• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2022? 7 grote kanshebbers!
januari 9, 2022

Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2022? 7 grote kanshebbers!

Ben je op zoek naar nieuwe investeringskansen en zoek je cryptocurrencies die je een mooie winst opleveren? Natuurlijk weet niemand zeker welke cryptocurrency gaat stijgen in 2022, maar zijn er wel een aantal goede coins waarmee je een grote kans hebt om je vermogen te laten groeien.

Crypto wordt in 2022 groter dan ooit

In 2021 werd het duidelijk dat crypto's echt mainstream zijn geworden. Overheden, beursfondsen, grote investeerders en organisaties accepteren crypto steeds meer als betaalmiddel en alternatief voor traditionele investeringen.

3 redenen waarom crypto in 2022 gaat stijgen

Het lijkt erop dat deze trend zich in 2022 zal voortzetten. Naarmate meer en meer bedrijven cryptocurrency zoals Bitcoin als wettig betaalmiddel beginnen te accepteren, neemt zowel de levensvatbaarheid als de waarde van crypto's toe.

De volgende 3 redenen geven aan waarom crypto in 2022 volgens mij echt unstoppable gaat worden.

Reden #1: Meer landen zullen crypto gebruiken als legale valuta

In september 2021 werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikte. Alexander Höptner, de CEO van de crypto-exchange BitMEX, is van mening dat vijf of meer landen in 2022 zouden kunnen volgen en crypto als legale valuta zouden kunnen adopteren.

Als deze adopties succesvol blijken te zijn, is het waarschijnlijk dat andere landen ook zullen overwegen om crypto te adopteren. Dat heeft dus een versterkend effect.

Reden #2: Centrale banken geven hun eigen digitale valuta uit

In een poging om bedreigingen van bestaande cryptocurrencies af te weren, onderzoeken veel landen het creëren van hun eigen digitale valuta. Door hun eigen digitale valuta te beheren en te controleren, kunnen landen het ongereguleerde, gedecentraliseerde karakter van bestaande cryptocurrencies vermijden.

Hoewel het gedecentraliseerde karakter crypto’s juist zo uniek maakt, zorgt de aandacht van centrale banken er wel voor dat crypto veel serieuzer wordt genomen.

Reden #3: De rol van crypto neemt snel toe

Wat ik met deze uitgebreide inleiding wil zeggen, is dat het voor mij in ieder geval duidelijk is dat de rol van crypto in de wereld alleen maar toeneemt. In met deze toename neemt ook het aantal overheden, centrale banken, investeerders, organisaties en particulieren dat crypto koopt toe. 

crypto-versturen-ontvangen

Ook in 2022 weer nieuwe records!

De totale market cap van alle crypto’s samen bereikt in 2022 nieuwe records. Tussen coins onderling bestaan wel grote verschillen. De ene coin kan wegzakken en zelfs verdwijnen, terwijl de ander veel groter wordt en misschien wel 10 keer meer waard wordt.

7 cryptocurrencies die gaan stijgen in 2022

Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2022? Bekijk mijn selectie van 7 grote kanshebbers om jouw vermogen dit jaar mooi te laten groeien!

#1: Ethereum

In 2022 betekent de grote update van Ethereum (Ethereum 2.0) dat er opnieuw een grote hype rondom Ethereum zal ontstaan. Ondanks de correctie van de afgelopen maanden, lijkt het erop dat veel crypto-investeerders nog steeds heel optimistisch zijn over ETH.

Ethereum zou in 2022 zomaar kunnen exploderen, terwijl het tegelijkertijd een betrouwbare investering is. Ethereum is immers al jaren de stabiele nummer twee cryptocurrency. Dankzij de Ethereum 2.0-update wordt ETH zowel duurzamer, sneller als goedkoper.

Allemaal eigenschappen die extra aandacht op de munt zullen vestigen en zijn positie verder versterken. Momenteel is Ethereum de op één na grootste cryptocurrency, maar de kans is in 2022 aanwezig dat ETH bitcoin qua market cap voorbij gaat streven. Ethereum kan Bitcoin dus inhalen!

#2: VeChain (VET)

VET is een van de twee tokens van VeChain. Het VeChain-project heeft behoorlijk ambitieuze doelen, waarbij het ingezet wordt om echte producten in de wereld te volgen. OP die manier weet je zeker dat je met een echt merkproduct te maken hebt.

Het maakt producten traceerbaar, biedt transparantie en dat alles voor zeer lage kosten. Ik denk dat VeChain er in 2022 in slaagt een belangrijke speler in de supply chain-industrie te worden, waardoor VET aanzienlijk in prijs zal stijgen.

#3: Cardano (ADA)

Cardano is in 2021 sterk gegroeid en hoog in de wereldwijde crypto top 5 terechtgekomen. En toch heeft het nog veel ruimte voor groei. Het is de grootste cryptocurrency die proof-of-stake gebruikt om transacties te verifiëren. Het Cardano-netwerk verbruikt daardoor minder dan 0,01% (!) van de energie die Bitcoin jaarlijks verbruikt.

