• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Investeren in de Metaverse? 3 redenen om nu The Sandbox te kopen!
mei 3, 2022

The Sandbox kopen? The Sandbox (SAND) is een van de grootste metaverse-projecten en in korte tijd erg populair geworden. Het voegt een gaming element toe, waardoor het project een grote kans heeft verder uit te groeien tot de populairste en leukste metaverse.

Bovendien is er nog veel geld mee te verdienen ook. En door de recente onzekerheid in de markt is de koers nu extra interessant! Waarom The Sandbox kopen? Dat leg ik je in dit artikel uit.

Wat is The Sandbox?

Sinds Facebook (Meta) in juli 2021 aangaf dat zij een grote toekomst in de metaverse zien, veerden cryptocurrencies die met de metaverse bezig zijn enorm op. Sterker nog, Metaverse cryptocurrencies maken dankzij de blockchain ongekende mogelijkheden.

Het kopen van land betekent namelijk dat jij echt eigenaar bent van een virtueel stuk grond en het eenvoudig kunt verhandelen, of er iets op bouwt.

Complete virtuele economie

The Sandbox is daarmee een zogenaamde metaverse, een complete virtuele wereld, verdeeld in stukken land die je kunt kopen en ontwikkelen. Alle gebruikers creëren op die manier samen een heel eigen universum. 

Oorspronkelijke idee al meer dan 10 jaar oud

The Sandbox en de software erachter werd al in 2011 ontwikkeld door Pixowl. In die tijd bestond bitcoin en de blockchain nog niet eens en werd The Sandbox destijds daarom gepubliceerd als een pc-game en app voor smartphones. 

Dat veranderde toen de game The Sandbox drie jaar geleden werd overgenomen door het bedrijf Animoca Brands. Zij zetten het hele concept over naar de blockchain, met Ethereum als basis en koppelden er een eigen cryptovaluta aan.

In de top 40 van grootste currencies

Een slimme zet, want op dit moment is The Sandbox enorm populair. Het heeft zelfs de top 40 van grootste cryptocurrencies ter wereld bereikt en staat daar al een tijd.

Het decentrale karakter van The Sandbox biedt ongekende mogelijkheden om een digitale wereld te bouwen, waarin je als speler handelt met land, gebouwen en game-artikelen. Eigenlijk net zoals in de echte wereld. Elk stuk grond en asset is uniek dankzij de toepassing van Non-Fungible Tokens (NFT’s).

SAND kopen

Alle handel in land, vastgoed in-game items en andere assets verloopt binnen de wereld van The Sandbox via het SAND-token. SAND is dus de cryptocurrency van The Sandbox, die je ook in de ranglijsten op coinmarketcap.com en livecoinwatch.com ziet staan. 

3 miljard tokens

Je hebt SAND nodig voor bijna alles wat je binnen The Sandbox doet. In totaal bestaan er 3 miljard tokens, waarvan er op dit moment al bijna 1,2 miljard van in omloop zijn. 

Goed om te weten: van de totale voorraad is ongeveer een kwart vastgezet als bedrijfsreserve en een derde onder de teamleden en oprichters verdeeld.

Governance token

Nog een interessant feitje: SAND is een zogenaamde governance token, wat betekent dat The Sandbox spelers beloont met meer SAND tokens. Met andere woorden, hoe meer je ervan hebt, des te meer mogelijkheden dat oplevert en je het spel kunt beïnvloeden (governance). 

Het bezit van SAND-tokens geeft je zelfs stemrecht over de toekomst van het platform en de gebeurtenissen in de wereld van The Sandbox. Als speler heb je op die manier dus echt een actieve rol bij beslissingen. Daarmee benadert The Sandbox bijna een virtuele echte economie.

The Sandbox Marketplace

Een grote rol is weggelegd voor de The Sandbox Marketplace. Het is de plek waar je land, gebouwen, avatars en andere in-game items en assets koopt en verkoopt. Naast het traden van de cryptocurrency SAND is het handelen in land en in-game items op deze marktplaats een leuke en winstgevende bezigheid.

3 redenen waarom The Sandbox dit jaar gaat knallen!

