• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Belangrijke crypto week op komst: ethereum ETF deadline, NVIDIA cijfers
mei 19, 2024

Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt staan er momenteel een stuk beter voor dan een week terug. De gunstige inflatiecijfers in de Verenigde Staten hebben hernieuwd optimisme tot de financiële markten gebracht, en hier heeft bitcoin flink van geprofiteerd. 

Nu de week op zijn einde komt, biedt dit een mooie gelegenheid om vooruit te blikken naar wat de komende week ons zal brengen. Er staat ons namelijk een belangrijke week te wachten, waarin we onder andere te horen krijgen of ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn intrede tot de Amerikaanse beurzen zullen maken.


Ethereum ETF deadline

Aankomende donderdag (23 mei) staat de laatste deadline op de agenda voor de ethereum ETF-aanvraag van VanEck. Een dag later is het de beurt aan ARK Invest/21Shares.

Uiterlijk op die dagen zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met een eindoordeel moeten komen of de vermogensbeheerders hun gewilde beursfondsen voor ethereum mogen lanceren. 

Naast VanEck en ARK Invest/21Shares zijn er nog veel meer gegadigden voor een Amerikaanse spot ETF, waaronder Wall Street-giganten BlackRock en Fidelity.

In tegenstelling tot het enthousiasme dat gepaard ging met de race voor een bitcoin spot ETF lijken maar weinig mensen te geloven dat de SEC volgende week groen licht zal verkondigen. 

Hoe de ethereum koers zal reageren op een mogelijke afwijzing is vooralsnog een groot vraagteken. Analisten suggereren dat we mogelijk een ‘sell the rumour, buy the news’ scenario voorgeschoteld krijgen. Aangezien de meeste investeerders al geruime tijd rekening houden met slecht nieuws, zou dit al verwerkt kunnen zijn in de onderliggende koers van ethereum. Wanneer het slechte nieuws daadwerkelijk naar buiten komt, zou dit wellicht de druk van de ketel kunnen halen en juist een stijging teweeg kunnen brengen.

NVIDIA kwartaalcijfers

Aankomende dinsdag (22 mei) zal de Amerikaanse chipreus NVIDIA haar kwartaalcijfers publiceren. De producent van grafische processoren omarmde vorig jaar de opkomende generatieve kunstmatige intelligentie en heeft veel invloed op AI-tokens. Zo schoten de koersen van op AI gebaseerde altcoins na de uitstekende resultaten van het laatste kwartaal van vorig jaar enorm hard de lucht in. Crypto-investeerders wachten dus in spanning af op de nieuwe kwartaalcijfers en speculeren volop over het mogelijke effect op de koersen.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.