• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 10 cryptocurrency’s voor 2024, de beste 10X kansen!
december 22, 2023

Zo tegen het einde van 2023 is het tijd om te kijken naar de grote kansen voor 2024. In dit artikel presenteer ik mijn persoonlijke top 10 cryptocurrency’s voor 2024, die een groot aandeel in mijn totale portfolio hebben.

Met een goede balans tussen gevestigde munten en relatief nieuwe coins met wat meer risico, maar daardoor ook een kans op een groot rendement. 2024 lijkt in ieder geval een topjaar voor crypto te gaan worden!

Bitcoin (BTC)

Bitcoin halving

Bitcoin is en blijft voorlopig nog wel even de nummer 1 van de cryptocurrency’s. Wat gaat Bitcoin in 2024 doen? Een van de belangrijkste redenen is de geplande "halving" van Bitcoin in april 2024. Deze halving gebeurt om de vier jaar en halveert de beloning die miners krijgen voor hun werk. Historisch gezien is Bitcoin na eerdere halveringen sterk gestegen.

Een andere positieve factor is de verwachte vraag naar Bitcoin vanuit verschillende Amerikaanse spot exchange-traded funds (ETF's). Deze ETF's geven investeerders gemakkelijker toegang tot Bitcoin, wat de vraag naar Bitcoin gaat vergroten. Daarnaast wordt verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in 2024 zal verlagen vanwege dalende inflatie. Historisch gezien hebben lagere rentetarieven geleid tot grotere investeringen in technologieaandelen en cryptocurrency’s.

Ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is veel in gesprek met grote traditionele financiële spelers, wat aangeeft dat er meer regulering gaat komen. Hoewel veel Bitcoinfans juist de onafhankelijkheid en het decentrale karakter van de munt waarderen, betekent regulering door verschillende overheden juist dat Bitcoin als echt serieuze speler wordt verwelkomd. Regulering kan de vraag naar Bitcoin dus juist verder stimuleren.

Koersverwachting Bitcoin 2024

Waar gaat de prijs van Bitcoin in 2024 naartoe? Met een koers rond de $43.500 dollar in december 2023, is het mogelijk dat Bitcoin in 2024 mogelijk naar $160.000 kan stijgen. Dat betekent dus bijna een 4X van je investering.

Ethereum (ETH)

ethereum merge succes

Ethereum heeft al jaren de nummer twee positie in de wereldwijde cryptoranglijst. Dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Ondanks de snelle groei van andere altcoins blijft het gat tussen Ethereum nog erg groot. En ook Ethereum zal de komende jaren nog groeien, waardoor ETH zijn nummer twee positie versterkt.

Net zoals bij Bitcoin zal de mogelijke goedkeuring van Bitcoin ETF’s een belangrijke katalysator voor de prijsstijging kunnen zijn. De verwachting is dat de definitieve beslissing op of rond 10 januari 2024 zal vallen. Deze goedkeuring zal niet alleen de prijs van Bitcoin stimuleren, maar ook goed zijn voor Ethereum. En wanneer een Bitcoin ETF is goedgekeurd, opent dat nieuwe mogelijkheden voor Ethereum spot ETF's.

Sharding-upgrades

Ethereum's mainnet staat op het punt om sharding-upgrades te ondergaan, te beginnen met de Dencun-update. Sharding is een oplossing voor betere schaalbaarheid die de verwerking van transacties en slimme contracten op het Ethereum-netwerk moet verbeteren door het netwerk op te splitsen in kleinere, beheersbare "shards". Deze upgrade zal de capaciteit van het Ethereum-netwerk vergroten en vertragingen voorkomen.

Koersverwachting Ethereum 2024

In 2023 steeg de prijs van Ethereum met meer dan 85%, ondanks enkele neerwaartse marktomstandigheden. Als Ethereum in 2024 een vergelijkbare prestatie levert, kan de prijs de $4.000 bereiken. Er zijn verschillende redenen waarom ik denk dat Ethereum het in 2024 goed zal doen.

Solana (SOL)

solana kopen

Solana heeft in 2023 een indrukwekkende prijsstijging laten zien, waarbij het van $9,99 per munt steeg tot bijna $100 per munt. Dit zijn de belangrijkste redenen voor die stijging en meteen ook waarom Solana in 2024 nog veel verder kan groeien.