Door de onzekere situatie in de wereld zijn de waardes van bijna alle cryptocurrencies in het eerste kwartaal van 2022 en daarna aanzienlijk gedaald. Toch ben ik ervan overtuigd dat we binnen niet al te lange termijn een heropleving in de interesse van investeerders voor metaverse platforms zoals The Sandbox gaan zien. Daarmee is de recente daling een perfecte koopkans!

The Sandbox zal sterker dan ooit terugkeren. Ik geef je de drie belangrijkste redenen waarom dat volgens mij zo is.

Reden #1: The Sandbox is een uniek product

De Sandbox is zeker niet het enige metaverse aanbod op de markt. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar Decentraland (MANA). Toch is The Sandbox echt uniek in zijn brede aanbod en gebruiksvriendelijkheid.

Je eigen NFT’s

The Sandbox beschikt over drie belangrijke troeven: 

 • The Sandbox Marketplace (waar ik het al eerder over had) 
 • VoxEdit
 • Game Maker

Met de VoxEdit-software maak je als gebruiker je eigen non-fungible tokens (NFT), die je vervolgens in het spel kunt importeren of via de marketplace verkoopt.

 Bovendien maak je zelf en zonder programmeerkennis minigames met de Game Maker via een drag and drop interface. Deze spellen zijn gratis te maken, maar deel je eenvoudig of verkoop je zelfs via de marketplace. Op die manier kun je met The Sandbox een extra inkomen genereren. 

Dit hoge niveau van integratie tussen door gebruikers gegenereerde inhoud, gaming en een levendige economie is uniek in de metaverse industrie.

Reden #2: De Sandbox profiteert van de metaverse hype

Hype kan een goede en een slechte zaak zijn. Toch lijkt de hype rondom The Sandbox een blijvertje. Grote namen hebben al virtueel land en huizen gekocht in The Sandbox. Denk bijvoorbeeld aan hiphoplegende Snoop Dogg en DJ Steve Aoki. Steve Aoki bouwde er zelfs een "Aoki's Playhouse", waardoor spelers in The Sandbox kunnen deelnemen aan virtuele concerten.

The Sandbox concert

Naarmate meer beroemdheden meedoen, stijgen de prijzen van virtueel onroerend goed binnen The Sandbox mee. 

Reden #3: Grote partijen investeren in The Sandbox

The Sandbox maakt een grote professionaliseringsslag door, dankzij een investering van de grote gamenaam Atari. Het bedrijf is van plan een compleet virtueel themapark te creëren, waarin gebruikers SAND of een Atari-token kunnen uitgeven. Atari is een early adopter van het project en heeft al land verkocht ter waarde van meer dan 4 miljoen euro. 

Atari is niet de enige grote speler met interesse in The Sandbox. Een van ‘s werelds grootste accountantskantoren (PWC Hong Kong), heeft ook land gekocht. PWC wil klanten adviseren over metaverse gerelateerde projecten en met hun investering in The Sandbox een belangrijke speler zijn in deze nieuwe industrie.

Ik verwacht dat deze investeringen weer andere grote investeerders zullen aantrekken, waardoor de bal steeds harder gaat rollen.

Voordelen van The Sandbox

 • Unieke online speelwereld met elementen van de echte economie
 • Zelf games bouwen en verkopen.
 • Draait op de betrouwbare Ethereum blockchain.
 • Prijzen van land stijgen snel en zijn geweldige investeringskans.
 • Je bent er nog heel vroeg bij: de koers van SAND kan nog met gemak x10 gaan!

Conclusie

SAND is in 2021 met duizenden procenten gestegen. In 2022 zien we een stevige correctie, maar dat is juist een zegen. Het geeft je de kans om voor een lage prijs SAND te kopen en bij de onvermijdelijke nieuwe opleving maximaal te profiteren. Alle currencies die zich bezighouden met de metaverse gaan knallen, met The Sandbox en Decentraland (MANA) in het bijzonder. 

De vooruitzichten van SAND zien er ontzettend goed uit. De koers kan nog wel 10x over de kop. De interesse in de metaverse neemt dagelijks toe! Kortom, zeker een deel SAND in je portfolio opnemen dus. Direct SAND kopen?