• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin koers crasht plots naar $60.000 – ‘’terug in de gevarenzone’’
juli 3, 2024

De bitcoin (BTC) koers is plotseling als een kaartenhuis in elkaar gestort. Het optimisme dat de afgelopen dagen de markt leek te beheersen, heeft een flinke dreun opgelopen. De angst over de terugbetalingen van honderdduizenden bitcoins door de failliete cryptobeurs Mt. Gox heeft de koers opnieuw een tik bezorgd, waardoor deze onder de $60.000 is gezakt.

BTC koers verliest meer dan 4%

Sinds afgelopen weekend leek het weer de goede kant op te gaan met bitcoin. Afgelopen vrijdag werd een higher low neergezet rond $60.000 waarna een opwaartse mars werd ingeluid. Vlak onder de $64.000 is bitcoin meerdere keren tegen de muur gelopen, wat de bears in de gelegenheid bracht om de koers opnieuw omlaag te drukken.

Gisteren verloren bitcoin al zijn grip op het steunniveau rond de $62.500, wat het eerder opgebouwde momentum de kop heeft ingedrukt. Vandaag is de koers met meer dan 4% gecrasht tot een huidige bodem van nipt onder de $60.000. 

Vooralsnog lijkt de zone rond $60.000 een verder bloedbad te voorkomen. Indien het level alsnog verloren raakt, ligt een verdere daling richting $58.000 op de loer.

Zoals crypto-analist Nebraskangooner op socialmediaplatform X aangeeft, hebben de bulls het nodige werk te verrichten de rest van de week. Om meer pijn te voorkomen moet bitcoin de week namelijk boven zijn support rond de $62.000 afsluiten.


Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op $60.024, 4,62% lager dan 24 uur geleden.

Cryptomarkt vreest voor Mt. Gox terugbetalingen

De bitcoin crash lijkt voornamelijk te zijn veroorzaakt door de angst voor de distributie van meer dan 140.000 bitcoins van Mt. Gox.

Vorige week maakte de in 2014 ingestorte cryptobeurs bekend dat het vanaf deze maand eindelijk zal beginnen met het terugbetalen van haar schuldeisers in bitcoin en bitcoin cash (BCH). 

In 2014 ging Mt. Gox, destijds de grootste bitcoinbeurs ter wereld, kopje onder door een reeks hacks waarbij maar liefst 850.000 bitcoins werden buitgemaakt. In de jaren na het faillissement werd grofweg 142.000 bitcoins - evenals 143.000 bitcoin cash - teruggevonden.

Deze astronomische stapel zal nu eindelijk verdeeld worden onder gedupeerden. De markt vreest dat veel voormalige Mt. Gox-gebruikers hun bitcoins na teruggave direct op de markt zullen dumpen, wat slechts nieuws zou betekenen voor de bitcoin koers.

Nu de distributie deze week ingeluid zou kunnen worden, bereikt de angst op de cryptomarkt opnieuw een hoogtepunt. Nadat de start van het terugbetalingsproces vorige week werd aangekondigd had bitcoin het ook al zwaar te verduren.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.