In november 2022 werd de koers van Solana sterk beïnvloed door de financiële problemen van crypto exchange FTX, die nauwe banden had met Solana. Het vertrouwen in Solana werd hierdoor aangetast, wat leidde tot een aanzienlijke koersdaling. Inmiddels is het effect van de ondergang van FTX grotendeels verdwenen, en Solana herstelt zich.

Ook heeft Solana de interesse gewekt van grote bedrijven zoals Visa en Shopify, evenals ontwikkelaars die op het Solana-netwerk willen bouwen. Deze partnerships en interesse van grote spelers versterken het succes en de positie van Solana als een belangrijk platform voor on-chain applicaties. Bovendien wordt Solana steeds meer gezien als een serieuze concurrent van Ethereum. Terwijl Ethereum bekend staat om zijn stabiliteit en veiligheid, biedt Solana goedkopere en snellere transacties.

Koersverwachting Solana 2024

Met al deze positieve ontwikkelingen en het potentieel voor verdere groei, zou Solana in 2024 weleens zijn all-time high opnieuw kunnen aantikken.

Cardano (ADA)

cardano kopen

Cardano heeft de aandacht getrokken van grote investeerders, die steeds meer ADA lijken te kopen. Ook het handelsvolume van Cardano is de laatste tijd gestaag gestegen, wat wijst op nog meer groeiende interesse.

Verder heeft Cardano voor 2024 grote plannen om AI te integreren om transacties sneller en duurzamer te maken. Dit kan de mogelijkheden van gedecentraliseerde applicaties op de blockchain aanzienlijk verbeteren en het ecosysteem van Cardano efficiënter maken.

Het Cardano-netwerk groeit nog steeds snel, deels door nieuwe projecten zoals het Midnight Protocol. Dit project richt zich op verbeterde privacy, wat belangrijk is voor de toekomst van het internet (web3). Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om hun ADA-munten te 'staken', waardoor ze bijdragen aan de werking van de blockchain en rente verdienen. Dit geeft aan dat er vertrouwen is in ADA en dat veel investeerders van plan zijn hun ADA vast te houden.

Koersverwachting Cardano 2024

In 2023 steeg de prijs van Cardano met meer dan 150%, een indrukwekkende prestatie voor een gevestigde coin. Persoonlijk denk ik dat ADA zijn opmars in 2024 voortzet en een van de beter presterende coins zal worden. Ik heb daarbij een koersdoel van $2 per ADA.

XRP (XRP)

xrp naar 1 dollar

XRP, de cryptocurrency van Ripple, heeft sinds het begin van het jaar een geweldige stijging van 80% doorgemaakt. Dit komt vooral door positieve ontwikkelingen en een groeiend vertrouwen in XRP.

Een belangrijke factor is de verbeterende juridische situatie van XRP. Recentelijk zijn er gunstige uitspraken geweest in rechtszaken en lopen er nog juridische geschillen met de Amerikaanse toezichthouder SEC. Als het Amerikaanse Hooggerechtshof positief beslist, kan dit leiden tot meer acceptatie en een gigantische bullrun voor XRP. Wanneer andere cryptocurrency’s stijgen, zie je dat XRP vaak wat vlak blijft. Dit beeld hebben we in het verleden ook al gezien. Het lijkt erop dat XRP een vertraging van een paar weken heeft en dan ineens schijnbaar uit het niets hard omhoog schiet.

Ik verwacht dat XRP dit in 2024 ook weer zal doen, net zoals ik eind 2017 naar 2018 een geweldig resultaat heb behaald. In 2024 zal de aanleiding zitten in een positieve uitspraak van de rechter en wanneer de rechtszaak van de SEC tegen Ripple volledig is afgehandeld.

Daarnaast heeft Ripple waardevolle partnerschappen gesloten, waaronder een samenwerking met Mastercard. Dit toont aan dat grote spelers vertrouwen hebben in Ripple en XRP. Samenwerkingen met fintechbedrijven zoals Japon SBI Holdings vergroten ook de bekendheid van XRP.

Koersverwachting XRP 2024

De toekomst en prijs van XRP in 2024 hangt dus vooral af van juridische zaken en nieuwe partnerschappen, maar de ontwikkelingen zien er zeer gunstig uit. Bovendien is er nog veel ruimte voor groei. in 2017 ging XRP gelijk op met de market cap van Ethereum (ETH), dat inmiddels op een market cap van 272 miljard dollar staat.

