• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 5 beste metaverse crypto in 2022 en 2023
augustus 19, 2022

Wat zijn de beste metaverse cryptocurrencies? Stel je eens een compleet alternatief universum voor, dat helemaal losstaat van de dagelijkse fysieke realiteit. Een alternatieve wereld waarin je kunt werken, spelen, ontspannen en contact maakt met mensen over de hele wereld. Je kunt concerten bijwonen, lezingen volgen, musea bezoeken en nog veel meer.

Dit is de metaverse en cryptocurrency is de sleutel om er toegang toe te krijgen. Reden genoeg om mijn top 5 beste metaverse cryptos voor je op een rij te zetten. Want de Metaverse is niet alleen leuk, je kunt er ook veel geld mee verdienen!

Gouden kansen: Metaverse nog in de kinderschoenen

Metaverse blockchain-technologie is nog in ontwikkeling, maar het concept van deze digitale wereld is goed ontwikkeld. Al tientallen jaren geleden werkten visionairs en sciencefictionschrijvers aan het concept van de metaverse, dromend van een manier om voorbij de fysieke grenzen van onze wereld en nieuwe mogelijkheden te creëren. De metaverse maakt het allemaal mogelijk.

Crypto maakt adoptie van metaverse mogelijk

Cryptocurrencies waren in dat geheel eigenlijk de missende sleutel, die nu beschikbaar is. Zeker in combinatie met de snelle ontwikkeling van virtual reality, lijken de mogelijkheden in de nabije toekomst bijna oneindig. De metaverse gaat een grote rol spelen, net zoals internet dat eind jaren '90 van de vorige eeuw werd. Niemand had verwacht dat internet zo'n gigantische rol in het dagelijkse leven zou gaan spelen. 

Decentraland parcels kopen

Metaverse is de volgende stap

De metaverse is de volgende stap, waar bedrijven zich massaal op zullen storten. Naast een website zullen zij een compleet virtueel kantoor gaan oprichten, mensen gaan virtueel vastgoed en woningen kopen en er ontstaan complete winkelcentra, musea, natuur, concerten en andere virtuele ontmoetingsplaatsen.

Meta van Facebook

De populariteit van de Metaverse neemt sterk toe, sinds Mark Zuckerberg (CEO van Meta, voormalig Facebook) er sterk in investeert. Je kunt de metaverse zien als de nieuwste vorm van internet. 

Het volgende hoofdstuk van internet

Met de aankondiging van Zuckerberg die de metaverse beschrijft als het volgende hoofdstuk van internet, is de publieke belangstelling voor het concept explosief toegenomen. Sinds de aankondiging van Zuckerberg stijgen veel NFT's en tokens in waarde. Nu investeren in metaverse crypto kan je helpen om mooie winsten te maken! Zeker nu de cryptomarkt in een bearmarket zit, zie ik enorme kansen! 

Wat is de Metaverse precies?

Het idee van de metaverse ontstond voor het eerst uit de verbeelding van Neal Stephenson, die een 'metaverse' beschreef in zijn cyberpunkroman uit 1992, Snow Crash.

Stephenson beschrijft een gedeelde digitale ruimte waartoe mensen toegang hebben met een virtual reality-bril en een gedeeld glasvezelnetwerk. Zijn metaverse bevat virtuele versies van alledaagse, gewone ruimtes, van parken en gebouwen tot fantastische ruimtes waar de natuurwetten niet langer gelden.

Virtuele economie met volledige autonomie

In de metaverse bewoon je je eigen ruimte en communiceer je met anderen met behulp van een online avatar waarmee je vrij kunt bewegen, spreken en handelen. Je hebt volledige autonomie om te doen wat je maar wilt, inclusief het bezitten van virtueel onroerend goed, net zoals je echt onroerend goed zou bezitten.

Je kunt zelfs een eigendom creëren, zoals kunst of gebouwen en dat eigendom vervolgens met winst verkopen aan andere metaverse gebruikers. Dat gebeurt doorgaans met NFT’s of cryptocurrencies.

