• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 altcoin tips die in 2024 nog gemakkelijk 10X kunnen gaan!
mei 22, 2024

Op zoek naar de beste altcoins die 10X kunnen gaan? Terwijl bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum vaak de meeste aandacht krijgen, zijn er ook kleinere altcoins met veel potentie. En dan heb ik het niet over de laatste memecoins zonder nut, maar altcoins die echt waarde toevoegen. Cryptocurrency’s die op een goede positie staan om te kopen. Geen nieuw kleine altcoins, maar coins die zich al hebben bewezen.

Hier vind je een lijst met vijf tips voor veelbelovende altcoins die in 2024 weleens 10X kunnen gaan!

5 altcoin tips in 2024

Wanneer we kijken naar de beste altcoins om in 2024 te kopen, zijn er een aantal eisen die de kans van slagen van een project groter maken. Alleen kijken naar de prijs, in de hoop dat je op die manier gemakkelijk een 100X kunt scoren, is meestal niet zo zinvol. 9 van de 10 van dat soort projecten blijken namelijk uiteindelijk niet te doen wat je ervan verwacht, of blijken “pump and dump”-cryptocurrency’s te zijn.

En ook al kun je met opkomende memecoins zeker veel geld verdienen, in dit artikel focus ik bewust op 5 altcoins, van gevestigde projecten met grote kansen, tot nog nieuwe altcoins met enorm groeipotentieel. 5 altcoins met:

  • Vernieuwende technologie
  • Die problemen oplossen en unieke toepassingen bieden
  • Met een sterke community en team
  • Beschikken over goede samenwerkingen en integraties
  • Nu de juiste tijd om te kopen (positief nieuws, gunstige technische en fundamentele analyse)

Dit zijn 5 altcoins die aan de bovenstaande eisen voldoen en in 2024 weleens flink in waarde kunnen stijgen!

Altcoin tip #1: Delysium (AGI)

Delysium is een innovatief project dat kunstmatige intelligentie (AI) combineert met blockchaintechnologie om een complete virtuele wereld te creëren. Het doel is om AI virtual beings en blockchain samen te laten werken, zodat ze ons dagelijks leven en werk kunnen verbeteren. Het doel is om 1 miljard echte mensen en 1 miljard virtuele wezens te laten samenwerken.

AI Agent Network

Dat doet Delysium met het eigen “YKILY” AI Agent Network. Dit netwerk zorgt ervoor dat AI virtual beings goed met elkaar kunnen communiceren en taken autonoom kunnen uitvoeren. Hierdoor kunnen ze zelfstandig werken en ons op verschillende manieren helpen.

Faciliteren van AI in ons dagelijkse leven

En wat betekent dat in de praktijk? AI virtual beings gaan een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven en werk. Ze kunnen ons helpen met allerlei taken, zoals het beheren van onze agenda, het uitvoeren van financiële transacties en zelfs helpen bij alledaagse taken op je computer.

Delysium wil een uitgebreid digitaal ecosysteem creëren, waarin AI virtual beings naadloos zijn geïntegreerd in ons dagelijks leven en in bedrijven. Delysium kan dus echt een groot verschil gaan maken in heel veel levens en heeft een enorme wereldwijde doelgroep. Daarom denk ik dat Delysium (AGI) weleens heel groot kan gaan worden!

Koersdoel Delysium (AGI)

Op dit moment heeft Delysium een market cap van zo’n 1 miljard dollar, maar dat kan gemakkelijk naar een market cap van 10 tot 12 miljard dollar. Dat zou minimaal een 10X betekenen.

Altcoin tip #2: Origintrail (TRAC)

OriginTrail is een platform dat wordt gebruikt voor het ontdekken, beheren en opslaan van gegevens. Het platform omschrijft zichzelf als een 'gedecentraliseerde kennisgrafiek' (DKG). Dit kan van alles zijn, van het traceren van de toeleveringsketen tot het verifiëren van kunst, diploma's en bedrijfscertificaten. Het TRAC-token wordt gebruikt om te betalen voor de verwerking en opslag van gegevens op het netwerk.

Gamechanger in de voedselindustrie

OriginTrail werd opgericht als een platform voor de traceerbaarheid van voedselproducten. De oprichters zagen dat er een gebrek aan vertrouwen en samenwerking was in de gegevens van de toeleveringsketen. Daarom ontwikkelden ze een gedecentraliseerde oplossing.

Al echt gebruikt in de praktijk

OriginTrail wordt al in verschillende sectoren gebruikt, bijvoorbeeld bij het controleren van de naleving van arbeidsnormen door leveranciers en het voorkomen van fraude. Het protocol zorgt voor transparante en traceerbare gegevensuitwisseling tussen voedselproducenten, certificeerders, retailers en consumenten. En op dit moment werkt OriginTrail samen met de grote naam Polkadot (DOT) om hun netwerk verder te versterken. Het idee lijkt veel op VeChain.

Koersdoel Origintrail (TRAC)

TRAC is al een wat grotere coin en staat op dit moment op plek 171 in de wereldwijde cryptoranglijst, met een koers rond de 1 dollar. En dit is al na een opleving van de koers die sinds 2022 rond de 20 dollarcent schommelde.