Zeker wanneer je rekening houdt met de verdere groei van ETH en XRP, zit een X10 er met XRP in 2024 zeker in! Een koersdoel van 5 tot 6 dollar is zeker realistisch, vooral wanneer de uitspraak van de rechter positief uitvalt voor Ripple.

Nog 5 kanshebbers op mooie winst in 2024

De grote kanshebbers die ik hierboven beschreef, zijn echte “blue chip”-cryptocurrency’s en daarmee een relatief veilige keuze in je portfolio. Ze staan garant voor een goede investering en hebben de meeste kans dat ze over 10 jaar en verder nog steeds bestaan.

Iets meer risico loop je met de investeringen hieronder, die je naar mijn mening in 2024 een geweldig resultaat zullen opleveren.

Axie Infinity (AXS)

Acie Infinity is een metaverse die al veel dagelijkse gebruikers heeft. In 2021 kwam de coin in recordtempo de top 25 van grootste cryptocurrencies binnen. Axie Infinity is een unieke cryptocurrency en metaverse. Het is namelijk vooral een game die lijkt op een combinatie tussen Cryptokitties en het bekende Pokémon. Van Pokémon heb je vast al eens gehoord. Cryptokitties is nog wat onbekend, maar is een populaire game op de blockchain.

De gedachte erachter lijkt wel wat op de traditionele Pokémankaarten, waarbij je via Cryptokitties kaarten koopt die je met winst weer kan verkopen. Axie Infinity combineert het spelen van een game met het verdienen van NFT’s.

Koersverwachting Axie Infinity 2024

De grafiek van Axie Infinity ziet er heel bijzonder uit. Met een koers van ongeveer 8 dollar staat de coin heel wat lager dan zijn all time high van maar liefst zo’n $150 dollar. In de komende bulmarkt van 2024 biedt dat enorme kansen voor een snelle groei. Natuurlijk zou alleen al een verdubbeling van je investering al heel mooi zijn, wat gemakkelijk mogelijk is. 

Toch denk ik dat een 10X naar $80 of hoger zomaar tot de mogelijkheden behoort. Reden waarom ik er ook een behoorlijk deel van in mijn portfolio heb opgenomen.

En ook heel interessant: AXS staken levert je op Bitvavo zo’n 15% aan stakingsopbrengsten op bij Bitvavo.

Celestia (TIA)

Celestia kopen of niet

Celestia is een innovatief blockchainproject dat een nieuw soort basisinfrastructuur voor blockchains aanbiedt. Het is ontworpen om een van de grootste problemen van traditionele blockchains zoals Bitcoin en Ethereum op te lossen: de combinatie van alle noodzakelijke functies (zoals gegevensopslag, transactieverwerking en consensusmechanismen) in één systeem.

TIA is nog helemaal nieuw en in de eerste weken na de lancering op 3 november 2023 met meer dan 150% gestegen. Met een market cap van ruim 330 miljoen dollar kwam het daarmee al bijna direct binnen de crypto top 100 binnen. Dat betekent dat er een groot aantal investeerders achter zitten die veel vertrouwen hebben in het project. Dit is ook andere investeerders opgevallen, waardoor de market cap van TIA binnen slechts twee weken meer dan verdubbelde.

Koersverwachting Celestia in 2024

Op basis van de groei en prestaties in 2023 en alle nieuwe ontwikkelingen in 2024, denk ik dat Celestia weleens een all time high van $25 neer kan zetten. En ook heel interessant: TIA staken levert je op Bitvavo zo’n 14% aan stakingsopbrengsten op per jaar. Dat steek je sowieso dus al mooi in je zak!

Chiliz (CHZ)

Als je zowel een liefhebber van crypto-investeringen als van sport bent, dan is Chiliz een boeiende optie voor jou. Chiliz is een cryptocurrency waarmee je via Socios.com tokens van sportclubs van over de hele wereld kunt kopen. Clubs zoals Juventus, Paris Saint Germain en FC Barcelona zullen zelfs degenen die geen fervente voetbalfans zijn bekend in de oren klinken, wat aangeeft dat Chiliz al aardig wat bereikt heeft.

