• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe zet je geld op Bitocol? Gemakkelijk storten en opnemen doe je zo
augustus 13, 2024

Hoe zet je geld op Bitocol? Bitocol is een relatief nieuwe crypto exchange, waarmee je als Nederlander gewoon kan blijven traden met hefboom tot wel 100X. En dat is best bijzonder, want op bijna alle andere grotere exchanges is dit vanwege strenge Europese regelgeving niet meer mogelijk.

Het wordt in Nederland en heel Europa dus steeds moeilijker om met een hoge hefboom te traden, maar er zijn nog steeds plekken waar dit kan. Een daarvan is Bitocol: een crypto exchanges met alle uitgebreide functies om te traden, crypto te wisselen en zowel te storten als op te nemen. Hoe je dat precies doet, zie je hier.

Traden met hefboom kan in Nederland nog wel!

Op zich is het natuurlijk erg jammer dat Bybit in Nederland in het voorjaar van 2024 gestopt is met het aanbieden van zogenaamde “handel in derivaten”, waar ook het traden met hefboom onder valt. Sommige exchanges lossen het probleem op via margin trading, maar dat werkt lang niet zo fijn en overzichtelijk als traden met hefboom op Bybit was.

Waarschijnlijk zijn veel mensen er daarom ook maar gewoon mee gestopt. En dat is zonde, want traden met hefboom maakt het mogelijk om met minder geld meer winst te maken en is gewoon een stuk leuker om te doen. Stel dat je koers van Bitcoin 1% stijgt, dan maak je met een hefboom van 10 geen 1% maar 10% winst. Op die manier kan het dus snel gaan!

Waarom kiezen voor Bitocol?

Op Bitocol kan je dus nog gewoon als Nederlander traden met hefboom en alles werkt hetzelfde zoals je misschien al van Bybit gewend was. Naast de hoge hefboomwerking heeft Bitocol nog een paar andere voordelen:

  • Lage transactiekosten (tussen slechts 0,02% en 0,1%) en zelfs nog lager bij een hoger VIP-level
  • Bijna alle cryptocurrency’s beschikbaar als trading pair met USDT
  • Zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudig te begrijpen interface met alle basisopties die je nodig hebt.

Maar laten we eerlijk zijn, de belangrijkste reden om Bitocol te overwegen is natuurlijk die hoge hefboom. Als je het goed speelt, kan dit je veel opleveren!

En het mooie is: je kunt vrijwel elke cryptocurrency vanaf een andere exchange of hardware wallet naar Bitocol sturen en daar direct omwisselen naar USDT, de basisvaluta voor alle trading pairs op Bitocol. 

bitocol-homepage

Hoe zet je geld op Bitocol? Een stappenplan

Op Bitocol is het (nog) niet mogelijk om met een creditcard of iDEAL geld te storten, maar gelukkig is dat ook helemaal niet nodig om van Bitocol gebruik te maken. Je kunt namelijk vanaf elke andere crypto exchange of hardware wallet gemakkelijk crypto overmaken naar je wallet op Bitocol. In het stappenplan hieronder zie je hoe dat werkt.

Stap 1: Account aanmaken op Bitocol

Voordat je überhaupt geld op Bitocol kunt storten, moet je natuurlijk een account hebben. Maak daarom een account aan. Het enige wat je voor verificatie nodig hebt is een e-mailadres en optioneel ook je telefoonnummer.

Tip: Ik raad je aan om ook 2FA aan te zetten voor extra veiligheid bij het inloggen. Dit maakt het een stuk moeilijker voor hackers om toegang tot je account te krijgen, zelfs als ze je wachtwoord weten.

Stap 2: Geld storten op Bitocol

Nu komt het leuke gedeelte: je cryptocurrency naar Bitocol sturen. Een van de grote voordelen van Bitocol is dat je bijna elke cryptocurrency die je al bezit, kunt overmaken naar je account op Bitocol. Hieronder staat een korte beschrijving hoe je dat doet (op elke crypto exchange verloopt dit proces bijna hetzelfde):

1. Kies welke crypto je wilt storten

  • Log in op je Bitocol-account en ga naar de menuoptie "Deposit".
  • Zoek de cryptocurrency die je wilt storten. Dit kan van alles zijn, van Bitcoin (BTC) tot Ethereum (ETH), maar ook minder bekende altcoins. Jij bepaalt.

