• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • XRP kopen? Technische analyse en grote kansen voor 2023!
april 1, 2023

Staat XRP al op je radar? Deze cryptocurrency staat namelijk op uitbarsten, zodra de spanningen rondom de rechtszaak wegvallen. Daarnaast presteert XRP de afgelopen weken erg goed! Staat ons een nieuwe XRP bullmarkt te wachten? 

Check de redenen waarom XRP in 2023 weleens een nieuwe all time high zou kunnen neerzetten. En kun je het beste nu XRP kopen, of nog heel even wachten? Corné duikt in de koersgrafieken en deelt zijn technische analyse.

XRP: nieuwe bull run in de maak?

Ripple (XRP) is al meer dan twee jaar verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Tijdens de laatste bull run wist XRP vooral daardoor geen nieuwe all time high neer te zetten. De rechtszaak hangt namelijk als een soort zwaard van Damocles boven XRP en drukt de koers. 

Toch lijkt er op korte termijn nu eindelijk een uitspraak in de XRP-rechtszaak te komen. Wat zijn de verwachtingen en wat gaat de uitspraak met de prijs doen? Is het tijd om toe te slaan en XRP te kopen?

XRP een van de best presterende top 100-coins in maart 2023

De huidige prijs van XRP staat op bijna 51 dollarcent, of een stijging van zo’n 15% in de afgelopen week. Daarmee is het een van de best presterende top-100-coins van deze week. Over de afgelopen maand staat er een stijging van ruim 30% in de boeken. 

Spannende tijden voor XRP

En dat is bijzonder, want het was lange tijd best wel rustig rondom XRP. De nieuwe prijsactie is voornamelijk gedreven door de verwachting dat de rechtszaak van Ripple (XRP) vs. de SEC bijna ten einde loopt. Het zijn dus spannende tijden! Zodra de uitspraak eenmaal binnen is, geeft dat in ieder geval rust en duidelijkheid over de situatie. 

Cryptomarkt volgt aandelenbeurzen

Duidelijkheid

Bij een voor Ripple positief resultaat, zal de prijs van XRP door het dak gaan. En verliest XRP de zaak? Zelfs dan is er in ieder geval duidelijkheid en zal Ripple (het bedrijf achter XRP) op zoek gaan naar alternatieven en naar het buitenland uitwijken. Iets waar ze trouwens sowieso al mee bezig zijn. Op de lange termijn kan het project dus bijna niet mislukken en is het nu de tijd om zoveel mogelijk XRP te verzamelen. 

Waar gaat de XRP rechtszaak precies over?

De zaak draait om de vraag of XRP als een ‘security’ moet worden beschouwd en in dat geval onder de toezichtsbevoegdheid van de SEC zou moeten vallen. De Amerikaanse SEC beweert dat XRP dat inderdaad is en daardoor de Amerikaanse wet heeft overtreden, omdat zij hun uitgifte van XRP-tokens niet bij de SEC hebben aangevraagd en geregistreerd. Volgens de SEC hebben ze dus zonder toestemming XRP-coins verkocht. 

Ripple is van mening dat XRP helemaal geen security is, maar een valuta. En valuta’s vallen niet onder de toezichtsbevoegdheid van de SEC.

Grote gevolgen

Hoe dan ook, een rechter moet zich over de zaak buigen en de uiteindelijke uitspraak zal grote gevolgen hebben voor de toekomst van Ripple en XRP. Wint de SEC? Dan betekent dat misschien wel de doodsteek voor XRP en volgen wellicht grote boetes of een stop op de verkoop en handel in XRP.

Wanneer uitspraak Ripple (XRP) vs. SEC rechtszaak?

Ongeacht wat XRP op de korte termijn doet, is er geen twijfel dat er een grote rally zal plaatsvinden in het geval van een positief resultaat voor Ripple tegen de SEC. Advocaat John E. Deaton verwacht zelfs de komende weken al een definitieve uitspraak. Een beslissing zou inderdaad heel snel kunnen komen, maar Brad Garlinghouse (de CEO van Ripple) verwacht pas tegen het einde van 2023 een einde van de zaak. 

uitspraak xrp rechtszaak

Positieve beslissing voor XRP verwacht

Ongeacht wanneer de beslissing uiteindelijk komt, de XRP-community en de cryptowereld lijken redelijk zeker te zijn van een positieve beslissing. Dit vertrouwen is gebaseerd op een aantal recente uitspraken die in het voordeel van Ripple zijn uitgevallen, waaronder het besluit om een van de getuigen van de SEC uit te sluiten.

Uitspraak stimuleert verdere groei

En als er een uitspraak komt, zal Ripple en XRP waarschijnlijk sneller gaan groeien dan tot nu toe het geval was. Zelfs terwijl de rechtszaak de afgelopen jaren als een zwaard van Damocles boven het hoofd van XRP en Ripple hangt, is het aantal XRP wallets tot bijna 5 miljoen gestegen. Toen de zaak in december 2020 begon, waren dat er nog maar 2 miljoen.

Technische analyse XRP

Is het nu dan hét moment op XRP te kopen? Uitsluitend gebaseerd op de grafiek en technische indicatoren van XRP, lijkt het erop dat XRP nog eerst even corrigeert, voordat er weer een mooie stijging komt.

Maar hoewel XRP op dit moment ‘overbought’ is, is het goed om te beseffen dat de cryptocurrency al geruime tijd gigantisch ondergewaardeerd is. Je zou dus ook nu gewoon XRP kunnen kopen, omdat XRP druk bezig is om verloren tijd en verloren waarde goed te maken.

Bekijk hieronder de uitgebreide XRP technische analyse van Corné: XRP, waar staan we nu en waar kunnen we naartoe?

Conclusie

XRP kopen kan je in 2023 weleens een geweldig rendement opleveren. De rechtszaak van de SEC tegen Ripple drukt namelijk al jaren op de koers. In de tussentijd is Ripple wel hard doorgegaan met het uitbreiden van grensoverschrijdende betalingsactiviteiten en de verkoop van XRP.

Wanneer de rechtszaak ten einde komt, zou XRP echt snel kunnen groeien in de maanden en zelfs jaren erna. Van de huidige 51 dollarcent kan XRP in de eerste dagen en weken na de uitspraak gemakkelijk naar de $ 1 stijgen, terwijl het tegen het einde van 2023 een koers boven de 3 dollar niet onrealistisch klinkt. Wat mij betreft lijdt het weinig twijfel dat XRP bij een positieve uitspraak zelf binnen no-time zijn oude all time high van 3,40 dollar (van januari 2018) zal passeren.

Kortom, XRP was de afgelopen jaren niet de beste investering, maar het lijkt erop dat XRP deze verloren tijd zeer binnenkort helemaal goed gaat maken!

Koop XRP eenvoudig met iDEAL via Bitvavo, de meest betrouwbare en populaire Nederlandse crypto exchange.