• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • XRP kopen? Om deze 5 redenen is XRP (Ripple) nu interessanter dan ooit!
maart 7, 2022

XRP kopen? Al sinds 2017 heb ik goede herinneringen aan de cryptocurrency XRP, destijds nog Ripple. Eind van dat jaar steeg mijn portfolio van 8.000 naar 80.000 euro, puur op basis van mijn XRP investering. Van de helft van het geld kocht ik een nieuwe elektrische auto, waarna de koers in de jaren erna terugviel en inmiddels in 2022 op een keerpunt staat. 

Er zijn namelijk een aantal redenen die ervoor gaan zorgen dat XRP misschien wel de best presterende grote coin van 2022 gaat worden! 

Wat is XRP precies?

XRP is een cryptocurrency die is opgericht door het Amerikaanse bedrijf Ripple. Het idee achter de digitale munt is het ontketenen van een ware revolutie in de vrij conventionele bankenwereld. Het meest bijzondere daaraan is dat XRP niet alleen wil werken, maar actief de samenwerking met bestaande grote banken opzoekt. En dat doen ze heel succesvol.

Revolutie voor internationale betalingen

Het belangrijkste doel van Ripple’s XRP is het sneller en bijna kosteloos maken van  internationale bankbetalingen. Op dit moment duurt een internationale overschrijving binnen Europa vaak nog langer dan een of twee dagen en bij een intercontinentale overboeking ben je tot zelfs wel een week bezig voordat het geld op de tegenrekening staat. 

En dan heb ik het nog niet eens over alle gegevens die je moet invullen en de bankkosten die je voor die overschrijving betaalt. Met XRP staat je geld letterlijk binnen enkele seconden op welke bankrekening dan ook. Het maakt niet uit op welke locatie. En dat is echt revolutionair!

wereldwijde transacties

Al jaren stabiel in de crypto top 10

Wanneer XRP het doel bereikt, breken ze de wereldwijde financiële netwerken open en zijn de grootste banken verbonden met de XRP ledger. Niet voor niets is XRP sinds 2017 een hooggewaardeerde cryptocurency in de wereldwijde crypto top 10. 

Waarom Ripple XRP kopen?

In de cryptowereld zien mensen XRP vaak een beetje als een vreemde eend in de bijt. Dat komt namelijk omdat de munt XRP onderdeel is van een bestaand bedrijf in Californië (Ripple). Daardoor vinden veel mensen dat het geen echte cryptovaluta is. Een echte cryptocurrency zou volgens hen namelijk volledig gedecentraliseerd moeten zijn, zonder dat er een bedrijf achter zit dat de munten heeft uitgegeven.

Bovendien zien veel mensen de fysieke samenwerking en partnerschappen met banken juist zien als een zwakte. Crypto was toch juist bedoeld om de gevestigde orde van banken te omzeilen? Ripple werkt al samen met grote namen zoals Starbucks, MoneyGram en Western Union. Het bedrijf heeft tot doel om meer dan de helft van alle banken ter wereld aan te sluiten op het netwerk. 

Maar XRP staat al jaren in de wereldwijde crypto top 10. Niet voor niets, want ontzettend veel mensen zien het potentieel van de munt.

XRP lost belangrijke problemen op

Ripple XRP kopen is naar mijn mening echt een heel goed idee. Het gaat namelijk niet zozeer om het feit dat ze met de door sommige mensen zo gehate banken samenwerken en dat de munt misschien niet zo gedecentraliseerd lijkt, maar vooral om welke echte problemen de munt oplost.

En daar komt het ware potentieel van XRP boven tafel. Stel je eens voor dat bijna alle internationale betalingen zoveel sneller en goedkoper zouden verlopen? Van dagen naar seconden en van hoge transactiekosten naar vrijwel gratis overboeken.

Grote verbetering van het internationale betalingsverkeer

Dat je niet meer dagen hoeft te wachten voordat je geld op een bankrekening in het buitenland staat? Dat het geen gedoe meer is en dat je er ook geen bijdrage voor hoeft te betalen? XRP is daarmee een geduchte concurrent voor SWIFT, de huidige (langzame en dure) standaard voor internationaal betalingsverkeer.

dollar cost averaging

XRP ontketent een financiële revolutie

Dus wanneer je puur kijkt naar de problemen die XRP oplost en de manier waarop het bedrijf Ripple de samenwerking met banken opzoekt, kan ik niet anders concluderen dat XRP in de toekomst heel groot gaat worden. XRP is een van de weinige coins die door al deze samenwerkingen al in de ‘echte’ wereld wordt gebruikt.

