• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • XRP kan nog veel hoger! 3 redenen waarom XRP binnenkort echt gaat knallen
juli 22, 2023

XRP kan nog veel hoger! Lange tijd was XRP een sleeping giant, waarbij de koers rond de 45 dollarcent bleef hangen. Totdat het positieve nieuws over de rechtszaak bekend werd. Inmiddels staat de koers ongeveer 65% hoger. Dat is dus al een eerste mooie stijging.

Maar er zit voor XRP nog veel meer in het vat! Eerst een verdubbeling naar 1,30 dollar en vervolgens door naar 3 of zelf 5 dollar? Lees meer in deze analyse en mijn verwachtingen voor de korte en wat langere termijn.

Uitkomst rechtszaak een grote opluchting

Voor veel investeerders was het een grote opluchting toen de rechter besloot dat XRP geen effect is. Het betekent dat Ripple, het bedrijf achter XRP, hun tokens niet onrechtmatig of zonder vergunning heeft uitgegeven. De koers reageerde in eerste instantie met een verdubbeling en staat nu nog steeds ongeveer 65% hoger. Een mooi resultaat, maar er zit nog veel meer moois aan te komen.

3 redenen waarom de koers van XRP de komende tijd nog hard kan stijgen

Hoewel de eerste uitspraak natuurlijk ontzettend goed nieuws is voor zowel Ripple (XRP) als de bredere cryptomarkt, is de uitspraak nog niet compleet afgerond of definitief. Dat zorgt op dit moment nog steeds voor een wat drukkend effect op de koers van XRP, ook al staat hij al meer dan 66% hoger sinds de koers van voor de uitspraak. 

Hieronder staan drie redenen waarom ik denk dat XRP nog veel hoger kan gaan de komende tijd.

Banken omarmen XRP

Reden #1: Meer dan 4000 banken staan klaar om XRP te omarmen

Een groot voordeel van de (voorlopige) uitspraak is wel dat letterlijk duizenden banken in de rij staan om XRP te omarmen als middel om internationale betalingen sneller en goedkoper mogelijk te maken. Ze hebben dat vertrouwen, omdat XRP nu gereguleerd en goedgekeurd is. 

Als meer banken kiezen om de cryptomunt XRP in hun betalingssystemen te gebruiken, heeft dit een geweldige impuls voor de waarde van XRP. Waarom ik dat denk?

1. Meer vraag

Als banken XRP in hun systemen gaan gebruiken, willen ze meer XRP hebben. Als er meer vraag is dan aanbod, heeft dat een gunstige invloed op de koers.

2. Meer handel

Wanneer meer banken XRP gaan gebruiken, worden er meer XRP-tokens verhandeld. Dit betekent dat de prijs van XRP stabieler kan worden en kan stijgen.

3. Bredere acceptatie

Als meer banken XRP omarmen, zorgt dit voor een groter gebruik van XRP. Dit verhoogt de vraag naar XRP en zal de prijs laten stijgen.

4. Goedkeuring van de overheid

Wanneer banken, die strikte regels volgen, XRP gaan gebruiken, kan je dit zien als een soort "zegel van goedkeuring" voor XRP. Dit zorgt ervoor dat meer mensen vertrouwen hebben in XRP, wat de prijs zal verhogen.

Reden #2: Amerikaanse handel in XRP komt weer op gang

De afgelopen tijd heeft de juridische strijd XRP een flinke deuk toegebracht. Vele Amerikaanse crypto exchanges hebben zelfs besloten om XRP van hun platforms te verwijderen, met als gevolg dat de koers van XRP behoorlijk is gedaald en vervolgens onder druk van de dreigende rechtszaak niet steeg wanneer bitcoin of andere altcoins dat wel deden.

Amerikaanse exchanges verwijderden XRP om te voldoen aan de regelgeving en vooral om mogelijke juridische stappen van de Amerikaanse overheid te voorkomen.

