• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe verstuur je crypto van een exchange naar je Ellipal hardware wallet?
december 21, 2022

Wil je crypto van een exchange naar je Ellipal hardware wallet sturen? Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de Ellipal is dat echt heel gemakkelijk! 

De cold storage wallets van Ellipal zien eruit en werken namelijk meer als een smartphone dan traditionele hardware-wallets, zoals de Ledger Nano en de Trezor. Omdat de bijbehorende app op je smartphone staat, is de navigatie en app heel gemakkelijk en voelt het vertrouwd. 

Maar hoe verstuur je er coins mee in de praktijk? Ik laat het je zien.

Moet je nog een Ellipal kopen?

Voordat ik begin: heb je al een Ellipal in bezit? Dan volgt hieronder de beschrijving hoe je dat doet. Heb je nog geen Ellipal cold storage device?

Bestel er dan een op de officiële website van Ellipal, zodat je zeker weet dat je een ongeopend device koopt waar niemand mee heeft kunnen rommelen.

ellipal kopen

Stappenplan crypto van exchange naar Ellipal sturen

Voor het gemak ga ik er vanuit dat je jouw Ellipal al uit de doos hebt gehaald, hem hebt opgeladen, aangezet en ingesteld. Onder instellen versta ik dat je in ieder geval een account op de Ellipal hebt aangemaakt en je herstelwoorden hebt opgeschreven (en veilig opgeborgen).

Wanneer je account is aangemaakt, genereert de Ellipal namelijk 12 woorden die je nodig hebt wanneer je een back-up van je account wilt maken, of je de Ellipal kwijt bent geraakt of in het geval dat deze kapot is gegaan. Dit wordt ook wel de recovery phrase genoemd.

Download de Ellipal app voor Android of iOS

Om met de Ellipal te kunnen werken, heb je bovendien de app voor je smartphone nodig. Deze app vind je in de Google Play Store voor Android-telefoons en in de Apple Store voor iPhones en andere Apple-devices. Heb je die nog niet geïnstalleerd? Dan vind je de links hieronder:

Ellipal app voor Android

Ellipal app voor iOS (Apple)

Het versturen van een exchange naar je Ellipal is ontzettend eenvoudig en doe je wanneer het je eerste keer is in slechts drie stappen. De tweede keer is nog eenvoudiger en je hebt je Ellipal of app dan zelfs niet eens meer nodig om van een exchange naar je Ellipal te sturen.

ellipal app

Check het stappenplan hieronder:

Stap #1: Maak een wallet aan voor de coin die je wilt ontvangen

Voordat je crypto van een exchange naar je Ellipal kunt sturen, is het het handigste om jouw Ellipal en de app met elkaar te verbinden. Op die manier kun je via de app eenvoudig het wallet adres voor de specifieke coin die je van een exchange naar je Ellipal wilt sturen kopiëren en plakken.

Je kunt ook zonder de app coins op je Ellipal ontvangen, maar dan zul je het volledige wallet-adres elke keer in de exchange moeten overtypen. En een typefoutje is zo gemaakt. 

Zo weet je zeker dat je geen typefouten maakt. Bovendien houd je via de app overzicht in je portfolio en de waarde daarvan. 

App connecten met Ellipal

Zoek op je Ellipal hardware wallet de coin die je wilt ontvangen en klik op ‘Connect to App’. Op dat moment verschijnt er een QR-code in beeld.

Ga vervolgens naar de Ellipal-app op je smartphone en klik op het ronde plus-icoontje rechts bovenin beeld. Op je smartphone verschijnt nu een QR-scanner. Scan de QR-code op je Ellipal en de coin wordt direct in de app toegevoegd.

Stap #2: Kopieer het wallet adres van de coin via de Ellipal-app

Wanneer je een coin via de app en je Ellipal met elkaar hebt geconnect, heb je het wallet-adres van jouw Ellipal nodig. Je hebt dus niet één adres voor al je coins, maar maakt per currency een eigen wallet-adres aan.

Open de Ellipal-app en klik op de coin die je van een exchange naar je Ellipal wilt versturen. Bovenin beeld zie je nu drie ronde paarse iconen: Send, Receive en Swap.

Klik op ‘Receive’. Er verschijnt nu een QR-code in beeld. Die QR-code is eigenlijk alleen handig voor als er letterlijk iemand voor je staat die jou wil betalen in een bepaalde cryptovaluta.  

