• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Expert deelt wanneer ethereum ETF’s gelanceerd kunnen worden
juni 17, 2024

Het is inmiddels al meer dan drie weken geleden sinds een waslijst aan ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedgekeurd werden in de Verenigde Staten. De fondsen hebben echter nog steeds geen entree gemaakt op de Amerikaanse beurzen. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas voorspelt dat hier binnenkort verandering in kan komen en heeft de mogelijke lanceringsdatum bekendgemaakt.


Lancering ETH-fondsen nabij

Op donderdag 23 mei keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission alle acht lopende ethereum ETF-aanvragen goed. Specifiek werden de zogeheten 19b-4 aanvragen goedgekeurd, wat een cruciale stap markeert in de stap om een nieuw handelsproduct naar de beurs te brengen. 

Om een nieuw product te lanceren is echter ook goedkeuring van de bijbehorende S-1 aanvraag vereist, en daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Het staat vast dat er op den duur overeenstemming over deze formulieren wordt bereikt, maar het is de vraag hoe lang dit proces zal duren.

De afgelopen weken nam het vertrouwen in een spoedige verwelkoming van de onlangs goedgekeurde fondsen steeds verder af. Vorige week werd bijvoorbeeld bekend dat de SEC nog altijd geen feedback had verschaft op de eerder gewijzigde S-1 aanvragen, waardoor het proces logischerwijs vertraging oploopt.

Het sentiment heeft nu daarentegen een ommezwaai gemaakt. Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas deelde afgelopen vrijdag namelijk op socialmediaplatform X zijn verwachting dat de fondsen op 2 juli hun langverwachte beursintrede zullen maken.

Hij schreef dat er enkele positieve ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in het beoordelingsproces. De commissie zou eindelijk opmerkingen hebben verstuurd naar de ETF-uitgevers over de S-1 aanvragen. Bovendien zouden de opmerkingen ‘’vrij licht’’ zijn en ‘’niet belangrijks bevatten’’, met het verzoek om de herziene versies binnen een week terug te sturen. 

‘’Er is een redelijke kans dat ze proberen ze de volgende week effectief te verklaren en het voor het feestweekend van hun bord te krijgen,’’ aldus Balchunas. Hij refereert hier naar het lange weekend dat veel Amerikanen voor de boeg hebben na Independence Day, dat op 4 juli gevierd wordt.

Groot moment voor ethereum

De aanstaande lancering markeert een groot moment voor ethereum en de crypto-industrie in zijn totaliteit. Ethereum zet hiermee een grote stap in het volwassen worden als investeringsactivum, wat logischerwijs positief is voor de gehele cryptosector.

Met de komst van zijn eigen spot-beursfondsen gaat ethereum bitcoin (BTC) achterna. In januari werden namelijk de allereerste Amerikaanse spot ETF’s voor bitcoin in het leven geroepen. Deze zijn een waar succes gebleken, met meer dan $15 miljard dat al richting deze fondsen is gevloeid. Mocht ethereum ook maar enigszins in de buurt komen van deze kapitaalinstroom, zouden we ons mogelijk aan de vooravond van een heuse altseason bevinden.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.