• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Komt er een alt season aan? 5x coins om in 2023 je slag te slaan!
april 8, 2023

Komt er een alt season in 2023? Vorig jaar en de eerste maanden van 2023 waren weer bijzondere tijden voor iedereen die in crypto investeert of regelmatig trade. Het lijkt erop dat de komende tijd nog spannender zal worden, want veel analisten en experts voorspellen dat er mogelijk een alt season zit aan te komen! 

Dit betekent dat we een sterke stijging kunnen zien in de prijzen van altcoins, met name ten opzichte van Bitcoin. Wat is alt season precies en welke coins koop je het beste om mooie winsten te maken?

Wat is een alt season?

"Alt season" is een term die wordt gebruikt om een periode te beschrijven waarin de prijzen van alternatieve cryptocurrencies (altcoins, of eigenlijk alles wat niet bitcoin is) in de cryptomarkt sterk stijgen ten opzichte van Bitcoin, de grootste en meest bekende cryptocurrency. 

Tijdens een alt season zie je vaak dat investeerders hun geld verplaatsen van bitcoin naar andere cryptocurrencies, wat leidt tot een stijging van de prijzen van altcoins. Dit kun je zien aan de hand van de bitcoin dominantie (een percentage). Hierover straks meer.

Het verplaatsen van bitcoin naar altcoins gebeurt meestal wanneer de bitcoin-prijs stabiel is of zelfs daalt, waardoor investeerders op zoek gaan naar alternatieve cryptocurrency’s, die dan vaak een hoger rendement opleveren.

Een alt season kan ook worden gestimuleerd door positief nieuws over bepaalde altcoins, zoals nieuwe partnerships, upgrades of andere aankondigingen die het vertrouwen van investeerders vergroten.

4 signalen die wijzen op een mogelijk nieuw alt season in 2023

Hoewel er op dit moment nog geen sprake is van een alt season, kun je de signalen daarvoor wel in de gaten houden. Het feit dat er nu nog geen alt season is, werkt in je voordeel. Hierdoor heb je nog voldoende tijd om aan een mooi portfolio met altcoins te werken, voordat de grote stijging eraan komt. 

Maar welke coins koop je dan? Bekijk hieronder een lijstje met tips voor 6 altcoins die je bij het komende alt season waarschijnlijk mooie winsten gaan opleveren!

nu bitcoin kopen

Signaal #1: Dalende bitcoin dominantie

Wanneer de zogenaamde ‘bitcoin dominance’ daalt, oftewel het percentage van de totale market cap van cryptocurrency’s dat wordt ingenomen door Bitcoin, is vaak een teken dat beleggers en handelaren hun aandacht verleggen naar altcoins. 

Met andere woorden: de bitcoin dominantie meet de relatieve waarde van Bitcoin ten opzichte van andere cryptocurrency's op de markt. Als de bitcoin dominantie bijvoorbeeld 60% is, betekent dit dat Bitcoin 60% van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency's vertegenwoordigt.

Belangrijke statistiek

Bitcoin dominantie is een belangrijke statistiek voor de cryptomarkt, omdat het kan helpen bij het bepalen van de gezondheid van de bredere markt. Als Bitcoin dominantie stijgt, kan dit betekenen dat beleggers hun geld terugtrekken uit altcoins en dit in Bitcoin steken. Als Bitcoin dominantie daalt, kan dit een teken zijn dat beleggers hun interesse verleggen naar altcoins.

Over het algemeen wordt een Bitcoin dominantie van meer dan 50% als hoog beschouwd, terwijl een dominantie van minder dan 50% als laag wordt beschouwd. Op het moment van schrijven (begin april 2023) staat de bitcoin dominance op iets boven de 44%.

Signaal #2: Toename van handelsvolumes

Tijdens een alt season zie je duidelijk dat het dagelijkse handelsvolume op de altcoin-markten vaak sterk toeneemt. Dit kun je zien als een teken van toenemende vraag en interesse van investeerders en leidt meestal tot hogere koersen (die weer nieuwe investeerders aantrekken).

Signaal #3: Positief nieuws over specifieke projecten

Goed nieuws over specifieke altcoin-projecten, zoals nieuwe partnerships, productlanceringen of overnames, leiden vaak tot een stijging van de prijzen van die altcoins. Een stijging van enkele tientallen procenten wekt vaak de interesse in een bepaalde altcoin op, waardoor nog meer mensen erin investeren en de prijs ineens gigantisch kan stijgen.

Bullish crypto patronen

Signaal #4: Gunstige marktomstandigheden

Als de algemene marktomstandigheden in de complete cryptowereld gunstig zijn, heeft dit vaak een positief effect op de prijzen van altcoins. Je ziet dit bijvoorbeeld aan een stijgende totale market cap van alle cryptocurrency’s bij elkaar.

Ook als crypto vaker in het nieuws is en je merkt dat op je werk en op feestjes mensen weer over crypto beginnen te praten, is dat vaak een signaal dat crypto en altcoins weer meer in de belangstelling staan. 

6 altcoins om voor het komende alt season te kopen

Maar welke coins koop je om bij het volgende alt season de mooiste winsten te maken? Ik zet zes kanshebbers voor je op een rij.

xrp logo

#1: XRP (XRP)

Als je op zoek bent naar een cryptocurrency om te investeren tijdens het volgende alt season, dan is XRP de munt om in de gaten te houden! XRP heeft de potentie om een enorme stijging te ervaren en kan een van de grootste winnaars van het seizoen worden, zeker wanneer er een positieve uitspraak in de lopende rechtszaak volgt.

