• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Toncoin kopen? Deze coin stond binnen no-time in de crypto top 10!
april 26, 2024

Toncoin kopen? Wanneer je de koersen van de populairste altcoins een beetje in de gaten houd, dan zie je dat er een nieuwe naam in de wereldwijde crypto top 10 is binnengekomen: Toncoin (TON). Deze cryptocurrency staat op plaats 8, zelfs boven Cardano (ADA) en Shiba Inu (SHIB). Wat is Toncoin precies en wat maakt TON zo bijzonder? Is dit een goed moment om Toncoin te kopen of niet?

Wat is Toncoin precies?

Toncoin (TON) is een gedecentraliseerde laag-1 blockchain die oorspronkelijk in 2018 werd ontwikkeld door Telegram, het bekende alternatief voor WhatsApp. Toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf aanklaagde wegens een illegale initial coin offering (ICO), heeft Telegram afstand genomen van het project.

The Open Network

Dit leidde tot de ontwikkeling van The Open Network als een onafhankelijk project. Toch maakt Telegram nog steeds gebruik van TON, vooral voor de verdeling van opbrengsten met kanaaleigenaren en andere gebruikers, die worden uitbetaald in de vorm van Toncoin.

Het doel van Toncoin

Het netwerk biedt een ecosysteem voor gedecentraliseerde opslag, diensten, een domeinnaamsysteem, een anoniem netwerk, een instant betalingsplatform en doet alles razendsnel.

toncoin-kopen-website

Praktische toepassingen van Toncoin

Het verhaaltje hierboven over het doel van Toncoin is vrij abstract, dus wat kun je er nu echt mee?

Slimme contracten

Met Toncoin kun je de kosten betalen om slimme contracten uit te voeren. Dit zijn digitale contracten die automatisch worden uitgevoerd wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan, en ze zijn handig voor allerlei zaken, zoals het kopen van digitale goederen en het ontwikkelen van dApps.

Betalingsdiensten

Verschillende apps op het TON-platform bieden diensten aan waarvoor je Toncoin kunt gebruiken om te betalen. Denk aan het kopen van games of het doneren aan je favoriete content creators.

Netwerkbeveiliging en staking

Door Toncoin vast te zetten, kun je helpen het netwerk te beveiligen. Dit heet 'staking', en als beloning ontvang je meer Toncoin en help je mee aan een veiliger netwerk.

Transacties tussen verschillende blockchains

Als je transacties wilt doen tussen verschillende blockchains, kun je Toncoin gebruiken als betaalmiddel voor de kosten van deze transacties.

blockchain-rwa-crypto

Governance

Hoe meer Toncoin je bezit, hoe meer stemrecht je hebt bij belangrijke beslissingen over de toekomst van het netwerk.

Blockchaingebaseerde domeinnamen

Met Toncoin kun je blockchaingebaseerde domeinnamen registreren en beheren, waardoor je gemakkelijker toegang krijgt tot gedecentraliseerde applicaties en services.

TON Proxy

Toncoin kan worden gebruikt als betaling voor het gebruik van TON Proxy, een dienst waarmee je veilig en anoniem kunt communiceren binnen het TON-ecosysteem.

Toncoin kan verder ook worden gebruikt om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen, als betaalmiddel voor de verwerkingskosten van transacties op meerdere blockchains (cross-chain transactiekosten) en is te staken om mooie beloningen te krijgen voor het beter maken van de beveiliging van de Toncoin blockchain en diensten. Daarnaast is het mogelijk om geld over te maken via de ingebouwde wallet functie.

Er komen bovendien steeds nieuwe mogelijkheden bij, waarvan gedecentraliseerde gegevensopslag volgens mij een belangrijke functie zal worden.

Bullish crypto patronen

Waarom stijgt Toncoin zo snel?

De stijging van Toncoin tot plaats 8 in de crypto top 10 is natuurlijk opvallend. Deze opmerkelijke opmars komt vooral door uitspraken van Telegram CEO Pavel Durov, de drijvende kracht achter het project.

Telegram heeft namelijk aangekondigd dat het bedrijf van plan is om naar de beurs te gaan. Volgens Durov had Telegram in 2021 al een indrukwekkende half miljard gebruikers, en dit aantal is inmiddels gestegen tot maar liefst 900 miljoen. Daarnaast meldde hij dat de app "honderden miljoenen dollars aan omzet genereert" uit abonnementen en advertenties.

Deze positieve ontwikkelingen rondom Telegram hebben vooral gezorgd voor de aanzienlijke stijging van de Toncoin koers, maar natuurlijk trekt een snel stijgende coin ook nieuwe investeerders aan die er een mooie kans op winst in zien, wat de stijging nog verder versterkt.

Meteen Toncoin kopen? Maak een account aan op Bybit en koop je eerste Toncoin gemakkelijk en vertrouwd met iDEAL via de knop hieronder. Je ontvangt bij je eerste storting meteen en automatisch een mooie welkomstbonus via Corné.

Waarom is Toncoin bijzonder?

Wat maakt Toncoin uniek? Nog los van de stijging door de uitspraken van de CEO van Telegram, biedt Toncoin (TON) ook echt meerwaarde, waarvan dit de belangrijkste voordelen zijn:

Supersnel

Het Open Network van Toncoin kan transacties razendsnel verwerken en valideren. In september 2021 bereikte het netwerk een ongelooflijke snelheid van 55.000 transacties per seconde! Dat is sneller dan veel andere cryptocurrencies.

Slimme opbouw

Het TON-netwerk werkt op een slimme manier met een meerlaagse structuur. Hierdoor kunnen transacties sneller worden verwerkt en worden problemen met lange wachttijden voorkomen.

Makkelijk te begrijpen

Toncoin werkt met een systeem dat Proof-of-Stake wordt genoemd. Dit betekent dat mensen die Toncoin bezitten en helpen bij het valideren van transacties beloond worden. Hierdoor blijft het netwerk veilig en betrouwbaar. Toncoin is dankzij het Proof-of-Stake-model ook erg mileuvriendelijk. Er hoeven namelijk geen coins gemined te worden, wat anders veel elektriciteit zou kosten.

Veelzijdige diensten

Het TON-ecosysteem biedt allerlei handige diensten, die je hierboven al hebt gezien. Van verschillende soorten portefeuilles tot hulpmiddelen voor ontwikkelaars om apps te bouwen. Er is zelfs een service waarmee je veilig kunt internetten zonder je privacy op te geven.

toncoin kopen logo

Conclusie: Toncoin kopen?

Toncoin is een cryptocurrency die ondanks zijn indrukwekkende stijging nog veel meer potentieel heeft. Een verdubbeling van de koers is nog eenvoudig mogelijk, zeker met de beursgang van Telegram en de uitrol van nieuwe gedecentraliseerde diensten in het achterhoofd.

Je koopt Toncoin (TON) eenvoudig via Bybit.nl, waar je met iDEAL geld stort en direct Toncoin kunt kopen. Via de knop hieronder krijg je meteen een mooie welkomstbonus op je tegoed.