• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 5 Play-to-Earn games op Bybit: spelen en verdienen tegelijk!
juli 10, 2024

Wat zijn de beste Play-to-Earn games om te kopen op Bybit? Heb je al eens gehoord van Play-to-Earn? Het is een concept waarbij je tijdens het spelen van een game crypto of andere beloningen verdient. Je speelt dus voor de lol, maar verdient er tegelijkertijd een mooi extraatje of zelfs een compleet inkomen mee in de vorm van cryptovaluta of NFT’s.

Maar wat is Play-to-Earn (P2E) precies en welke games zijn het grootst? Waar kun je het meeste mee verdienen? Ik geef je graag een overzicht van de top 5 Play-to-Earn games op Bybit

Wat is Play-to-Earn?

Play-to-Earn is een relatief nieuwe manier van gamen waarbij je geld verdient door een spel te spelen. Vooral door de opkomst van blockchaintechnologie is dit concept heel populair geworden. De meeste experts zijn het erover eens dat Play-to-Earn zelfs de toekomst van gamen zal worden, omdat het nu voor het eerst mogelijk is om grote en kleine transacties 100% veilig, transparant en snel aan spelers te koppelen.

Ook het digitale eigenaarschap van een unieke NFT is dankzij blockchaintechnologie nu mogelijk. Assets worden verhandelbaar, waardoor je jouw ingame-items eenvoudig aanbiedt aan andere spelers of marktplaatsen.

De rol van blockchain in Play-to-Earn

Play-to-Earn-games zijn meestal gekoppeld aan een specifieke blockchain. Axie Infinity (waarover zometeen meer) draait bijvoorbeeld op de Ethereum-blockchain, terwijl Notcoin ($NOT) op de TON-blockchain draait. Dit betekent dat de acties die je in de game uitvoert in feite transacties op de blockchain zijn.

nakamoto-games-website

NFT’s zijn belangrijk bij Play-to-Earn

Bij deze transacties ontvang je tokens en/of NFT’s. Je kunt deze tokens en NFT’s verzamelen door het spel te spelen. In sommige Play-to-Earn-games moet je bijvoorbeeld strijden tegen andere spelers, en als je wint, krijg je een bepaald aantal van de native token van het spel. Zelfs de karakters, wapens en andere items die je in de game gebruikt, kunnen NFT’s zijn.

P2E-verdienmodel maakt gamen extra interessant

Deze verdienmodellen maken Play-to-Earn-games leuk voor iedereen. Niet alleen omdat gamen gewoon een leuk tijdverdrijf is, maar ook de mogelijkheid om financiële beloningen te verdienen maken P2E-games erg aantrekkelijk. Als speler haal je dus echte waarde uit je tijd en inspanningen in het spel.

NFT’s met winst verhandelen

Wat deze beloningen echt interessant maakt, is dat je ze niet alleen kunt houden, maar ook kunt verkopen of ruilen met andere spelers. Er zijn online marktplaatsen waar je je digitale schatten kunt verhandelen. Hierdoor kun je daadwerkelijk winst maken door gewoon te doen wat je leuk vindt: gamen.

beste nft coins

Voordelen van Play to Earn

  • Echte beloningen voor tijd en inspanning.
  • Je bent aantoonbaar eigenaar van bepaalde digitale items.
  • Deze items zijn vrij te verhandelen (verkopen of ruilen).
  • Geld kunnen verdienen maakt de games veel interessanter.
  • De toekomst van gaming.
  • Veel groei mogelijk!

Play-to-Earn een nieuwe populaire inkomstenbron in Afrika

Een bijzonder bijeffect is dat Play-to-Earn ook erg populair is geworden in Afrikaanse landen. Voor veel mensen geeft P2E ze daar echt nieuwe manieren om een inkomen te genereren. Vooral Axie Infinity is erg populair, maar ook Gods Unchained, Splinterlands en The Sandbox groeien nog steeds. Meestal worden de games op mobiele telefoons gespeeld.

beste play to earn games Afrika

Top 5 Play to Earn games op Bybit

Welke Play-to-Earn games zijn dan het grootst en waar kun je het meeste mee verdienen? De drie eerste games in de lijst hieronder zijn al lange tijd populair en staan al jaren in de wereldwijde crypto top 100. De laatste is nog erg nieuw en vooral interessant vanwege de nieuwigheid en grote naam erachter. Daar gaan we nog veel van horen!

