• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin koers crasht tot $64.000, altcoins storten in; wat nu?
juni 18, 2024

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een bloederige dag achter de rug. De bitcoin koers is gekelderd tot een nieuw dieptepunt van vlak boven de $64.000, wat de rest van de markt flink heeft opgeschrikt. Bitcoin houdt zich vooralsnog staande boven het cruciale prijslevel van $64.000, maar altcoins zijn als pudding in elkaar gezakt. Hoe staat de markt er momenteel voor?


Nieuwe BTC crash: binnenkort $60.000?

Bitcoin bevindt zich al meer dan anderhalve week in een neergaande trend waarin de bulls keer op keer hun stinkende best doen maar telkens worden neergeslagen door een fikse prijsdaling.

Gisteravond waagde de bitcoin koers een poging om uit zijn negatieve sleur te breken met een stijging tot het weerstandsniveau van $67.000. Er bleek echter onvoldoende kracht achter de opmars te zitten, resulterend in een forse afwijzing bij de $67.000. 

Vannacht crashte de koers grofweg 4% tot een dieptepunt van zo’n $64.500, waarmee de eerdere low van $65.000 is overtroffen. Na heel wat uurtjes te hebben gestabiliseerd ruimschoots boven de $65.000 is de koers de afgelopen uren weer teruggezakt, dit keer tot grofweg $64.300.

BTC bevindt zich momenteel op een cruciaal kantelpunt. Mochten de bears erin slagen om de koers nog iets verder omlaag te drukken, lijkt de kans groot dat de steunzone vlak boven de $60.000 nog getest zal worden. Dit prijslevel vormt de onderkant van de consolidatierange waarin bitcoin al maanden vastzit, en zal hoogstwaarschijnlijk een sterke koopdruk aantrekken. 

Om weer in bullish territorium terecht te komen, zal BTC de weerstand rond $67.000 moeten doorbreken. 

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $64.600, 1,23% lager dan 24 uur geleden.

Harde klap voor altcoins

Bitcoin heeft de afgelopen dag een flinke deel van de totale crypto-marktkapitalisatie opgeslokt. Altcoins presteren namelijk beduidend slechter dan de koning der cryptomunten.

Binnen de top 100 heeft het leeuwendeel ten minste 10% van hun waarde verloren, met dalingen die oplopen tot wel 20%. Kijkend naar de tien grootste cryptomunten dan zijn dogecoin (DOGE) en toncoin (TON) de grootste verliezers met dalingen rond de 9%. 

De andere bekende namen houden zich vooralsnog relatief sterk, maar hebben het nog altijd behoorlijk zwaar. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 2,27% gedaald, solana (SOL) met 4,32%, ripple (XRP) met 5,29% en cardano (ADA) met 6,82%. 

Veel mid-caps en low-caps naderen nu zelfs hun laagste punt dat werd bereikt tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. 

Alhoewel het bij een crash als deze lastig kan zijn om je hoofd koel te houden, is het zaak om uit te zoomen. Hoe je het ook wendt of keert, bitcoin vertoont nog altijd akelig veel gelijkenissen met eerdere cycli. De koers bevindt zich ondanks de daling namelijk nog steeds in zijn consolidatiebereik tussen grofweg $60.000 en $70.000. Op basis van historische data zou het zelfs nog enkele maanden kunnen duren voordat het vuurwerk mogelijk losbarst.

In voorgaande cycli ging er bovendien ook nog veel tijd overheen na de Bitcoin halving voordat altcoins weer in trek kwamen. De bitcoin-dominantie bevindt zich momenteel op zijn hoogste niveau sinds april 2021, maar lijkt langzamerhand rijp voor een ommekeer. Mogelijk dat de lancering van de Amerikaanse ethereum (ETH) spot-beursfondsen als katalysator kan dienen voor een altseason.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.