• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 5 beste DePIN coins op Bitvavo om te kopen in 2024
maart 16, 2024

Wat zijn de beste DePIN coins op Bitvavo? Als je nog niet van DePIN hebt gehoord, let dan even goed op, want dit zou weleens de next big thing kunnen worden, met mooie rendementen in het vooruitzicht. Hier lees je over wat DePIN is, hoe het werkt en waarom de kans groot is dat dit in 2024 de volgende hype wordt.

Wat zijn DePIN cryptocurrency’s?

DePIN is een afkorting voor “Gedecentraliseerd fysiek infrastructuurnetwerk” en is momenteel sterk in opkomst. DePIN cryptocurrency’s maken gebruik van blockchains en beloningen in tokens om fysieke infrastructuur in de echte wereld te ontwikkelen, zoals in transport, energie en draadloze verbindingen.

Dat betekent concreet dat deze projecten de kracht van de community gebruiken om daarmee voor andere mensen nuttig te zijn of een beter en goedkoper alternatief te bieden voor bestaande diensten. 

Praktische voorbeelden van DePIN-projecten

Een praktisch voorbeeld hiervan is een project zoals Hivemapper (helaas nog niet te koop op Bitvavo), waarbij je een fysieke dashcam in je auto monteert, om vervolgens tijdens je ritten een database met beeld- en kaartmateriaal te verzenden en daarmee een waardevolle kaart met actuele data op te bouwen voor alle gebruikers.

Als bijdrager word je beloond met het HONEY-token. Op deze manier krijg je echt betaald voor je werk terwijl je rijdt en help je de community aan bruikbaar kaartmateriaal. En dit is nog maar een klein voorbeeld van alles wat er met DePIN allemaal mogelijk is.

5 tips voor de beste DePIN coins op Bitvavo

Hieronder deel ik 5 van de beste DePIN coins op Bitvavo, waarmee je investeert in de nieuwste opkomende technologieën om als gebruiker jouw opslagruimte, rekenkracht of internetverbinding te delen en hieraan te verdienen, nog los van koerswinsten wanneer je in de bijbehorende tokens investeert.

DePin Tip #1: Filecoin (FIL), schijfruimte delen

de beste depin coins bitvavo filecoin

In het kort: Filecoin werkt via een wereldwijd netwerk van opslagaanbieders. Dit betekent dat er geen centrale servers nodig zijn. Iedereen kan zijn eigen opslagruimte aanbieden aan dit enorme, gedecentraliseerde netwerk en zo een extra inkomen verdienen.

Wat is Filecoin precies?

Filecoin is een opslagnetwerk dat kan helpen bij het opslaan van grote hoeveelheden gegevens. In 2024 wordt verwacht dat AI-bedrijven steeds meer behoefte zullen hebben aan opslagruimte voor hun gegevens. Filecoin biedt dan een goedkope en veilige manier om deze gegevens online op te slaan. Dit maakt het aantrekkelijk voor AI-bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare opslagoplossingen. Bovendien is Filecoin gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet afhankelijk is van één enkele partij voor de opslag van gegevens.

Filecoin: een voorproefje van DePIN

Filecoin is niet zomaar een opslagoplossing. Het is eigenlijk een soort voorproefje van wat DePIN wil bereiken. Het netwerk maakt gebruik van FIL-tokens, die je op Bitvavo kan kopen, maar die je ook kunt verdienen als je je aanmeldt als opslagaanbieder. 

Het Filecoin-netwerk staat open voor iedereen. Of je nu gegevens wilt opslaan, ze wilt gebruiken of nieuwe dingen wilt bouwen, iedereen is welkom. Dit maakt het een heel toegankelijke plek. Onlangs is de Filecoin Virtual Machine gelanceerd. Hiermee kun je nu ook slimme contracten gebruiken op het Filecoin-netwerk.

En Filecoin wordt al in de echte wereld gebruikt door honderden organisaties over de hele wereld. Universiteiten, non-profitorganisaties en grote internetprojecten maken er al gebruik van. De toekomst voor Filecoin ziet er in 2024 rooskleurig uit.

