• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom je een VPN zou moeten gebruiken bij het kopen van crypto
april 30, 2022

Waarom een VPN gebruiken voor crypto trading? Van nature is de meeste handel in cryptocurrencies volledig anoniem. Transacties staan immers niet op naam, maar zijn in feite slechts een transactie op de blockchain, waarbij niet te herleiden is welk crypto-adres aan wie toebehoort.

Desondanks is er qua veiligheid nog veel te verbeteren. En dan gaat het niet zozeer om het verbeteren van de privacy, maar vooral om de beveiliging van je crypto. Precies daarmee kan een VPN heel waardevol zijn. Ik leg je uit waarom en welke VPN ik tegenwoordig altijd gebruik bij het kopen en handelen in crypto. En dat niet alleen, want een VPN heeft nog veel meer voordelen.


Wat is een VPN precies?

Eerst is het misschien handig om even uit te leggen wat een VPN precies is en doet. VPN is een afkorting voor Virtual Private Network en zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw computer en het internet. Meestal installeer je een app op je smartphone of computer, waarna je daarmee verbinding met internet maakt. 

Versleutelde virtuele tunnel

Zodra je via de VPN-software verbinding hebt gemaakt, loopt al je internetverkeer via een versleutelde ‘virtuele tunnel’. Daardoor kan zelfs je provider niet meer zien wat je doet (ze zien namelijk alleen dat je met het IP-adres van de VPN verbonden bent).

vpn tunnel

Anoniemer op internet

Dat betekent dat je direct veel anoniemer op internet bent. Alle sites die je bezoekt, zien jou namelijk vanaf het IP-adres van de VPN binnenkomen. En het mooie daarvan is dat je bij de meeste VPN’s zelf kunt kiezen vanuit welk land je zogenaamd de site wilt bezoeken.

Geblokkeerde content weer zichtbaar!

Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld het Netflix-aanbod in andere landen te zien, of de door Nederlandse providers geblokkeerde torrentsites te bezoeken, om nog maar een paar kleine voorbeelden te noemen. En mocht je een torrent downloaden, dan komt daar nog bij dat niemand weet dat jij dat bent en dat je daar dus nooit voor ‘gepakt’ kan worden.

Het gebruiken van een VPN is dus een gemakkelijke en efficiënte manier om je privacy, veiligheid en daarmee vrijheid op internet te verbeteren.

torrentsites weer toegankelijk

The Pirate bay en andere in Nederland geblokkeerde sites zijn met een VPN weer toegankelijk. En nog anoniem ook! Win-win.

VPN en crypto

De link met cryptocurrency's is vanwege de anonimiteit, privacy en veiligheid dus al gemaakt. Maar wat voegt een VPN nou toe op het gebied van crypto? Het is namelijk zo dat je op de meeste online crypto exchanges al jouw persoonlijke gegevens moet achterlaten, vaak zelfs een volledige kopie van je paspoort, je bankrekening(en), adres en veel meer.

Bescherm je identiteit

Dat maakt het voor zowel de crypto exchanges als de autoriteiten vrij gemakkelijk om al je activiteiten bij te houden. Bovendien laat je met je IP-adres een heel spoor achter bij de crypto exchanges en internet provider.

Door een VPN te gebruiken, bescherm je jouw identiteit. Niemand kan je meer volgen. Of dat nu een overheidsinstantie of de crypto exchange zelf is. Maar het belangrijkste: dit geldt dus ook voor hackers of andere kwaadwillende derde partijen.

anoniem online vpn

Extra veiligheidslaag

Een VPN voegt als het ware een extra laag toe, waardoor al je acties op internet een stuk veiliger en anoniemer worden.

