• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Komt er een AI-crypto hype aan? Top 5 AI-coins om in 2023 te kopen!
april 13, 2023

De afgelopen maanden staat AI (artificial intelligence) enorm in de belangstelling. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat er sprake is van een echte AI-hype.

Vooral in crypto zie je dat zulke ontwikkelingen razendsnel worden opgepakt en coins die ook maar iets met AI doen hard stijgen. En dat levert geweldige kansen op! Welke AI-coins zijn het beste om in 2023 te kopen? Bekijk mijn persoonlijke top 5 AI-coins.

Wat zijn AI cryptocurrency’s?

AI-cryptocurrency's zijn cryptocurrency's die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie om bepaalde functies uit te voeren, zoals het voorspellen van markttrends of het beheren van portefeuilles. 

Een van de voordelen van AI-cryptocurrency’s is dat ze kunnen worden geprogrammeerd om automatisch te handelen, maar dan veel sneller en nauwkeuriger dan mensen zouden kunnen doen. Ideaal voor daytraders dus. Ook voor het doen van prijsvoorspellingen, fraudedetectie en beloningen aan gebruikers is AI-technologie heel geschikt.

Is er een AI-hype?

Absoluut! Ik zie al een echte FOMO ontstaan over alles wat met AI te maken heeft. Nu was AI al langer in opkomst, maar sinds de explosieve groei van AI-chatbot ‘ChatGPT’, gaat het hard. En de cryptomarkt wordt vaak gevoed door actuele trends. Mensen duiken er massaal op, vooral zodra ze zien dat bepaalde coins met tientallen procenten per maand, week of zelfs per dag stijgen.

Op dit moment staan we nog aan het begin van mogelijk een mooie bullmarkt en het begin van de ontwikkeling van AI cryptocurrency’s. Waardoor het nu weleens het beste moment zou kunnen zijn om in AI-coins te stappen. 

Top 5 AI-cryptocurrency’s 

Maar welke AI-coins zijn het beste om in 2023 een mooie winst te maken? Ik zet de vijf beste AI-coins voor je op een rij.

#1: The Graph

The Graph AI crypto

The Graph (GRT) is een van de snelstgroeiende AI-cryptocurrency’s ter wereld. Het is een decentraal netwerk dat verbinding maakt met blockchain- en andere gegevensbronnen om snelle en efficiënte zoekopdrachten mogelijk te maken. Het belangrijkste doel van GRT is volgens eigen zeggen “de waarde van informatie verbeteren door deze op een effectievere en gedecentraliseerde manier te presenteren.”

De Graph heeft een zeer indrukwekkend trackrecord en heeft al verschillende partnerships afgesloten met bedrijven zoals Uniswap en CoinGecko. De GRT-token heeft de potentie om uit te groeien tot een belangrijke speler in de wereld van AI-cryptocurrency’s.

Bijna verdubbeld in 2023

En het mooie: de afgelopen drie maanden wist de koers van The Graph met een stijging van meer dan 90 procent bijna te verdubbelen. En dat terwijl de koers met ongeveer 15 tot 16 dollarcent erg laag staat en er veel potentieel voor groei in zit. In 2021 zette GRT een all time high neer van maar liefst $2.89. Daar zit dus heel veel potentieel. Zeker in de gaten houden dus, want het kan ineens heel hard gaan met The Graph!

 

 

#2: SingularityNET (AGIX)

Singularitynet AI crypto

SingularityNET wil AI toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen, ongeacht de omvang van de organisatie. De ontwikkelaars bouwen aan niets minder dan een gedecentraliseerd superbrein dat open is voor iedereen die wil bijdragen. Het team achter dit ambitieuze project, met de excentrieke oprichter die eerder het brein van robot Sophia ontwikkelde, streeft naar niets minder dan een futuristische revolutie in AI. 

Online AI-marktplaats

SingularityNET is een gedecentraliseerde online marktplaats voor AI-diensten en producten waar gebruikers algoritmes kunnen verhandelen. Dit is fantastisch nieuws voor bedrijven, omdat het ontwikkelen van bruikbare AI ontzettend duur en complex is. Bovendien hebben veel bedrijven geen toegang tot de enorme hoeveelheid data die nodig is om AI te ontwikkelen. Met SingularityNET hebben bedrijven nu eenvoudig toegang tot AI-producten en is het ontwikkelen van op maat gemaakte AI voor organisaties nog nooit zo makkelijk geweest!

AGIX

AGIX is de cryptocurrency van SingularityNET en werkt als betaalmiddel op het netwerk om AI-producten en -diensten te kopen en te verkopen. Het stelt gebruikers in staat om AI-gebaseerde oplossingen te bouwen en te integreren in hun eigen projecten, zonder dat ze daarvoor enorme kosten hoeven te maken. En je kunt er natuurlijk zelf in investeren. 

De koers van AGIX is de afgelopen maanden ook hard gestegen, met meer dan 91 procent.