Eigen tokens

Veel van de beste metaverse gaming-sites gebruiken al hun eigen tokens, die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, of ingewisseld voor echte waarde in cryptocurrency of zelfs fiat-valuta. 

The Sandbox concert

Top 5 metaverse cryptocurrencies

Leven, werken en spelen in een alternatieve realiteit en economie vereist geld, zo simpel is het. Cryptocurrency maakt dit mogelijk. Net zoals er verschillende metaverses zijn om te gebruiken, zijn er per metaverse ook meerdere cryptocurrencies.

Wie gaat de strijd om de leidende metaverse winnen?

Er is namelijk niet één Metaverse, maar inmiddels tientallen grote partijen die hun eigen wereld hebben ontwikkeld. Het is een kwestie van tijd voordat een bepaalde wereld de meeste aandacht en gebruikers trekt en gaat gelden als de kopie van de echte wereld, maar dan digitaal. 

Nu nog goedkoop

In welke Metaverse kun je het beste investeren? Welke wereld heeft de grootste kans om een soort vernieuwde vorm van Second Life te worden? Ik zet mijn top 5 metaverse cryptos voor je op een rij.

Op dit moment is het investeren in virtueel vastgoed of grond in de meeste metaverses nog relatief goedkoop. Je ziet dat de prijzen net zoals in de echte wereld oplopen in populaire gebieden of virtuele steden. 

#1: Decentraland (MANA)

Decentraland is nog het beste te omschrijven als een volledig decentrale virtuele samenleving en economie waar iedereen met elkaar de regels bepaalt. Decentraland navigeert en voelt ook echt als een wereld, omdat alles in 3D is gebouwd.

Je loopt met je eigen karakter door de wereld en hebt interactie met objecten en andere mensen. Je stapt eenvoudig in een tram en verplaatst je naar andere plaatsen. Er worden speciale evenementen georganiseerd waar je elkaar kunt ontmoeten, kunst in musea kan bekijken en veel meer. 

Je kunt je helemaal vrij bewegen door Decentraland. Net zoals de echte wereld, is de ruimte binnen Decentraland relatief beperkt. De prijzen van grond en vastgoed zijn hoger in populaire gebieden en lager in de wat verder afgelegen plekken. 

Percelen (parcels)

De wereld van Decentraland is verdeeld in zogenaamde ‘parcels’ van 16 bij 16 meter groot. Dit is de kleinste maat van een stuk grond dat je binnen Decentraland kan kopen. Op de website van Decentraland zie je precies welke stukken grond nog te koop zijn. Hier bestaat een levendige handel in en kan naast het speculeren op de cryptocurrency MANA een geweldige manier zijn om geld te verdienen.

Zelf bouwen

Het leuke van Decentraland is dat je niet alleen de wereld kan bezoeken, maar er ook zelf aan kan bouwen! Via de Decentraland Marketplace koop je een stukje grond en zet je er zelf een gebouw op. Dat gebouw of stuk land kunnen andere bezoekers dan weer komen bekijken en elkaar ontmoeten. 

Decentraland villa

De afkorting van Decentraland in de lijst van alle coins is MANA. MANA is namelijk de cryptocurrency van Decentraland, waarmee je alle aankopen betaalt en je verkopen in ontvangt. En interessant: Meta (Facebook) heeft vorig jaar een stuk land gekocht ter waarde van 618.000 MANA, oftewel: meer dan 3 miljoen dollar op het moment van aankoop! 

#2: The Sandbox (SAND)

The Sandbox (SAND) is een van de grootste metaverse-projecten en in korte tijd erg populair geworden. Het voegt een gaming element toe, waardoor het project een grote kans heeft verder uit te groeien tot de populairste en leukste metaverse. Bovendien is er nog veel geld mee te verdienen ook. En door de recente onzekerheid in de markt is de koers nu extra interessant! 

The Sandbox en de software erachter werd al in 2011 ontwikkeld door Pixowl. In die tijd bestond bitcoin en de blockchain nog niet eens en werd The Sandbox destijds daarom gepubliceerd als een pc-game en app voor smartphones. 