Waarom een VPN gebruiken bij het werken met crypto’s

De belangrijkste redenen waarom je bij het traden van cryptocurrencies via een VPN zou moeten inloggen zijn wat mij betreft:

  • Het verbergt je IP-adres, waardoor dat niet meer gebruikt kan worden voor analyses en tracking. Wanneer je gebruikmaakt van crypto exchanges zonder KYC, dan handel je echt volledig anoniem.
  • Een VPN slaat niet op welke sites je allemaal bezoekt.
  • Een VPN versleutelt alle gegevens die je verzendt, waardoor het voor anderen vrijwel onmogelijk is ze te onderscheppen. Daardoor wordt het handelen in crypto een stuk veiliger.
  • Het inloggen via een VPN zorgt voor een extra beveiligingslaag tegen malware, phishing en zelfs virussen.

Kortom, met een VPN ben je vooral veiliger en voel (en ben) je veel vrijer op internet!

Welke VPN is het beste voor handel met crypto?

Vanwege alle voordelen bestaan er tegenwoordig ontzettend veel verschillende VPN-diensten. Van gratis VPN tot vrij dure oplossingen.

Welke VPN’s vermijden

Eerst even een korte toelichting over de VPN’s die je het beste kunt overslaan. Ik kan je aanraden om in ieder geval de gratis VPN’s zoals ‘Hola’ te vermijden. Gratis betekent namelijk meestal dat jouw persoonlijke gegevens alsnog worden gebruikt en verkocht.

De privacy en anonimiteit die je nodig hebt, mis je daardoor. Het gaat erom een VPN te zoeken waarbij je activiteit volledig privé blijft en je browse-activiteiten niet worden geregistreerd.

Vermijd ook VPN-diensten die hun kantoren hebben in de VS of Canada, het UK, of Australië en Nieuw-Zeeland. VPN’s in deze landen moeten de gegevens van hun klanten namelijk alsnog overhandigen als overheidsdiensten daarom vragen.

NordVPN is de beste VPN voor cryptotraders

Zelf maak ik gebruik van NordVPN, een van de beste en toch goedkoopste VPN’s die er bestaan. NordVPN is gevestigd in Panama. Dit land is geen onderdeel van de zogenaamde Five Eyes-landen. De weinige gegevens die ze van je hebben, zullen dus nooit worden vrijgegeven.

NordVPN

Verder is NordVPN een van de meest betrouwbare en geavanceerde VPN’s ter wereld. Er geldt namelijk een streng beleid dat er geen logs mogen worden bijgehouden, er is een automatische kill switch zoals ik deze hierboven beschreef en bescherm je eenvoudig meerdere devices tegelijkertijd.

Kill switch

Bovendien beschikken goede VPN’s over een zogenaamde ‘kill-switch-functie’, die je internetverbinding verbreekt als er verbindingsproblemen tussen jou en de VPN-service ontstaan. Daarmee voorkom je dat crypto exchanges en andere websites toegang krijgen tot je echte IP-adres, zelfs als er een VPN-verbindingsfout optreedt.

Betalen in cryptocurrency

En ook interessant: je kunt het abonnementsgeld van NordVPN betalen in cryptocurrency, zoals Bitcoin, Ethereum en nog een aantal andere coins, waaronder XRP, LTC, XMR en TRX.

Conclusie

Tegenwoordig is het gebruiken van een VPN steeds meer een must. Een VPN garandeert je privacy en zorgt voor een veel betere veiligheid. Het verbergt je IP-adres en zorgt op die manier voor echte anonimiteit op internet.

Bovendien maakt een VPN geblokkeerde websites weer toegankelijk. Denk hierbij aan de toegang tot torrentsites, of buitenlandse content. Met een VPN kun je jezelf voordoen alsof je afkomstig bent uit een land naar keuze.

De beste keuze voor crypto traders is naar mijn mening NordVPN. Goed, goedkoop en gegarandeerde anonimiteit zijn de grootste troeven. Ik zou zeggen, probeer het en laat je verrassen. Wedden dat je nooit meer anders wilt? Bekijk de aanbieding hieronder.