Sinds begin 2024 is OriginTrail bezig met een gestage, maar stabiele opmars. Ik denk dat de koers nog gemakkelijk 10X kan gaan, met een koersdoel van 8 dollar of meer.

Altcoin tip #3: Algorand (ALGO)

algorand kopen logo

Algorand (ALGO) is al een tijdje een slapende reus, met veel groeipotentieel. Algorand lost namelijk veel van de grote problemen van klassieke cryptomunten op. Algorand biedt namelijk oplossingen voor de klassieke problemen waar veel andere cryptocurrencies mee kampen, ook wel het blockchain-trilemma genoemd: decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid.

Algorand werd in 2019 opgericht door professor Silvio Micali en is een relatief jonge blockchain. De focus ligt op het verbeteren van decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid. Er zijn maar weinig cryptocurrency’s die op alle drie deze gebieden het beste kunnen bieden. En dat is precies wat Algorand wel voor elkaar heeft gekregen. Bovendien breidt Algorand snel uit en trekt het veel bedrijven en projecten aan, waarbij schaalbaarheid een belangrijke factor is.

Koersdoel Algorand (ALGO)

Algorand heeft het potentieel om een van de toonaangevende cryptocurrency’s te worden. De gemiddelde koers ligt al anderhalf jaar op zo’n 18 dollarcent, met een all time high van maar liefst bijna 2,50 dollar in de herfst van 2021. Ik denk dat Algorand zijn oude all time high op termijn zeker zal evenaren, maar kijk op dit moment naar de 1 dollar als koersdoel, met daarna de 1,50 en 1,80 dollar. Waarmee je een 10X hebt gerealiseerd.

Altcoin tip #4: Vechain (VET)

vechain-klaar-voor-uitbraak

VeChain is op dit moment een slapende reus. De prijs ligt ontzettend gunstig, maar er gaat nu nog niet veel aandacht naar uit. Het bijzondere aan VeChain is dat het al lange tijd een grote naam in de crypto top 50 is. En dat terwijl er veel nieuwe ontwikkelingen zijn en de koersgrafiek er technisch ook erg goed uitziet! Zelfs als de koers alleen maar teruggaat naar zijn oude recente top, heb je nog een winst van meer dan 800%.

VeChain is een van de weinige cryptocurrency's waar namelijk al echt gebruik van wordt gemaakt in de ‘fysieke’ wereld. VeChain is een platform dat zich richt op het verbeteren van de bevoorradingsketen (supplychain) en productverificatie. Dat betekent concreet dat ze blockchaintechnologie gebruiken om de echtheid van producten te waarborgen en tegelijkertijd de hele keten van productie tot de levering van producten inzichtelijk te maken. Er zijn veel grote namen bij betrokken en het team achter VeChain hard blijft werken aan nieuwe ontwikkelingen.

Koersdoel VeChain (VET)

Analisten zien veel potentieel in VeChain, met voorspellingen van duizenden procenten winst in 2024. Zelfs als de koers alleen maar terugkeert naar zijn recente hoogtepunt, zou dat al meer dan 800% winst betekenen. Met voortdurende ontwikkelingen en praktische toepassingen in de echte wereld, denk ik dat er voor VeChain nog veel meer in het vat zit en lijkt een 10X me eenvoudig haalbaar.

Altcoin tip #5: Propchain (PROPC)

Propchain is een echte “RWA”-coin, oftewel een Real World Asset-cryptocurrency. Een coin waarmee je daadwerkelijk in de fysieke wereld investeert. Met Propchain kun je namelijk investeren in vastgoed door delen ervan te kopen, ook wel fractioneel investeren genoemd. 

Het bedrijf Propchain komt oorspronkelijk uit Luxemburg en is ook actief in Litouwen en Dubai. Ze maken gebruik van tokenisatie om eenvoudig en veilig in (delen van) vastgoed te investeren.

Voordelen van Propchain

Een van de grootste voordelen van Propchain is dat je maar een kleine inleg nodig hebt om al een deel van een echt pand te bezitten, waardoor investeren in vastgoed voor meer mensen bereikbaar wordt. Propchain richt zich op een gemiddeld rendement van een mooie 8 tot 12 procent per jaar, wat meer is dan je op de meeste andere soorten traditionele investeringen kunt verdienen. Bovendien zijn vastgoedinkomsten zekerder dan beleggingen in aandelen.

Daarnaast voldoet het Propchain-platform aan alle regels en wordt het bedrijf regelmatig gecontroleerd door Ernst & Young Luxembourg. Transparantie: Dankzij blockchaintechnologie kun je precies zien hoe het kopen en verkopen van vastgoeddelen verloopt.

Koersdoel Propchain (PROPC)

Propchain heeft het potentieel om de komende bullmarkt 10X te gaan, met een nog relatief kleine market cap van 290 miljoen dollar en een koers rond 3 dollar, maar de kans om echt een verschil te maken en snel te groeien. Een prijs van 30 dollar behoort daarom zeker tot de mogelijkheden.

Tip: Kijk ook eens naar Propbase (PROPS), hetzelfde idee, maar dan waarbij je al voor 100 dollar een deel van een pand kunt kopen. Propbase is gebouwd op de populaire en betrouwbare Solana blockchain. In deze video van Corné vertelt hij je er meer over.