 

 

#3: Fetch.ai (FET)

Crypto AI Fetch.ai

Fetch.ai heeft tot doel om mensen te helpen het leven gemakkelijker te maken door de inzet van artificial intelligence. Een goed voorbeeld hiervan is het boeken van een reis, in combinatie met een huurauto, appartement en andere diensten die je eventueel zou willen hebben.

Normaal gesproken ga je zelf actief op zoek naar alle mogelijkheden en prijzen. Je bent dus vooral bezig om zelf dingen uit te zoeken en mist daarbij ongetwijfeld een aantal interessante opties.

Alle mogelijkheden op een rij

Als mens is het niet te doen om alle mogelijkheden te onderzoeken. En dat is waar Fetch.ai een rol kan spelen. Fetch onderzoekt daadwerkelijk alle mogelijkheden die er zijn. Van verschillende vluchten tot combinaties met huurauto’s en andere zaken.

Eigenlijk draait Fetch.ai het proces om. Het reikt je alle mogelijkheden aan, waarna jij daar een selectie uit maakt, of Fetch de beste optie voor je laat selecteren.Het boeken van reizen is nog maar een voorbeeld, want het is net zo gemakkelijk toepasbaar op alle andere denkbare gebieden. Daarmee belooft Fetch.ai een grote toekomst te hebben! Investeerders zijn er nu nog erg vroeg bij.

In het kort zorgt Fetch.ai dat er voor jou meer beschikbare informatie is, waardoor je keuzevrijheid toeneemt. Je weet dat je in ieder geval alle opties hebt gezien en geen geweldige aanbieding meer mist.

 

 

#4: Ocean Protocol (OCEAN)

AI crypto Ocean protocol

Ocean Protocol is een blockchain platform dat het mogelijk maakt om data te delen en verhandelen op een decentrale manier. Het doel is om zo een betere toegang te bieden tot data en om de controle ervan terug te geven aan de eigenaars. Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel datawetenschappers als bedrijven die op zoek zijn naar gegevens.

Het platform maakt gebruik van AI-technologieën, zoals machine learning en neurale netwerken, om gegevens te analyseren en te ontdekken. Door AI in te zetten op de data, kan het platform op basis van deze gegevens waardevolle inzichten en kennis genereren, waardoor het platform zeer gewild is onder verschillende partijen, waaronder de gezondheidszorg, wetenschap, financiële partijen en de automotive wereld. Ocean Protocol kan bijvoorbeeld helpen om autonoom rijden mogelijk te maken.

Zeker als het gaat om autorijden, heb je te maken met gigantische hoeveelheden data en moet een computer deze informatie interpreteren, analyseren en op basis daarvan beslissingen nemen. Ik denk dat we nog veel gaan horen van Ocean Protocol.

De koers is ook erg interessant en steeg begin 2023 van slechts 16 naar bijna 50 dollarcent. 

 

 

#5: Numeraire (NMR)

Numeraire AI crypto

Numeraire is een al wat oudere cryptocurrency (2017) die het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om voorspellingen te doen over onder andere de financiële markten. Numeraire maakt gebruik van geavanceerde machine learning-technieken om de voorspellingen te evalueren en vervolgens weer te verbeteren. 

Numeraire kan betrouwbare en nauwkeurige voorspellingen doen over de financiële markten. Dit kan beleggers en investeerders helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over investeringen en het minimaliseren van hun risico's. Numeraire is dus niet alleen een cryptocurrency, maar ook een platform voor AI-ontwikkeling en -evaluatie.

Het mooie van AI is dat het grote hoeveelheden gegevens kan verwerken en patronen ziet die je als mens niet gemakkelijk herkent.

 

 

Nog veel potentieel voor AI in de cryptowereld

AI staat nog steeds in de kinderschoenen, maar heeft het potentieel om de cryptowereld ingrijpend te veranderen. Eén van de grootste voordelen van AI is het vermogen om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te begrijpen.

Want zoals je zelf vast weet, zijn cryptomarkten vaak volatiel en moeilijk te voorspellen. AI kan helpen om patronen te ontdekken en voorspellingen te doen op basis van historische en realtime gegevens. Dit kan handelaren en investeerders helpen om betere beslissingen te nemen en hun risico's te verminderen. Denk alleen al aan de mogelijkheid om technische analyse door een AI-bot te laten doen.

Meer vertrouwen en veiligheid

Ook helpt AI om fraude en hacks beter te detecteren (en te voorkomen!). Dit zal de veiligheid van transacties en crypto in het algemeen verbeteren. Bovendien helpt AI om de transactiekosten te verlagen, doordat het processen kan automatiseren en de efficiëntie verbeteren.

Kortom, het potentieel van AI in de cryptowereld is enorm en ik ben heel benieuwd om te zien hoe deze technologie zich verder ontwikkelt! Voorlopig kun je in ieder geval alvast investeren in de top 5 AI-coins die ik in dit artikel noem.