• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Met crypto betalen? Check de Wirex card! Incl. staking en rewards
april 22, 2024

Stel je voor dat je jouw boodschappen, parkeergeld, je drinken op een terras en aankopen in echte winkels en online overal gemakkelijk met crypto zou kunnen betalen. Klinkt als iets in de toekomst, toch?

Goed nieuws: met de Wirex card kan dit nu al. Hoe werkt het precies, wie zitten erachter, wat kun je met een Wirex-card doen en verdienen?

Wat is Wirex precies?

Kort gezegd: Wirex is een alles-in-eenoplossing die de mogelijkheden van traditioneel geld (fiat) en cryptocurrency’s combineert. Het bekendste product is de Wirex debit card, waarmee je gemakkelijk je alledaagse aankopen betaalt op betaalpunten wereldwijd die creditcards ondersteunen.

Crypto wallet

Op de site van Wirex of via de app beheer je jouw fiat-geld en digitale valuta. Het mooie daarvan is dat je het meteen ook kunt zien als een crypto wallet, waarmee je jouw favoriete cryptocurrency laat groeien, maar tegelijkertijd ook voor mooie rentepercentages kunt staken.

wirex-card-betalen-met-crypto

Je dagelijkse boodschappen betalen met crypto

Zelf betaal ik al mijn boodschappen en aankopen in fysieke winkels al meer dan een jaar met een crypto debit card en dat bevalt heel goed. De winst die je in de ochtend met een trade gemaakt hebt, geef je bijvoorbeeld dezelfde middag al uit als je boodschappen doet. En dat blijft nog steeds een bijzonder gevoel!

Meer dan alleen betalen

Het leuke van de Wirex debit card is dat deze nog meer functies toevoegt dan alleen betalen met crypto, waardoor je er nog meer aan hebt dan je misschien al gewend was (als je net zoals ik ook al een andere crypto debit card hebt).

Wie zitten er achter Wirex?

Wirex is tegenwoordig gespecialiseerd in het aanbieden van crypto debit cards. Het bedrijf werd opgericht door Dmitry Lazarichev en Pavel Matveev in 2014. Beiden zijn ondernemers met een achtergrond in technologie en financiën. Hun doel is om financiële diensten te vernieuwen en te democratizeren door middel van blockchaintechnologie.

Dmitry Lazarichev heeft een achtergrond in de IT-sector en heeft gewerkt aan verschillende techprojecten voordat hij mede-oprichter werd van Wirex. Zijn interesse in cryptocurrencies begon al in de vroege dagen van Bitcoin. Pavel Matveev heeft ervaring in de financiële sector, met name in risicobeheer en handel, voordat hij zich bij Lazarichev voegde om Wirex te starten.

In de loop van de jaren is Wirex uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de sector van cryptogerelateerde financiële diensten. Wirex heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met klanten over de hele wereld.

De belangrijkste mogelijkheden van Wirex

Ik licht deze punten verderop toe, maar om je meteen even te laten zien wat je allemaal met een Wirex-account en debit card kan:

 • Wereldwijd gemakkelijk betalen (zowel fysiek als online)
 • Crypto assets staken tegen hoge rentes
 • Ontvang tot 8% cashback op je aankopen in WXT
 • Ideaal als manier om kosteloos internationale fiat-valuta’s te wisselen

#1: Wereldwijd gemakkelijk betalen (zowel fysiek als online)

Het leukste wat je met de Wirex-card kunt doen is wat mij betreft de mogelijkheid om te betalen met cryptocurrency’s. Of je nu Bitcoin, Ethereum of een van de andere ondersteunde cryptocurrency’s hebt, je gebruikt deze heel gemakkelijk om aankopen te doen.

Dat gaat helemaal automatisch, want tijdens het afrekenen wordt de benodigde hoeveelheid crypto automatisch omgezet naar de fiat-valuta waarin je betaalt. Dat zijn waarschijnlijk meestal euro’s, maar kunnen net zo gemakkelijk Zweedse kronen, Amerikaanse dollars of welke andere valuta dan ook zijn. Geen gedoe dus meer omwisselen als je naar het buitenland gaat.