Overname door Animoca Brands 

Dat veranderde toen de game The Sandbox drie jaar geleden werd overgenomen door het bedrijf Animoca Brands. Zij zetten het hele concept over naar de blockchain, met Ethereum als basis en koppelden er een eigen cryptovaluta aan.

Een slimme zet, want op dit moment is The Sandbox enorm populair. Het heeft zelfs de top 40 van grootste cryptocurrencies ter wereld bereikt en staat daar al een tijd.

The Sandbox kopen

Ongekende mogelijkheden

Het decentrale karakter van The Sandbox biedt ongekende mogelijkheden om een digitale wereld te bouwen, waarin je als speler handelt met land, gebouwen en game-artikelen. Eigenlijk net zoals in de echte wereld. Elk stuk grond en asset is uniek dankzij de toepassing van Non-Fungible Tokens (NFT’s). 

SAND

Alle handel in land, vastgoed in-game items en andere assets verloopt binnen de wereld van The Sandbox via het SAND-token.  

Zelf NFT’s maken met VoxEdit

Met de VoxEdit-software maak je als gebruiker je eigen non-fungible tokens (NFT), die je vervolgens in het spel kunt importeren of via de marketplace verkoopt.

Game Maker

Bovendien maak je zelf en zonder programmeerkennis minigames met de Game Maker via een drag and drop interface. Deze spellen zijn gratis te maken, maar deel je eenvoudig of verkoop je zelfs via de marketplace. Op die manier kun je met The Sandbox een extra inkomen genereren. 

Grote investeringen van Atari en PwC

The Sandbox maakt een grote professionaliseringsslag door, dankzij een investering van de grote gamenaam Atari. Het bedrijf is van plan een compleet virtueel themapark te creëren, waarin gebruikers SAND of een Atari-token kunnen uitgeven. Atari is een early adopter van het project en heeft al land verkocht ter waarde van meer dan 4 miljoen euro. 

Atari is niet de enige grote speler met interesse in The Sandbox. Een van ‘s werelds grootste accountantskantoren (PWC Hong Kong), heeft ook land gekocht. PWC wil klanten adviseren over metaverse gerelateerde projecten en met hun investering in The Sandbox een belangrijke speler zijn in deze nieuwe industrie.

Ik verwacht dat deze investeringen weer andere grote investeerders zullen aantrekken, waardoor de bal steeds harder gaat rollen. 

#3: Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas is een metaverse die het universum als wereld gebruikt. Je bent dus niet beperkt tot de aarde, maar kunt je vrij bewegen door een gigantisch virtueel universum. Kies je eigen ruimteschip, word lid van een factie, of creëer een eigen nieuwe factie.

ATLAS coin

ATLAS is het metaverse token dat deze unieke wereld van brandstof voorziet. Het draait op de Solana metaverse blockchain. De Solana metaverse blockchain is snel, veilig en beveiligd, net als Ethereum, maar wel beter schaalbaar en goedkoper. Je kunt ATLAS coins gebruiken om alle digitale activa te kopen die je in het Star Atlas-universum kunt gebruiken, zoals land, ruimteschepen, bemanningsleden en uitrusting. 

Je bent er nog vroeg bij

Star Atlas is een rijzende ster en je bent er op dit moment nog vroeg bij. Ik denk dat Star Atlas een van de meest belovende metaverses met een space thema is, met NFT's die veel waard gaan worden. 

#4: Axie Infinity (AXS)

Vierde in de lijst is AXS, oftewel Axie Infinity. Een metaverse dat al veel dagelijkse gebruikers heeft. AXS (Axie Infinity) is in recordtempo de top 25 van grootste cryptocurrencies binnengekomen. Alles lijkt erop dat AXS een blijvertje is en in de toekomst nog hoger zal scoren. Is het tijd om Axie Infinity te kopen?

Uniek concept

Axie Infinity is een unieke cryptocurrency en metaverse. Het is namelijk vooral een game die lijkt op een combinatie tussen Cryptokitties en het bekende Pokémon. Van Pokémon heb je vast al eens gehoord. Cryptokitties is nog wat onbekender, maar is een populaire game op de blockchain.