Chiliz is niet zomaar een cryptocurrency; het heeft ook een sterk sociaal aspect. Het doel ervan is om sportclubs in staat te stellen tokens te creëren die hun fans kunnen gebruiken. Terwijl veel cryptocurrencies voornamelijk technisch zijn, richt Chiliz zich dus op de gemeenschap en de band tussen sportliefhebbers.

Hoe werkt het? Je kunt Chiliz kopen op platforms zoals Binance, en met Chiliz kun je vervolgens op Socios.com (van hetzelfde bedrijf) tokens kopen van sportclubs.

Het feit dat Binance, een gerenommeerde speler in de crypto-industrie, niet alleen investeerder is maar ook deel uitmaakt van het CHZ-token, is een bijkomend voordeel. Dit betekent dat het succes van Chiliz ook in het belang van Binance is, waardoor de cryptocurrency waarschijnlijk kan rekenen op aanzienlijke steun. Dit biedt een zekere mate van vertrouwen in de toekomstige ontwikkeling van Chiliz.

Koersverwachting Chiliz 2024

Hoewel Chiliz al een tijdje bestaat, heeft het in 2021 een indrukwekkende stijging van 1600% doorgemaakt naar een recordhoogte van $0,89. Hoewel de koers sindsdien is gedaald tot ongeveer $0,08, biedt het nog steeds aanzienlijk potentieel voor groei. Een 10X winst in 2024 behoort zeker tot de mogelijkheden.

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX) is een bijzondere blockchain die problemen zoals hoge kosten en trage transacties aanpakt. Het kan theoretisch tot wel 4.500 transacties per seconde verwerken en is daarmee erg snel. AVAX is de munt die het hele Avalanche-systeem laat draaien.

De koers van AVAX is in november en december van 2023 enorm gestegen en is daarmee zelfs in de crypto top 10 terechtgekomen. De laatste tijd heeft Avalanche veel aandacht gekregen vanwege twee belangrijke redenen. Ten eerste heeft het partnerships aangekondigd met grote traditionele financiële instellingen zoals JPMorgan Chase en CitiBank. Deze instellingen willen het Avalanche-netwerk gebruiken om projecten met echte activa (RWA’s, oftewel Real World Assets) te ontwikkelen. Dit heeft geleid tot investeringen van $50 miljoen in het Avalanche Vista-fonds voor RWAs.

Daarnaast voorspelt een gerenommeerd vermogensbeheerbedrijf genaamd Bernstein dat er binnen vijf jaar voor $3 biljoen aan activa getokeniseerd zal worden. Dat betekent dat investeerders hoge verwachtingen hebben van AVAX omdat ze denken dat het zal profiteren van deze trend in RWAs.

Naast RWA’s richt Avalanche zich ook op de opkomende GameFi-sector. Hiermee kunnen game-ontwikkelaars zeer schaalbare en aangepaste blockchains maken, wat de interesse heeft gewekt van grote gamingstudio's.

Koersverwachting AVAX in 2024

Op basis van gegevens over het gebruik van het netwerk en de stijgende totale waarde die vergrendeld is in het Avalanche-systeem, kan AVAX in 2024 meer dan verdubbelen naar $100.

Bittensor (TAO)

Bittensor is een nieuw open-source systeem dat blockchaintechnologie gebruikt om een gedecentraliseerd netwerk voor machine learning te bouwen. Wat dit betekent, is dat Bittensor de manier verandert waarop we machine learning ontwikkelen.

In plaats van één centrale autoriteit, werken meerdere slimme machines met elkaar samen. Ze delen hun kennis en worden steeds slimmer, zoals een groeiende bibliotheek die nooit stopt met groeien.

Koersverwachting Bittensor in 2024

De TAO-token, die pas in maart 2023 op de markt kwam, heeft sindsdien enorme winsten geboekt, waardoor het zelfs een van de best presterende tokens van 2023 is geworden. Ik verwacht dat TAO deze groei in 2024 zeker zal doorzetten.

Bonus: meer kansrijke AI coins in 2024

Meer kansrijke AI-coins in 2024? Check deze video van Corné.

Conclusie

Wil je een of meerdere van de coins in dit artikel kopen? De meeste cryptocurrency's zijn beschikbaar op Bitvavo. Via deze Nederlandse crypto exchange koop je eenvoudig en snel met iDEAL. Zo heb je jouw portfolio voor 2024 binnen no-time geregeld en ben je klaar voor de mooie stijgingen die eraan zitten te komen.