Grote exchanges zoals Coinbase, Kraken en Bitstamp hebben XRP inmiddels weer opnieuw gelist. Daarmee komt XRP voor honderden miljoenen Amerikanen weer beschikbaar, wat een gunstig effect op de koers zal hebben. Gemini heeft ook aangegeven dat het onderzoekt of het XRP gaat aanbieden voor zowel spot- als derivatenhandel. 

crypto-versturen-ontvangen

Reden #3: Als de rechtszaak volledig wordt afgerond

Hoewel de rechtszaak van de SEC tegen Ripple een eerste positieve uitspraak heeft gehad, is de volledige zaak nog niet ten einde. Dat verklaart waarom de koers van XRP wel met 66% is gestegen, maar nog niet echt explodeert en exponentieel gaat. 

Wanneer de rechtszaak echt definitief is en de uitspraak positief of de partijen tot een schikking komen, schiet de kurk pas echt van de fles en verwacht ik meerdere verdubbelingen van de koers. In die zin staat ons dus nog een hoop vuurwerk te wachten!

Technische analyse XRP voor de korte termijn

Op de relatief korte termijn kan XRP naar een koers tussen 1,30 en 1,50 dollar stijgen. Het is nog een beetje afhankelijk van de ontwikkelingen op de bredere cryptomarkt en of er snel een definitieve uitspraak komt.

Bekijk de technische analyse van Corné hieronder, waarin hij alles vertelt over de actuele stand van zaken rondom XRP en zijn koersverwachting op basis van de grafieken met je deelt.

Koersvoorspelling XRP in de toekomst

Wanneer de rechtszaak tussen SEC en Ripple echt compleet is afgerond en tot een positieve uitslag voor Ripple in de vorm van winst of een schikking leidt, dan zal dat de koers van XRP minimaal naar 3,50 dollar brengen. Deze prijs is om en nabij de laatste all-time-high van XRP in januari 2018, inmiddels al meer dan vijf jaar geleden.

Beurnotering voor XRP in de pijplijn?

Wanneer Ripple groen licht krijgt, behoort een notering aan de Dow Jones of Nasdaq in de Verenigde Staten tot de mogelijkheden. Wanneer dit gebeurt, zou dat nieuws alleen al de koers naar 5 dollar kunnen tillen.

Zodra Ripple daadwerkelijk op de beurs genoteerd staat, is de verwachting dat dit de koers een verdere impuls zal geven en de koers verder stijgt naar zo’n 7 tot 7,50 dollar. Nieuwe partnerschappen met banken en andere grote institutionele partijen zullen de koers richting 10 dollar of meer duwen. 

Nieuwe technologische ontwikkelingen

Verder is er speculatie over hoe technologische ontwikkelingen, zoals de toename van het gebruik van geautomatiseerde marktmakers (AMM's), 'hooks' en 'sidechains', koppelingen met digitale valuta's van centrale banken (CBDC's) en deelname aan tokenisatie, de prijs van XRP zouden kunnen beïnvloeden.

Daarmee is een koers van 40 en 50 dollar uiteindelijk mogelijk.

koppeling dollar ust terra

Conclusie: HODL XRP!

Alle signalen voor XRP staan op groen. Zelfs zonder definitieve uitspraak kan de koers naar 1,30 dollar doorstijgen, omdat XRP duidelijk is uitgebroken. Wanneer je dit combineert met het verwachte goede nieuws over de acceptatie van de nieuwe Bitcoin ETF, zal XRP meeliften op de algemene stijging van de cryptomarkt.

Dus ook al is de rechtszaak tegen XRP nog niet helemaal voorbij… XRP is een vulkaan die op uitbarsten staat!

XRP kopen en vasthouden

Zorg er dus voor dat je een mooi aantal XRP-tokens koopt en in je portfolio aanhoudt. XRP is een van de grootste cryptocurrencies ter wereld met een geweldig groeipotentieel.

Koop XRP eenvoudig via ByBit, mijn favoriete crypto exchange. Bij aanmelden krijg je tot wel duizenden dollars aan tradingtegoed, waardoor je de eerste periode zonder kosten handelt.