De gedachte erachter lijkt wel wat op de traditionele Pokémankaarten, waarbij je via Cryptokitties kaarten koopt die je met winst weer kan verkopen. Het idee achter Axie Infinity lijkt hierop.

Spelen en geld verdienen tegelijkertijd, ideaal!

Axie Infinity combineert het spelen van een game met het verdienen van NFT’s. Deze NFT’s kun je vergelijken met de kaarten die ik hierboven noemde. Doordat het NFT’s zijn, betekent dit dat je zeker weet (en kunt aantonen) dat jij de rechtmatige eigenaar bent van de kaart. Al zijn er nog zoveel digitale kopieën, een NFT is het originele werk. 

Het Pokémon-aspect van Axie Infinity gaat door met monsters (Axies) te spelen. Er zit echt veel achter, je kunt namelijk tegen andere spelers battelen, je Axies trainen om ze meer overlevingskansen te geven en nieuwe Axies verzamelen. Axie Infinity draait als project op het Ethereum-netwerk.

AXS cryptocurrency

Binnen de game is de Axie Infinity Shard (AXS) de valuta waarmee je speelt. AXS gebruik je bijvoorbeeld om nieuwe monsters te kopen, maar geeft je ook stemrecht over de richting van het spel in de toekomst. Dit wordt ook wel native governance genoemd. Ook gebruik je AXS om te staken, als je dat wilt.

AXS verdien je simpelweg door de game te spelen, als beloning voor het staken of door ze te kopen en met winst te verkopen op exchanges zoals Bitvavo. De eerste AXS-token werd via een veiling op 3 november 2020 verkocht. Sindsdien heeft AXS een geweldige groei gekend, waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Axies zijn veel geld waard!

Net zoals bij Pokémon, zijn sommige Axies ontzettend veel geld waard. Elke dag worden er honderdduizenden Axies verhandeld, waarvan de prijzen soms oplopen tot wel 100.000 dollar voor een zeldzame ‘Mystic Axie’. De duurste Axie ooit werd zelf verkocht voor 300 ETH (ruim een miljoen euro). 

5. ApeCoin (APE)

Vijfde in de lijst is ApeCoin. Niet direct een Metaverse, maar door de populariteit van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s wel heel interessant. ApeCoin is betrokken bij Otherside, een metaverse. De bedenker van ApeCoin Yuga Labs haalde ongeveer 300 miljoen euro op in een virtuele grondverkoop waarmee APE-tokenhouders percelen konden kopen, genaamd Otherdeed. Daarmee kunt je land claimen in Otherside.

bored ape yacht club

Otherside metaverse

Otherside is een metaverse game met een volwaardige MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) in het BAYC-ecosysteem, wat betekent dat het waarschijnlijk ook op de een of andere manier gebruik zal maken van ApeCoin.

APE nu al een van de grotere metaverse currencies

Op dit moment is APE (ApeCoin) de op drie na grootste metaverse cryptocurrency. En dat maakt hem wat mij betreft ook interessant. Investeerders zijn namelijk altijd op zoek naar een coin die de volgende grote stijger kan zijn, tot wel een 10x op de waarde van je investering.

ApeCoin heeft de hype en kans om dat te doen. Het is wachten tot iedereen erop duikt, om het zomaar te zeggen. De verwachtingen zijn hoog en ook hier ben je er nog heel vroeg bij.

opensea bored ape nft kopen

Hype en grote market cap

Het feit dat er veel hype rondom de munt bestaat, de prijs door de recente dalingen heel interessant is en ApeCoin al een redelijke market cap heeft, dragen daaraan bij. Zodra de markt aantrekt, lijkt een nieuwe hype en stijging me bijna onvermijdelijk. Tijd om voor die tijd te zorgen dat je een mooi aantal ApeCoins in je portfolio hebt.

Ook investeren in de metaverse?

Wil je mooie winsten realiseren? Koop de coins uit deze top 5 metaverse cryptos dan eenvoudig en snel via iDEAL bij Bitvavo.