In dit voorbeeld zie je dat ik Algorand ($ALGO) wil storten naar Bitocol. Klik hiervoor op "Deposit" in je dashboard. Ik kies voor ALGO, maar dit kan natuurlijk elke willekeurige cryptovaluta zijn die jij graag wilt storten.

 2. Kopieer je unieke wallet-adres

Nadat je de juiste munt hebt geselecteerd, krijg je een uniek walletadres voor die munt op Bitocol. Dit is het adres waar je jouw crypto vanaf een andere exchange naartoe gaat sturen. Kopieer dit adres zorgvuldig.

3. Stuur je crypto vanaf een andere exchange of hardware wallet

  • Ga naar de exchange of wallet waar je de cryptocurrency momenteel hebt staan.
  • Plak het van Bitocol gekopieerde walletadres in het veld waar je het ontvangstadres moet invoeren.
  • Kies hoeveel je wilt overmaken en bevestig de transactie.

4. Even wachten…

Nu is het een kwestie van wachten. Afhankelijk van de munt die je overmaakt en de drukte op het netwerk, kan het enkele minuten tot een paar uur duren voordat je geld op Bitocol staat. Heb geduld, het komt goed!

Stap 3: Omwisselen naar USDT

Controleer het dashboard van Bitocol om te zien of je crypto is gestort. Je hebt je crypto nu op Bitocol staan, maar je bent er nog niet helemaal. Om optimaal gebruik te maken van Bitocol’s trading mogelijkheden, wil je je gestorte crypto omzetten naar USDT (Tether).

Dit is de basisvaluta voor de meeste trading pairs op het platform. Hiermee koop je de crypto waar je mee wilt traden, bijvoorbeeld BTC/USDT. Je koopt Bitcoin voor USDT en bij verkoop van je positie krijg je weer USDT terug.

bitocol-exchange

Hoe wissel je om naar USDT?

  1. Ga naar het Exchange-gedeelte in de navigatiebalk bovenin beeld.
  2. Ga naar “Sell” en kies de coin die je eerder hebt gestort bij de optie “Select a coin to buy/sell”.
  3. Vul in hoeveel van je crypto je om wilt zetten naar USDT (meestal “MAX”).
  4. Kies onder “You receive” voor USDT in de lijst. Meestal staat USDT al standaard ingesteld.
  5. Klik op “Convert” om de transactie uit te voeren.

Et voilà! Je hebt nu USDT in je Bitocol-account. Vanaf dit punt ben je helemaal klaar om te traden.

Stap 4: Klaar om te traden!

Met je verse USDT in je Bitocol-wallet kun je nu gaan traden met een hefboom tot wel 100X.

Waarom bitcoin snel naar $79.000 kan stijgen

Foto: Champ008/Shutterstock

Tip: Begin je voor het eerst met traden met hefboom? Dan is het slim om klein te beginnen. Gebruik stop-loss orders om jezelf te beschermen tegen grote verliezen. Dit zorgt ervoor dat je automatisch verkoopt als de prijs te ver zakt of juist winstneemt als je tevreden bent. Zo hoef je ook niet constant bij je computer te zitten. Wil je besparen op de toch al lage transactiekosten? Gebruik dan zoveel mogelijk limit orders. Market orders bieden ook voordelen, maar kosten vaak wel wat meer.

Geld opnemen van Bitocol

Wil je jouw winsten omzetten naar euro's op je bankrekening? Dan doe je het proces zoals ik in dit artikel beschreef omgekeerd: Wissel USDT via de optie "Exchange" gemakkelijk om naar een cryptovaluta naar keuze en stuur het via de optie "Wallets" en vervolgens "Withdraw" naar een  wallet op een exchange waar jouw bankrekening aan gekoppeld is.

Account aanmaken op Bitocol

Je geld op Bitocol zetten en proberen hoe het werkt? Maak via de knop hieronder direct een account aan en ervaar zelf hoe prettig en gemakkelijk Bitocol is.