• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Megastijging voor XRP op komst? Dit belooft veel goeds!
mei 31, 2023

Is XRP klaar voor een mooie stijging en misschien wel nieuwe all-time-highs? De laatste dagen laat XRP een mooie stijging zien, zelfs waar andere cryptovaluta stevig in het rood staan. 

Dat komt vooral doordat steeds meer investeerders ervan overtuigd zijn dat XRP de rechtszaak die de SEC tegen het moederbedrijf Ripple heeft aangespannen zal winnen. En die mogelijke winst wordt nu nog waarschijnlijker door een gelekte e-mail waaruit blijkt dat er een settlement komt. Is het nu tijd om nog snel XRP in te slaan?

Al heel wat jaren wordt de koers van XRP laag gehouden door de verwachte uitspraak in de rechtszaak die de Amerikaanse SEC tegen Ripple Labs heeft aangespannen. De SEC beschuldigt Ripple Labs van het illegaal aanbieden van effecten in de vorm van het XRP-token. Deze juridische strijd heeft directe gevolgen voor XRP, zowel wanneer de uitspraak positief als negatief kan zijn. 

Maar het gaat verder dan dat, want het uiteindelijke resultaat van de rechtszaak zal ook aanzienlijke gevolgen hebben voor de regelgeving rondom allerlei andere digitale valuta’s. Reden waarom niet alleen investeerders in XRP reikhalzend uitkijken naar de definitieve uitspraak in deze zaak.

Waar gaat de XRP-rechtszaak precies over?

De zaak draait om de vraag of XRP als een ‘security’ moet worden beschouwd en in dat geval onder de toezichtsbevoegdheid van de SEC zou moeten vallen. De Amerikaanse SEC beweert dat XRP dat inderdaad is en daardoor de Amerikaanse wet heeft overtreden, omdat zij hun uitgifte van XRP-tokens niet bij de SEC hebben aangevraagd en geregistreerd. Volgens de SEC hebben ze dus zonder toestemming XRP-coins verkocht. 

Ripple is van mening dat XRP helemaal geen security is, maar een valuta. En valuta’s vallen niet onder de toezichtsbevoegdheid van de SEC.

Prijsstijging XRP in mei 2023

Er komen steeds meer geruchten en informatie naar buiten die wijzen op een positieve afloop voor XRP, of in ieder geval een schikking (settlement). Dit zorgt ervoor dat de koers van XRP al een tijdje lekker aan het stijgen is. De daadwerkelijke uitspraak laat nog heel even op zich wachten, maar ik vermoed dat dit een gigantische invloed op de koers zal hebben. De druk is dan van de ketel, waardoor de koers kan ontploffen.

XRP stijging mei 2023

XRP stijging in mei 2023

Neerwaartse trend gebroken

In ieder geval zorgen de stijgingen in mei ervoor dat de langdurige neerwaartse trend nu is doorbroken. En dat is goed nieuws, omdat het verdere investeringen in XRP stimuleert. Het zorgt voor meer vertrouwen. Bovendien heeft data-analyseplatform Santiment vastgesteld dat deze indrukwekkende stijging samenviel met twee enorme pieken in XRP-wallet-activiteit. Deze activiteit was in mei 2023 zelfs de op een na grootste in de geschiedenis van het XRP-netwerk!

Belangrijke tweet van Mason Versluis

In deze tweet zie je een screnshot van een e-mail waarin wordt gesteld dat XRP de zogenaamde ‘Howey’-test niet heeft gehaald. En dat is goed nieuws, want de Howey-test wel succesvol doorstaan geeft juist aan dat een bepaalde transactie een security is. Dat XRP dus niet door de Howey-test heen komt is goed, want dat betekent dus dat XRP geen security is en Ripple dus ook geen toestemming van de SEC nodig had om XRP-tokens uit te geven. Daar draait de hele rechtszaak om.

XRP rechtszaak tweet

XRP op korte termijn naar 5 dollar?

Volgens dezelfde analist ziet hij XRP in de nabije toekomst weleens een prijs van $5 bereiken. En zo gek is dat niet, want ik kan me nog goed herinneren dat XRP in 2017 en 2018 een tijdje de nummer twee cryptovaluta van de wereld was. ‘The flippening’ werd dat fenomeen toen genoemd.

Is XRP ondergewaardeerd?

Op dit moment geloven de meeste investeerders dat XRP enorm ondergewaardeerd is. Een einde aan het juridische geschil zou gemakkelijk kunnen leiden tot een prijsstijging, waarbij XRP de $5 mogelijk kan bereiken.

Technische analyse van XRP

Bekijk de onderstaande video, waarin Corné je meer vertelt over de ontwikkelingen rondom XRP en zijn uitgebreide technische analyse op de koers toelicht.

Over XRP

Nog even wat achtergrondinformatie: XRP is een cryptocurrency die is opgericht door het Amerikaanse bedrijf Ripple. Het idee achter de digitale munt is het ontketenen van een ware revolutie in de nog steeds vrij conservatieve bankenwereld. Het meest bijzondere daaraan is dat XRP niet alleen wil werken, maar juist actief de samenwerking met bestaande grote banken opzoekt. En dat doen ze heel succesvol.

Revolutie voor internationale betalingen

Het belangrijkste doel van Ripple’s XRP is het sneller en bijna kosteloos maken van  internationale bankbetalingen. Op dit moment duurt een internationale overschrijving binnen Europa vaak nog langer dan een of twee dagen en bij een intercontinentale overboeking ben je tot zelfs wel een week bezig voordat het geld op de tegenrekening staat. 

En dan heb ik het nog niet eens over alle gegevens die je moet invullen en de bankkosten die je voor die overschrijving betaalt. Met XRP staat je geld letterlijk binnen enkele seconden op welke bankrekening dan ook. Het maakt niet uit op welke locatie. En dat is echt revolutionair!

XRP een van mijn favoriete cryptocurrency’s

XRP is ondanks de op de koers drukkende rechtszaak al sinds 2017 een van mijn echte favorieten. Het idee achter de XRP-token en de grensoverschrijdende betalingen die het mogelijk maakt, is echt revolutionair en kan VISA en trage internationale overboekingen volledig vervangen. 

Razendsnel en zonder kosten wereldwijd overboeken, dat moeten we toch willen?

Het XRP-netwerk is gigantisch veel sneller en zo goed als gratis. Je geld staat binnen enkele seconden bij elke ontvanger wereldwijd en het kost je bijna niets. Persoonlijk gebruik ik ook altijd XRP bij het versturen van crypto tussen verschillende exchanges. Je weet dan zeker dat je het binnen enkele minuten hebt en je betaalt niet de hoge transactiekosten of gas-fees zoals bij Bitcoin of Ethereum.

Conclusie

De langverwachte uitspraak in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple zit er nu echt aan te komen. Bij een voor Ripple positief resultaat, zal de prijs van XRP door het dak gaan. En verliest XRP de zaak? Zelfs dan is er in ieder geval duidelijkheid en zal Ripple Labs op zoek gaan naar alternatieven en naar het buitenland uitwijken. Iets waar ze trouwens sowieso al mee bezig zijn.

Op de lange termijn kan het project dus bijna niet mislukken en is het nu de tijd om zoveel mogelijk XRP te verzamelen. Ook XRP kopen? Dat doe je eenvoudig via Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Je krijgt dan meteen een mooi tradingtegoed dat kan oplopen tot meerdere duizenden dollars. Zo betaal je de komende tijd geen transactiekosten of fees. Interesse? Klik op de knop hieronder om XRP te kopen.