DePin Tip #2: Render (RNDR), kracht van je grafische kaart delen

render-network

Wat is Render precies?

Render Network is een gedecentraliseerd platform dat rekenkracht aanbiedt voor het realtime renderen van graphics. Als je een snelle GPU (grafische kaart) hebt, kun je je aanmelden bij Render, waarna je gematcht wordt aan een klant die rekenkracht nodig heeft. Traditioneel zetten mensen vooral grote renderfarms in, om hun 3D-animaties te genereren (renderen), of moesten ze investeren in een groot netwerk van krachtige computers. Dankzij Render Network hoeft dat niet meer en spreidt de rekenkracht zich uit over heel veel verschillende computers over de hele wereld. Een enorm innovatief idee.

Daarnaast kan de rekenkracht van het Render Netwerk ingezet worden in de snel populairder wordende metaverses, zoals Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity, Roblox, om er maar een paar te noemen.

Het Render Netwerk maakt gebruik van een Proof of Render (PoR) governance systeem, gebouwd op Ethereum. Hierbij kun jij als gebruiker je rekenkracht aanbieden, waarvoor je wordt beloond met RNDR tokens (die je ook via Bitvavo kunt kopen). RNDR is de cryptovaluta van Render Network. 

DePin Tip #3: Theta Network (THETA), bandbreedte delen

theta-network-beste-depin-coins-bitvavo

Wat is Theta Network precies?

Theta Network, gestart in maart 2019, is een speciaal netwerk voor het streamen van video's. Opgericht door Mitch Liu en Jieyi Long in 2018, lanceerde Theta Network in 2019 en zijn eigen munt, THETA, was eerst beschikbaar op Ethereum voordat het werd omgezet naar het eigen netwerk van Theta.

Delen van internetverbinding en opslagruimte

Het werkt als een groep mensen die hun internet en computers delen, zodat iedereen beter kan streamen. De munt van Theta Network is THETA, die belangrijk is voor het netwerk. Het doel is om problemen in de videostreamingwereld op te lossen, zoals hoge kosten en slechte kwaliteit. Theta Network werkt samen met verschillende gebieden zoals e-sports, muziek en films, en met veel videoplatforms.

EdgeCast

Theta Network heeft een systeem met makers van inhoud, kijkers, adverteerders en computers die helpen om video's sneller te maken. Dit systeem is open voor iedereen. Mensen krijgen THETA-tokens als ze video's delen via de EdgeCast app. Het doel is om kosten te besparen en de kwaliteit van streaming te verbeteren.

Eerlijke videostreaming

Het doel van Theta Network is om videostreaming eerlijker en efficiënter te maken dan nu bijvoorbeeld het geval is bij YouTube. Kijkers krijgen betere streams, makers kunnen meer verdienen en platforms kunnen kosten besparen. Gebruikers krijgen ook TFUEL-tokens als beloning voor het bekijken van video's en delen van hun internet. Theta Network richt zich ook op ontwikkelaars die nieuwe apps willen maken.

Crypto staking

Geld verdienen met Theta Network

Je kunt geld op meerdere manieren geld verdienen met Theta Network:

  1. Als je een node wordt, verdien je THETA-tokens door bandbreedte en opslagruimte te delen. 
  2. Met de EdgeCast app kun je ook THETA verdienen door video's te delen. 
  3. Als contentmaker kun je TFUEL verdienen met je video's.
  4. Gewoon naar video's kijken op het platform kan ook TFUEL opleveren.

Samengevat, je verdient door je internetverbinding of opslagruimte te delen, video's te delen en te bekijken op het platform.

Natuurlijk kun je ook gewoon investeren in het THETA-token bij Bitvavo en op die manier profiteren van de koersstijging.

DePin Tip #4: Arweave (AR), decentrale cloudopslag

arweave logo

Wat is Arweave precies?