#2: Crypto assets staken tegen hoge rentes

Bij Wirex draait het niet alleen om uitgeven, je kunt jouw geld er ook laten groeien.Je krijgt mooie rentes op de verschillende cryptocurrency’s, die oplopen tot wel 16%. Dit betekent dat je op jouw tegoed dus ook geld verdient. Een win-win dus.

#3: Ontvang tot 8% cashback op je aankopen in WXT

Het wordt nog leuker, want met de Wirex card ontvang je cashback tot wel 8% op al je aankopen. Deze cashback wordt uitbetaald in WXT, de eigen cryptovaluta van Wirex. Hoe meer je de betaalkaart gebruikt, hoe meer “Cryptoback™” je ontvangt.

Eigenlijk wordt alles wat je koopt met je Wirex card op deze manier dus 1% tot 8% goedkoper. Het bedrag loopt ongemerkt mooi op als je er je dagelijkse aankopen mee betaalt. 

wirex-card-cashback

#4: Ideaal als manier om internationale valuta’s te wisselen

De Wirex-card is ook heel handig voor als je in het buitenland onderweg bent. Met ondersteuning voor meer dan 150 verschillende valuta's in je Wirex-account, hoef je eigenlijk nooit meer geld te wisselen.

Mocht je een betaling doen in een valuta die je niet bezit, dan wordt het tegoed vanuit je account automatisch omgezet, en dat zonder wisselkoersopslag.

Voordelen en nadelen van de Wirex-card

De Wirex-card is dus een superhandige debit card, waarmee je bijna overal betaalt. Ik zet alle belangrijkste voordelen even op een rij:

Voordelen

 • Gratis (geen maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten)
 • Lage transactiekosten voor het verkopen van crypto's
 • Goede stakingrendementen
 • Cashback van 1% tot 8% op je aankopen
 • Ook te gebruiken om te traden met crypto
 • Contactloos betalen is ook mogelijk
 • Mobiele app beschikbaar voor zowel iOS als Android

Nadelen

 • Je kunt alleen pinnen en betalen op punten die creditcards ondersteunen (online of fysiek). Dat betekent dat je met de card dus nog niet echt overal kunt gebruiken als een soort pinpas (dat is het Meastro-netwerk). Maar met meer dan 60 miljoen (!) betaalpunten is het op de meeste plekken geen probleem.
 • Je krijgt standaard 1% cashback bij het gratis abonnement. Alleen bij een maandelijks abonnement kom je in aanmerking voor de volle 8%

Hoe vraag je de Wirex-card aan?

Hebben? Aanvragen van de Wirex crypto decit card is helemaal gratis. Aanvragen doe je via de website van Wirex door een account aan te maken en daarna je adresgegevens in te vullen.

Je krijgt jouw Wirex-card dan gratis thuisgestuurd, waarna je er wereldwijd mee kunt betalen als je er een cryptotegoed op hebt gestort. Je betaalt overal waar Mastercard wordt geaccepteerd, zoals online, maar net zo gemakkelijk in fysieke winkels, zoals supermarkten, parkeergarages, restaurants en hotels. Mastercard wordt bijna overal geaccepteerd.

Stappenplan Wirex-card aanvragen:

 1. 1
  Maak een account aan bij Wirex
 2. 2
  Vul je adresgegevens in
 3. 3
  Kaart wordt naar je opgestuurd
 4. 4
  Stort geld op je Wirex-account (crypto of fiat)
 5. 5
  Betaal met je kaart waar je maar wilt.

Conclusie

Ik vind de Wirex-card echt een uitkomst en gebruik hem vooral om mijn dagelijkse boodschappen en online aankopen mee te betalen. Vooral pinnen met crypto blijft een magisch gevoel.

Op elke aankoop krijg ik een percentage terug en daarbij komen nog de passieve inkomsten van de rentes op de cryptovaluta’s die erop staan. Het is meteen ook een mooie manier om niet al mijn gestakete crypto bij één partij te laten staan. Ideaal, handig en ook nog eens helemaal gratis aan te vragen. Zeker proberen!