Wanneer je crypto van een exchange naar je Ellipal wilt sturen, dan is die QR-code niet nodig. Wat je wel nodig hebt, is het wallet adres dat je boven de QR-code ziet staan. Dit adres bestaat doorgaans uit een vrij lange combinatie van ogenschijnlijk willekeurige letters en cijfers. Dit is jouw persoonlijke wallet voor de coin die je wilt ontvangen.

Je hebt dat adres zometeen nodig bij de exchange waar je jouw coins vanaf wilt halen. 

Klik op de blauwe knop ‘Copy account address’. Je ziet een kleine zwarte popup met ‘Copied’ in beeld, die vanzelf weer verdwijnt. Je wallet-adres kun je nu in principe in elk tekstveld plakken.

Persoonlijk vind ik het het handigste om het gekopieerde adres direct even in een tekstbestand of (concept)mail te zetten, zodat je hem later weer eenvoudig kunt kopiëren en plakken op een desktop computer. Wanneer je alles vanaf je smartphone doet - dus ook het inloggen op de exchange - is deze stap in principe niet nodig.

Stap #3: Ga naar de exchange en kies ‘Withdraw’

Om jouw crypto van een exchange naar je Ellipal te sturen, maakt het voor het voorbeeld niet uit welke exchange je gebruikt. Op elke crypto exchange vind je namelijk een overzicht met je ‘Assets’, oftewel een lijst met alle coins, hun hoeveelheid en de waarde ervan in jouw portfolio bij die exchange.

Meestal vind je in die lijst per coin twee opties: ‘Deposit’ en ‘Withdraw’. Deposit gebruik je om coins naar jouw wallet bij de exchange te sturen. Withdraw heb je nodig om coins op te nemen en te versturen naar een andere exchange, of in dit geval jouw Ellipal hardware wallet.

Het proces van withdrawen verschilt per exchange iets. Bij de ene exchange moet je vaker bevestigen dan de andere, of eerst een extern wallet adres aanmaken. Het belangrijkste is in ieder geval dat je het in stap 2 gekopieerde wallet adres van jouw Ellipal kopieert in het ‘ ‘Recipient’-veld (het ontvangstadres) op de exchange.

Volg alle stappen in het Withdraw-proces op jouw exchange en controleer goed of het Recipient-adres overeenkomt met het wallet-adres op jouw Ellipal. Zodra je de Withdrawal in gang hebt gezet, verschijnen jouw coins automatisch in het overzicht in je Ellipal-app en op je Ellipal hardware wallet zelf. Easy!

Tip: Sla jouw Ellipal wallet adres op als favoriet

Wanneer je eenmaal een wallet-adres op je Ellipal hebt aangemaakt voor een bepaalde coin, zal deze nooit veranderen. Je hoeft de stappen 1 en 2 niet steeds te herhalen, als je jouw Ellipal wallet adres als favoriet opslaat op de exchange van waaraf je regelmatig coins wilt versturen.

Op de meeste crypto exchanges kan dit. De eerstvolgende keer dat je coins veilig wilt stellen van een exchange naar je Ellipal, hoef je dus alleen maar jouw Ellipal wallet adres te selecteren en op Withdraw te klikken. Zo heb je er echt bijna geen omkijken naar!

Ik doe dit zelf bijvoorbeeld om mijn winsten met daytraden steeds af te romen en naar mijn Ellipal te versturen. Zo bouwt zich daar ondertussen een mooi vermogen op!

De Ellipal hardware wallet in de praktijk

Heb je nog geen Ellipal? De Ellipal is een fantastische hardware wallet en helemaal van deze tijd. De Titan voldoet aan alle beveiligingseisen en werkt super eenvoudig, bijna net zoals je smartphone.

In deze YouTube-video laat Corné je precies zien hoe hij eruit ziet en wat je er allemaal mee kunt. Maar belangrijker nog: waarom jij in 2022 en 2023 echt een Ellipal nodig hebt.

Conclusie

Het versturen van crypto van een exchange naar een Ellipal hardware wallet is erg eenvoudig, je moet alleen even weten hoe het werkt. Aan de hand van het korte stappenplan in dit artikel heb je gezien hoe je dat in de praktijk doet.

Kortom, zeker in deze tijd: kopen en je hebt nooit meer angst voor een faillissement van welke crypto exchange dan ook. Jouw crypto staat gewoon veilig. Het is gewoon de handigste en meest gebruiksvriendelijke hardware wallet op de markt. 

Koop de Ellipal via de knop hieronder en je krijgt direct een mooie korting!