Gamecoin #1: Axie Infinity (AXS)

Met afstand de bekendste en grootste game is Axie Infinity (AXS). In Axie Infinity draait alles om het spelen met monsters: ook wel “Axies” genoemd. Je kunt ze trainen, verzamelen en ermee tegen andere spelers vechten om te zien wie de sterkste is. Dit gebeurt allemaal op het Ethereum-netwerk, wat de basis vormt van dit ambitieuze project. Je koopt bij Axie Infinity kaarten die je later met winst kunt verkopen. Het unieke aan Axie Infinity is dat je geld kunt verdienen aan de digitale versies van deze kaarten (NFT’s).

Binnen de game fungeert Axie Infinity Shard (AXS) als de belangrijkste valuta. Met AXS kun je nieuwe monsters kopen en heb je zelfs stemrecht over de toekomstige ontwikkelingen van het spel via native governance. Ook kun je AXS inzetten (staking) om beloningen te verdienen.

Je verdient AXS door de game te spelen, door te staken of door deze cryptovaluta op Bybit te kopen en later met winst te verkopen. Axie Infinity biedt zo een boeiende combinatie van gameplay en financiële kansen in een op blockchain gebaseerde wereld.

Gamecoin #2: Decentraland (MANA)

Decentraland is nog het beste te omschrijven als een volledig decentrale virtuele samenleving en economie waar iedereen met elkaar de regels bepaalt. Decentraland navigeert en voelt ook echt als een wereld, omdat alles in 3D is gebouwd. Net zoals de echte wereld, is de ruimte binnen Decentraland relatief beperkt. De prijzen van grond en vastgoed zijn hoger in populaire gebieden en lager in de wat verder afgelegen plekken. 

Je loopt met je eigen karakter door de wereld en hebt interactie met objecten en andere mensen. Je stapt eenvoudig in een tram en verplaatst je naar andere plaatsen. Er worden speciale evenementen georganiseerd waar je elkaar kunt ontmoeten, kunst in musea kan bekijken en veel meer. 

Decentraland parcels kopen

Percelen (parcels)

De wereld van Decentraland is verdeeld in zogenaamde ‘parcels’ van 16 bij 16 meter groot. Dit is de kleinste maat van een stuk grond dat je binnen Decentraland kan kopen. Op de website van Decentraland zie je precies welke stukken grond nog te koop zijn. Hier bestaat een levendige handel in en kan naast het speculeren op de cryptocurrency MANA een geweldige manier zijn om geld te verdienen.

Zelf bouwen

Het leuke van Decentraland is dat je niet alleen de wereld kan bezoeken, maar er ook zelf aan kan bouwen! Via de Decentraland Marketplace koop je een stukje grond en zet je er zelf een gebouw op. Dat gebouw of stuk land kunnen andere bezoekers dan weer komen bekijken en elkaar ontmoeten.

Gamecoin #3: The Sandbox (SAND)

The Sandbox (SAND) is een van de grootste metaverse-projecten en in korte tijd erg populair geworden. Het voegt een gamingelement toe, waardoor het project een grote kans heeft verder uit te groeien tot de populairste en leukste metaverse met Play-to-Earn model.

Binnen The Sandbox kun je een complete digitale wereld bouwen, met handel in land, virtuaal vastgoed en andere ingame-items. Eigenlijk net zoals in de echte wereld. Elk stuk grond en asset is uniek dankzij de toepassing van Non-Fungible Tokens (NFT’s). Alle handel gaat via het SAND-token.  

Zelf NFT’s en games maken

En ook leuk: met de VoxEdit-software maak je als gebruiker je eigen NFT’s, die je vervolgens in het spel kunt importeren of via de marketplace verkoopt. Bovendien maak je zelf en zonder programmeerkennis minigames met de Game Maker via een drag and drop interface. Deze spellen zijn gratis te maken, maar deel je eenvoudig of verkoop je zelfs via de marketplace. Op die manier kun je met The Sandbox een extra inkomen genereren.