Daarnaast blijft XRP belangrijke stappen zetten om zijn positie op de markt te versterken, zoals nieuwe partnerschappen en nieuwe toepassingen.

#2: Ethereum (ETH)

Ethereum is een grote cryptocurrency, die de nodige stabiliteit biedt in een volatiele markt en toch nog steeds veel potentie heeft om te groeien. Bovendien is Ethereum door de update 'The Merge' overgestapt op proof-of-stake, wat ervoor zorgt dat het netwerk veel energiezuiniger is. Hierdoor is het ook een van de meest interessante staking coins geworden.

Hoewel de waarde van Ethereum tijdens de recente marktcrash flink is gedaald, is het nu juist een uitgelezen moment om in te stappen. De token is namelijk te koop met een korting van meer dan 70% ten opzichte van de oorspronkelijke all-time-high. Ik denk dat Ethereum weer flink zal stijgen tijdens het komende altcoin seizoen.

cardano

#3: Cardano (ADA)

ADA zal in het alt season absoluut gaan knallen! Dit is te danken aan het feit dat Cardano een duurzaam blockchain-platform is dat enkele schaalbaarheids- en interoperabiliteitsproblemen van eerdere blockchain-platforms zoals Bitcoin en Ethereum oplost. Door deze verbeterde technologie zal er meer vraag ontstaan naar het native token van het platform (ADA).

Daarnaast heeft Cardano een sterke community van ontwikkelaars, onderzoekers en supporters die actief werken aan het verbeteren van het platform en het ecosysteem. Deze actieve gemeenschap stimuleert innovatie en adoptie, wat de vraag naar ADA nog verder zal vergroten.

Bovendien heeft Cardano een uniek governance model dat stakeholders een stem geeft in de ontwikkeling en besluitvorming van het platform. Dat vergroot de stabiliteit en transparantie van het platform, waardoor het aantrekkelijk wordt voor investeerders die op zoek zijn naar een meer democratisch (en gedecentraliseerd) platform.

litecoin logo

#4: Litecoin (LTC)

Litecoin is een van de eerste altcoins op de markt. Waar bitcoin altijd als het goud werd gezien, staat Litecoin al jaren voor het ‘zilver’. Litecoin bestaat dan ook al meer dan tien jaar. Litecoin is (gek genoeg) niet zo bekend als andere digitale munten zoals Ethereum, XRP of BNB. Maar toch doet Litecoin het goed. Het is nog steeds een van de top-15 altcoins met een waarde van meer dan 6 miljard dollar.

In de afgelopen zes maanden is Litecoin één van de best presterende altcoins. De prijs van Litecoin was in 2022 ongeveer 43 dollar. In januari 2023 is de waarde meer dan verdubbeld naar meer dan 90 dollar. Zelfs tijdens de huidige dalende markt heeft Litecoin meer dan 100% winst gemaakt. Daarom kan Litecoin tijdens het volgende altcoin seizoen nog verder groeien.

chainlink kopen logo

#5: Chainlink (LINK)

Chainlink zit al meer dan tien maanden in een kanaal tussen ongeveer 5 en 9 dollar. Ondanks deze lange consolidatie verwacht ik dat er binnenkort een uitbraak komt en de prijs van Chainlink flink kan stijgen.

Een belangrijke factor voor de trage stijging van Chainlink sinds de FTX-crisis is het gebrek aan vertrouwen van investeerders. Maar er is goed nieuws, want het aantal HODL’ers is weer duidelijk toegenomen. Dit is belangrijk, omdat het vertrouwen in een digitale munt toeneemt wanneer meer mensen er langere tijd in blijven investeren.

Als Chainlink inderdaad uitbreekt uit het kanaal waar het de afgelopen tien maanden in zit, kan het tijdens het aankomende alt season echt parabolisch omhoog schieten. De munt heeft immers al bewezen dat hij kan stijgen, zelfs tijdens een dalende markt. 

Bovendien staat LINK al jaren stabiel in de crypto top 20 en heeft het project een sterke gemeenschap van ontwikkelaars en onderzoekers die werken aan het verbeteren van de technologie en het ecosysteem. Dat leidt op zijn beurt weer tot meer innovatie en acceptatie, wat de vraag naar Chainlink verder kan vergroten.

love hate inu

#6: Love Hate Inu (LHINU)

Gokje wagen met grote winstkansen? Overweeg dan Love Hare Inu (LHINU). Zeker wanneer je de bullmarkten van Shiba Inu (SHIB) en Floki Inu (FLOKI) hebt gemist, zou dit weleens de volgende grote knaller kunnen worden.

LHINU is een bijzondere munt, die je beloont als je stemt op populaire onderwerpen. Dit kun je doen via een veilig systeem dat werkt met de Ethereum blockchain. Het doel van Love Hate Inu is om mensen aan te moedigen om deel te nemen aan deze stemrondes. Het bedrijf achter LHINU heeft al veel geld opgehaald tijdens de pre-sale fase: meer dan 820.000 dollar in een week. De pre-sale fase duurt 60 dagen en tijdens deze fase zal de prijs van de munt al langzaam stijgen. 

Love Hate Inu (LHINU) is nog wel een extreem nieuwe digitale munt, maar mensen die op zoek zijn naar de volgende parabolisch stijgende coin, kunnen met Love Hate Inu zeker een mooie kans pakken. Al koop je er maar voor honderd euro van, als hij met tienduizend procent gaat knallen, maak je een gigawinst!

Conclusie

Houd de Bitcoin dominantie in de gaten en let op de signalen die wijzen op het begin van een alt season. Als het alt season in 2023 begint, kan het investeren in altcoins je mooie winsten opleveren!