Arweave is een cloudopslag op de blockchain die iedereen kan gebruiken. Het werkt anders dan traditionele cloudservices zoals Google Drive of Dropbox. Bij die diensten heb je minder controle over je data en betaal je vaak hoge kosten. Arweave biedt een oplossing voor deze problemen.

Arweave is vernieuwend, omdat het ‘Blockweave’, een nieuwe variant van blockchain gebruikt, waarmee transacties sneller kunnen worden verwerkt. Gebruikers slaan hun gegevens op in het "permaweb", een laag bovenop de Arweave-blockchain. Hier kunnen ze allerlei soorten data bewaren, zoals video's, muziek, documenten, NFT's en meer. 

Arweave biedt daarmee een veilige en betaalbare manier om data op te slaan, zonder als gebruiker afhankelijk te zijn van grote bedrijven.

Geld verdienen met Arweave

Natuurlijk kun je Arweave gebruiken als goedkoper alternatief voor Google Drive of Dropbox, maar het is ook mogelijk om zelf geld te verdienen. Dat kan met Arweave op verschillende manieren:

#1: Het aanbieden van opslagruimte

Als je over extra opslagruimte op je computer beschikt, kun je deze beschikbaar stellen aan het Arweave-netwerk. Als beloning voor het leveren van deze opslagdiensten kun je ARWEAVE-tokens verdienen.

#3: Contentcreatie

Als je content maakt die waardevol is voor anderen, zoals blogposts, artikelen, video's of muziek, kun je ervoor kiezen om deze op Arweave op te slaan. Je verdient aan eventuele donaties of betalingen voor toegang tot die content.

#4: De Arweave-token kopen

Natuurlijk kun je ook gewoon investeren in het Arweave-token bij Bitvavo en op die manier profiteren van de koersstijging.

DePin Tip #5: IOTA (MIOTA)

Iota-beste depin coins bitvavo

Wat is IOTA precies?

IOTA is een speciale technologie die is ontwikkeld om apparaten met elkaar te laten communiceren. Dit kunnen allerlei apparaten zijn, zoals huishoudelijke apparaten, auto's en zelfs slimme steden. Het doel van IOTA is om deze communicatie tussen apparaten veilig en efficiënt te maken.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een slimme koelkast hebt die automatisch voedsel bestelt wanneer het op begint te raken. Met IOTA kan deze koelkast veilig communiceren met online winkels om bestellingen te plaatsen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de beveiliging van je gegevens.

Anders dan traditionele blockchains

IOTA maakt gebruik van Tangle. Dit netwerk werkt anders dan traditionele blockchains en maakt het mogelijk om gegevens snel en goedkoop te versturen tussen apparaten. Hierdoor kunnen mensen gemakkelijk kleine betalingen doen zonder dat ze veel geld kwijt zijn aan transactiekosten.

Dit maakt IOTA handig voor allerlei kleine aankopen en transacties, zoals het betalen voor parkeertijd of het delen van een fiets. Het opent nieuwe mogelijkheden voor hoe we omgaan met geld en gegevens in de wereld van het Internet of Things.

Conclusie

DePIN coins bieden een nieuwe mogelijkheid om deel te nemen aan de gedecentraliseerde infrastructuur van de toekomst. Met innovatieve projecten zoals Filecoin, Render Network, Theta Network en Arweave kun je nu al op verschillende manieren profiteren, of het nu gaat om het delen van opslagruimte, grafische rekenkracht, je internetbandbreedte of het veilig opslaan en delen van gegevens.

 Natuurlijk kun je zelf gebruikmaken van de diensten van deze netwerken, maar ook investeren in de tokens die bij de verschillende projecten horen.

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in deze opkomende technologieën, koop je de 5 beste DePIN coins op Bitvavo. Klik op de knop hieronder om direct naar Bitvavo te gaan. Je betaalt eenvoudig en snel met iDEAL, waardoor je de cryptovaluta’s van jouw keuze al binnen een paar minuten in je portfolio hebt staan.