Gamecoin #4: BEAM (BEAM)

BEAM is geen specifiek play-to-earn game, maar eerder een platform dat verschillende blockchain-games ondersteunt en faciliteert. BEAM is een afkorting voor "Blockchain eSports and Media" en biedt een infrastructuur waarbinnen ontwikkelaars hun play-to-earn games kunnen bouwen en uitvoeren.

beam kopen

Benieuwd welke games het ecosysteem van BEAM gebruiken? Hier vind je een complete lijst.

De kwaliteit van de games is vaak verrassend hoog!

Gamecoin #5: Notcoin (NOT)

Notcoin is een van de nieuwste Play-to-Earn cryptovaluta’s, die begon als een simpel spel binnen de bekende chat-app Telegram. Hier kon je op een geanimeerde muntknop klikken, waarna je NOT verdiende. Een extreem eenvoudig concept, maar sinds de lancering op 1 januari 2024 en livegang op exchanges in mei 2024 is Notcoin snel populair geworden, vooral omdat het wordt ondersteund door The Open Network (TON) Foundation.

De waarde van Notcoin is in korte tijd bijna verviervoudigd en heeft na een stevige correctie in juli 2024 een market cap van meer dan 1,5 miljard dollar. Daarmee staat Notcoin bijna in de wereldwijde crypto top 50. Het is daarmee een van de snelst groeiende cryptomunten, hoewel er op dit moment geen uitgebreide game achter zit.

Bonustips: Splinterlands (SPS) en Illuvium (ILV)

Splinterlands (SPS)

splinterlands

Splinterlands is een kaartspel waarin je digitale kaarten kunt verzamelen, verhandelen en gebruiken om te vechten tegen andere spelers. De in-game valuta DEC (Dark Energy Crystals) verdien je door te winnen in gevechten en toernooien.

Illuvium (ILV)

illuvium-gameplay

Een van de eerste games die er echt als een “officiële game” uitziet. Een RPG (role playing game) waarin je Illuvials kunnen bezitten en trainen om gevechten te winnen en missies te voltooien. Tijdens het spelen verdien je ILV (Illuvium).

Hoe speel je een Play-to-Earn-game?

Kies welke game je wil gaan spelen. Daarna moet je uitzoeken wat je nodig hebt om te beginnen. Voor Axie Infinity heb je bijvoorbeeld minstens drie Axies (NFT’s) nodig. Tokens kun je vaak via exchanges zoals Bybit kopen. NFT’s kun je vaak kopen via marktplaatsen zoals OpenSea of specifieke marktplaatsen van de game zelf. 

Als je alles gekocht en in je wallet hebt, kun je beginnen. Voor Play-to-Earn-games wordt meestal een MetaMask-wallet gebruikt omdat deze door bijna elke game wordt geaccepteerd.

Je wallet is daarna meestal ook je account bij de game. Hierin wordt al je spelersinformatie en voortgang opgeslagen. Soms moet je ook nog een apart account aanmaken, afhankelijk van de game. In deze wallet komen ook je verdiensten en andere inkomsten binnen.

Hoe investeer je in Play-to-Earn?

Veel mensen zien een mooie toekomst voor het Play-to-Earn-model. Je kunt op twee manieren investeren: via tokens en via NFT’s. Zoals eerder uitgelegd, draaien veel Play-to-Earn-games op een blockchain en gebruiken ze tokens en NFT’s die binnen de game een functie hebben. Bij Axie Infinity heb je bijvoorbeeld Axies en SLP-tokens nodig.

Play-to-Earn cryptovaluta kopen

En natuurlijk hoef je niet eens echt zelf te spelen om geld te verdienen, want aangezien Play-to-Earn games de toekomst hebben, kun je ook gewoon mooie koerswinsten maken wanneer je simpelweg de cryptocurrency’s van deze games koopt. Dat doe je snel en gemakkelijk met iDEAL op Bybit.nl.

Wanneer je via de knop hieronder een account op Bybit aanmaakt en een tegoed stort, krijg je via Corné bovendien meteen een mooi welkomstbonus.