Voordelen van XRP

 • Extreem lage transactiekosten (slechts 0.0001 XRP per transactie)
 • Transacties binnen een paar seconden afgerond
 • Toepasbaar op alle valuta’s wereldwijd
 • Betrouwbare oplossing voor banken
 • Partnerschappen met de grootste financiële instellingen wereldwijd
 • Gigantische doelmarkt
 • In 2022 een geweldige koopkans!

5 redenen waarom XRP binnenkort gaat knallen!

XRP staat onder andere bekend vanwege de indrukwekkende lijst partnerschappen met grote banken en bedrijven. Er bestaat ook veel twijfel over XRP. Vooral dat de munt niet gedecentraliseerd zou zijn. 

Bovendien is de Amerikaanse overheid er nog niet helemaal uit hoe ze XRP moeten zien. Hierover loopt een rechtszaak, waarvan heel binnenkort een uitspraak volgt, waarover later meer.

Hieronder staan 5 redenen waarom XRP kopen op dit moment een van de grootste kansen van 2022 is.

Reden #1: Ongekende transactiesnelheid

2022 wordt het jaar waarin steeds meer mensen de snelheid van XRP ontdekken. De transactiesnelheid van XRP is zelfs sneller is dan die van de VISA creditcard.

Reden #2: XRP investeerders zijn optimistisch over de SEC-rechtszaak

Ripple is in Amerika door beurswaakhond SEC aangeklaagd, vanwege het zogenaamd verkopen van niet-geregistreerde effecten (‘securities’). Gek, want voor cryptocurrencies zoals Ethereum en andere munten geldt eigenlijk hetzelfde.

Deze beschuldiging is dan ook onterecht en alle tekenen lijken erop te wijzen dat Ripple de rechtszaak gaat winnen. De rechter zal in maart 2022 waarschijnlijk een definitieve uitspraak doen. En vooral deze uitspraak levert bij winst voor XRP een geweldige kooptrigger op. 

Reden #3: Perfect alternatief voor SWIFT

SWIFT is een internationale standaard voor het verzenden en ontvangen van geld. SWIFT is een berichtenservice waarmee de grootste banken ter wereld communiceren om grensoverschrijdende transacties af te wikkelen. Het systeem is log en eigenlijk verouderd.

XRP is hiervoor het perfecte alternatief om direct, goedkoop en veilig geld te verplaatsen. In 2022 is dagenlang wachten op je geld niet meer van deze tijd. Ik verwacht dat dit jaar echt een kantelpunt wordt.

Reden #4: XRP steeds vaker alternatief voor PayPal

Wanneer je op dit moment snel en eenvoudig geld wilt overboeken naar iemand in een ander land of continent, is PayPal daarvoor een van de populairste manieren. Dat is inmiddels aan het veranderen. Steeds meer banken zien hoe betrouwbaar, snel en goedkoop XRP is en stappen over naar XRP voor de internationale transacties.

Nano S veiligheid

Reden #5: XRP heeft grootse ambities

Ripple wil meer dan de helft van alle banken wereldwijd via XRP aansluiten. Het aantal partnerschappen stijgt snel.

Mooie kans op winst

Voor mij reden genoeg om mijn portfolio met XRP verder uit te breiden en deze mooie kans niet te laten lopen. De afgelopen jaren is XRP namelijk voor mijn gevoel kunstmatig laag gehouden, vanwege de rechtszaak die hen al die tijd boven het hoofd hing. Zelfs een onverhoopt negatieve uitspraak zal ervoor zorgen dat er in ieder geval duidelijkheid is. En duidelijkheid wordt door investeerders en beleggers gewaardeerd. We gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik houd de ontwikkelingen in ieder geval nauwgezet in de gaten.

Conclusie: XRP kopen? Laat die kans niet liggen!

Om de redenen hierboven is het een kwestie van tijd voordat de vlam weer in de pan slaat, waarbij XRP het potentieel heeft om snel 5 tot wel 10 x zoveel waard te worden. 

Vergeleken met de winsten die Bitcoin of Ethereum in 2020 en 2021 maakten, is de koers van XRP achtergebleven. Dat vraagt om een correctie, naar boven welteverstaan. 

Kortom, zorg dat jij er bij de op handen zijnde XRP bull-run bij bent en koop XRP.