En daarmee heeft Cardano het in zich om net als Ethereum bitcoin van zijn troon te stoten. De enorme market cap en een enthousiaste community geven ADA een hoge betrouwbaarheid, waardoor Cardano een goede langetermijninvestering is, met grote kansen op een nieuwe geweldige stijging in 2022.

#4: Decentraland (MANA)

2021 was onder meer het jaar van de Metaverse. Decentraland is een door Ethereum aangedreven virtual reality-platform. Hiermee kunnen gebruikers percelen grond kopen waar ze op een snelle en gemakkelijke manier inhoud en applicaties kunnen bouwen en er geld mee kunnen verdienen.

Andere gebruikers kunnen die percelen bezoeken en de inhoud ervaren en genieten die anderen hebben gemaakt. Het is inmiddels al gebruikt om een heleboel games en andere interactieve ervaringen te creëren.

Decentraland is misschien wel een van de beste altcoins om in 2022 te investeren. Experts zijn er optimistisch over en het wordt gesteund door het grote enthousiasme over alles wat met de metaverse te maken heeft. Kortom, lift mee op de hype en zie je geld in 2022 minstens verdubbelen met MANA!

#5: Algorand (ALGO)

Algorand is een cryptocurrency die tot doel heeft zijn gebruikers de hoogste normen van beveiliging, schaalbaarheid en decentralisatie te bieden. Een van de belangrijkste redenen waarom ik denken dat Algorand een kans heeft om in 2022 te exploderen, is de focus van het team op milieuvriendelijkheid.

Munten en tokens zoals ALGO die vanaf het begin duurzaam en milieuvriendelijk zijn gebouwd, hebben een voordeel ten opzichte van cryptocurrencies zoals Ethereum die gedwongen worden te veranderen om aan de nieuwe normen te voldoen.

De prijs schoot in september 2021 al eens omhoog en is na de correctie momenteel een geweldige investeringskans.

#6: Solana (SOL)

Ik sluit de lijst af met Solana, een zeer effectieve, snelle, censuurbestendige en ongelooflijk veilige blockchain. Het biedt efficiënte DeFi-oplossingen en gebruikt een gloednieuw consensusmechanisme. Het zogenaamde ‘proof-of-history’, waardoor het netwerk extreem snel en effectief is.

Waarom SOL volgens mij zo revolutionair is? Solana doet alles wat Ethereum 2.0 belooft te kunnen, maar dan 20 keer sneller. Het biedt een doorvoer van 50.000 transacties per seconde en is op te schalen tot een ongekende 1 miljoen transacties per seconde. Ongekend dus!

Daarnaast kent Solana in principe geen transactiekosten. Deze eigenschappen maken Solana heel aantrekkelijk. Ik denk dat Solana in 2022 opnieuw zal verdubbelen. Zeker in je portfolio opnemen dus. 

#7: Shiba Inu (SHIB)

Misschien een onverwachte keuze, maar ik ben erg enthousiast over Shiba Inu (SHIB). Deze coin heeft de cryptowereld in 2021 al echt op zijn grondvesten doen schudden. Deze meme-cryptocurrency werd in augustus 2020 gelanceerd, maar schitterde in 2021 toen hij plotseling in prijs steeg. Ik heb er persoonlijk een mooie winst aan overgehouden!

Het succes van SHIB kan grotendeels worden toegeschreven aan de connectie met DOGE en een toestroom van nieuwe crypto-investeerders op de cryptocurrency-markt. Maar toch is Shiba Inu erin geslaagd om een vaste plek te veroveren en niet meer weggezakt. Het is wachten op een nieuwe parabolische stijging, waarbij Shiba Inu Dogecoin zal verpletteren.

Ik geef toe dat Shiba Inu zeker niet een van de meest betrouwbare cryptocurrencies is, maar wel een die je een jaar of twee kunt vasthouden en een geweldige winst kunt maken. Hoewel het dus geen stabiele investering is, heeft het zeker het potentieel om in 2022 opnieuw te stijgen. Zeker leuk om dus als mooie kans in je portfolio op te nemen.

Conclusie

Hoewel 2022 voor veel mensen met cryptocurrencies begon met een stevige daling van de waarde van hun portfolio, biedt dat juist mooie kansen om de kanshebbers van 2022 voordelig te kopen. 

Er zijn weer veel nieuwe ontwikkelingen en ook 2022 biedt geweldige kansen op winst. Ik weet bijna zeker dat bitcoin de 100.000 dollar zal gaan aantikken, maar investeer zelf toch vooral in altcoins met nog meer potentiële winst. In de lijst hierboven heb je gezien welke coins dat volgens mij zijn. 

Kortom, doe er je voordeel mee en koop ze nu nog voordelig. Je bent de stijging namelijk nog voor. Succes!