• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom 100.000 dollar voor Bitcoin onvermijdelijk is. Nu BTC kopen?
oktober 26, 2023

Wanneer staat Bitcoin op 100.000 dollar? De recente stijging van Bitcoin tot boven 34.000 dollar is een enorm bullish signaal, maar een korte of wat langere pullback is wel waarschijnlijk. Toch hoef je hiervoor niet te vrezen, want de signalen voor Bitcoin staan eigenlijk al jaren op groen.

Ik deel graag met je waarom een koers van 100.000 dollar volgens mij onvermijdelijk is. (en waarschijnlijk is die 100K trouwens nog maar het begin…)

Wanneer Bitcoin 100.000 dollar?

De cryptomarkt heeft de afgelopen jaren heel wat hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Hoewel de koersen de laatste weken hard zijn gestegen, zitten we al een tijd in een bearmarkt.

In dit artikel geef ik je een aantal van de belangrijkste redenen waarom ik denk dat investeren in Bitcoin een van de beste kansen is voor een financieel zekere toekomst.

Ik verwacht dat BTC in 2024 of 2025 sowieso eerst de 100.000 dollar zal aantikken, maar zelfs 250.000 dollar is zomaar mogelijk in een nieuwe bullrun, zoals we deze in december 2017 en bij het bereiken van de laatste all-time-high van 69.000 dollar in november 2021 hebben gezien.

Direct kopen? Koop Bitcoin eenvoudig en snel met iDEAL via Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Nu bitcoin kopen.

Reden #1: De vierjarige cyclus van Bitcoin

Marktcyclus van bitcoin

Wanneer je kijkt naar de jaartallen die ik hierboven noemde, zie je dat er behoorlijk wat tijd zat tussen de nieuwe all-time-highs van Bitcoin. In de praktijk zien we een duidelijke vierjarige cyclus in cryptocurrency. Ongeveer elke vier jaar is er een grote bullrun, waarbij de koersen explosief stijgen. In theorie betekent dit dat er binnen nu en twee jaar weer een gigantische piek aan zit te komen. Deze vierjarige cyclus bestaat uit een aantal fasen:

Fase #1: Accumulatie

Na een periode van prijsdaling (bearmarkt), stabiliseert de prijs en beginnen investeerders langzaam weer meer vertrouwen te krijgen. Dit is de periode waarin slimme investeerders vaak beginnen met het kopen en 'accumuleren' van crypto.

Fase #2: Gestage groei

Na de accumulatiefase begint de prijs gestaag te stijgen. Dit trekt meer aandacht van de media en het grote publiek. Nieuwe investeerders stappen in en drijven de prijs verder omhoog.

Fase #3: Parabolische groei

Dit is de fase waarin de prijs snel omhoog schiet. Er is veel hype, media-aandacht en een algemeen gevoel van FOMO (Fear Of Missing Out) onder nieuwe en oude investeerders.

Fase #4: Correctie

Zoals alles dat snel stijgt, komt er uiteindelijk een punt van correctie. De prijs begint te dalen, soms net zo snel als hij steeg.

Na de correctie begint de cyclus opnieuw met de accumulatiefase. Wel zie je dat er elke keer een nieuwe bodem wordt gelegd. Bij de laatste grote daling zagen we dat de bodem zo rond de 15.000 dollar lag (redelijk in de buurt van de vorige all-time-high van de vierjarige cyclus). We kunnen dus verwachten dat de nieuwe bodem van Bitcoin na de volgende bullrun zo tussen de 50.000 en 60.000 dollar zal komen te liggen. Dat lijkt nu misschien ondenkbaar, maar vergeet niet dat mensen een koers van 10.000 dollar nog niet eens zo lang geleden ook voor onmogelijk hielden.


Bitcoin: Technische analyse Corné

Benieuwd wat Bitcoin op de korte termijn gaat doen? Bekijk de video van Corné hieronder.

Reden #2: Bitcoin halving komt eraan in 2024

Ook eens in de vier jaar gebeurt er iets bijzonders met Bitcoin: het zogenaamde 'halving' moment. Tijdens deze gebeurtenis wordt de beloning voor het 'minen' van nieuwe Bitcoins gehalveerd. Dit is een ingebouwd mechanisme om te voorkomen dat er te snel te veel Bitcoins worden gecreëerd.

In het verleden zagen we vaak dat de waarde van Bitcoin begon te stijgen in aanloop naar zo'n 'halving'. Veel mensen geloven dat door de verminderde aanmaak van nieuwe Bitcoins, ze zeldzamer worden en dus mogelijk in waarde stijgen. Met het oog op 2024 kan dit dus betekenen dat het een interessant jaar wordt voor Bitcoin-investeerders.

Reden #3: Verhouding tussen korte- en langetermijnhouders

Bij het kijken naar Bitcoin-bezitters, zien we twee groepen: de 'nieuwkomers', die hun Bitcoin recentelijk hebben gekocht, en de 'veteranen', die al een lange tijd hun Bitcoin vasthouden. Opvallend is dat er momenteel veel veteranen zijn die hun Bitcoin niet verkopen, maar juist voor de lange termijn vasthouden.

Dit gedrag van zoveel mensen die al lang betrokken zijn bij Bitcoin, geeft aan dat er een sterk vertrouwen is in de toekomstige waarde van de munt. Wanneer veteranen massaal vasthouden, is dit een signaal van vertrouwen.

Ook historisch gezien wordt de bodem van een bearmarkt geassocieerd met een maximaal aantal lange termijn houders. Kortom, het lijkt erop dat we de bodem dus echt gehad hebben.

Reden #4: Bitcoin: Het digitale goud met een groeiende vraag

Enkele jaren geleden zagen veel mensen Bitcoin slechts als een soort 'nepgoud'. Maar in werkelijkheid heeft Bitcoin zich nu ontpopt als een betrouwbaar alternatief. Net zoals goud is Bitcoin een soort vangnet geworden voor beleggers, vooral in tijden van economische onzekerheid, inflatie en wereldwijde spanningen. Wat nog indrukwekkender is, is dat Bitcoin en andere cryptocurrencies het vaak zelfs beter hebben gedaan dan traditioneel goud.

De gebeurtenissen in de wereld, van geopolitieke spanningen tot de gevolgen van klimaatverandering, hebben de wereld een stuk onvoorspelbaarder gemaakt. In zo'n veranderende omgeving blijkt Bitcoin nu juist een goede keuze.

goudbaar kopen bij goldrepublic

In tijden van economische onzekerheid zoeken beleggers vaak naar veilige havens. Bitcoin wordt steeds meer gezien als zo'n veilige haven, vergelijkbaar met goud. Ook kijken beleggers steeds vaker naar Bitcoin als een manier om hun portefeuilles te diversifiëren en het risico te spreiden. Ook dit zorgt voor een grotere vraag naar Bitcoin.

Veel experts en analisten geloven dat Bitcoin hierdoor in de toekomst nog veel hogere waarden kan bereiken, waarbij 100.000 dollar nog maar het begin is.

Direct kopen? Koop Bitcoin eenvoudig en snel met iDEAL via Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Nu bitcoin kopen.

Reden #5: De beperkte voorraad van Bitcoin

Wat Bitcoin bijzonder maakt, is de maximale limiet van 21 miljoen munten die ooit beschikbaar zullen zijn. Tot nu toe zijn al bijna 19 miljoen van deze Bitcoins gedolven. En wat interessant is, is dat een deel van deze munten waarschijnlijk al verloren is gegaan door vergeten wachtwoorden of weggegooide oude harde schijven..

In de economie betekent een beperkt aanbod met een groeiende vraag meestal een stijging in waarde. En de interesse in Bitcoin neemt toe, niet alleen onder particuliere investeerders, maar vooral ook onder grote bedrijven en zelfs overheden. Daarnaast accepteren meer winkels en diensten Bitcoin als betaalmethode, wat Bitcoin steeds praktischer maakt.

Ook ontdekken grote financiële spelers de kansen die speciale Bitcoin beleggingsfondsen zouden kunnen bieden. De introductie van een dergelijke ETF zal een grote positieve invloed hebben op de koers van Bitcoin. De geruchten over de op handen zijnde goedkeuring van de Blackrock Bitcoin ETF is daar een voorbeeld van. Alleen deze geruchten zijn al een grote reden geweest dat Bitcoin binnen korte tijd 15% wist te stijgen.

fomo

Reden #6: Hype en FOMO

Eigenlijk is dit ook fase 3 van de vierjarige bitcoincyclus, maar ik wil hem vanwege het belang ook even als los item benoemen: Als er in de media veel positieve geluiden klinken over Bitcoin, kan er een sneeuwbaleffect ontstaan. Veel mensen raken geïnteresseerd en willen meedoen, bang om een unieke kans te missen.

Vooral wanneer verhalen over grote winsten worden gedeeld, willen zowel nieuwe als ervaren investeerders instappen. Deze FOMO kan zorgen voor een snelle waardestijging van Bitcoin. Wanneer er weer een positieve golf komt en iedereen wil meedoen, kan dit zomaar de drijvende kracht zijn die Bitcoin naar de 100.000 dollar tilt.

Reden #7: Positieve regelgeving

Naarmate overheden en toezichthouders wereldwijd meer bekend raken met Bitcoin en andere cryptocurrency’s, zie je dat er ook steeds meer regels komen. Veel mensen zien dit als bemoeienis of iets negatiefs, maar wanneer regelgeving positief en helder is, geeft dit bedrijven en investeerders juist meer vertrouwen.

Dit kan weer leiden tot een grotere acceptatie van en investeringen in Bitcoin. Regulering kan Bitcoin dus juist helpen groeien. Dit is iets wat we de komende jaren steeds meer gaan zien. Je merkt aan de regels waaraan crypto exchanges moeten voldoen, dat dit een steeds belangrijker punt wordt.

Het is ook goed om je te realiseren dat overheden bitcoin nooit echt zullen kunnen verbieden. Bitcoin heeft een eigen leven en kan niet meer verdwijnen. Het is wat dat betreft echt ‘power to the people’. Ook zijn er genoeg decentrale exchanges waarvoor regulering helemaal geen issue is en je anoniem kunt handelen.

Conclusie

Hoewel niemand zeker weet dat Bitcoin nu echt aan een nieuwe langere bullrun is begonnen, is elke euro die je in Bitcoin investeert een grote kans op mooie winsten. Over een aantal jaren zou je willen dat je Bitcoin kon kopen voor 30.000 euro, omdat de koers dan al minimaal 60.000 dollar zal zijn en er hoogstwaarschijnlijk een nog veel hogere nieuwe all-time-high is neergezet.

Zeker met alle toekomstige ontwikkelingen, met op de relatief korte termijn de Bitcoin halving, een Bitcoin ETF en een mogelijk einde aan de renteverhogingen door federale banken wereldwijd, ziet alles er goed uit voor Bitcoin.

Kortom, van investeren in Bitcoin krijg je geen spijt. Ook kopen? Koop Bitcoin eenvoudig en snel met iDEAL via Bybit, mijn favoriete crypto exchange.