• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin koers crasht tot $65.000, hoe laag kan het gaan?
juni 14, 2024

Bitcoin (BTC) ervaart opnieuw een zuur begin van het weekend, precies zoals vorige week. De belangrijke prijszone rond de $67.000, dat de afgelopen dagen een verdere daling wist te voorkomen, is nu alsnog verloren geraakt. De bitcoin koers is als een kaartenhuis in elkaar gestort en bevindt zich voor het eerst in een maand weer rond de $65.000. 

De scherpe val van bitcoin heeft de zenuwen op de cryptomarkt op scherp gezet. Wat is de stand van zaken en hoe ver kan de koers nog onderuitgaan?


Bitcoin op weg naar $60.000?

Gisteren kon je nog lezen over bitcoin’s koersdaling als gevolg van de strenge toon van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank). Na de gunstige inflatiecijfers keerde er een hoop optimisme tot de cryptomarkt voor spoedige renteverlagingen, maar de centrale bank lijkt nog altijd de voorkeur te geven aan hun voorzichtige aanpak. 

De persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell en de prognoses van de centrale bank brachten de bitcoin koers terug naar een prijs van $67.000. Een dag later zakte bitcoin verder weg, maar net als aan het begin van de week veerde de koers op bij een prijs van $66.000.

Ditmaal heeft de steunzone van $66.000 - $67.000 zich overgegeven aan de volhardende bears. Na een hele dag zijwaarts te hebben bewogen rond de $67.000, maakte bitcoin vlak voor 18:00 een forse duikvlucht tot een dieptepunt van grofweg $65.000.

Nu deze steunzone is gebroken lijkt de koers op weg te zijn naar de volgende halte rond $64.000. Indien de bulls ook hier verslagen worden, ligt een verder bloedbad tot $60.000 in het verschiet.


Vooralsnog lijkt bitcoin stand te houden boven de $65.000. Een klein lichtpuntje is bovendien dat het handelsvolume gelijktijdig afneemt met de dalende bitcoin koers. Bij een ommekeer is het zaak om de zone van $66.000 - $67.000 te heroveren.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $65.298, 2,27% lager dan 24 uur geleden.

Altcoins dieper in de min

Bitcoin’s prijsdaling heeft logischerwijs de rest van de markt flink omlaag gedrukt. Zoals de afgelopen week al de hele tijd het geval is, zijn het de altcoins die op het moment de meeste klappen incasseren. 

Ethereum (ETH) weet zich zowaar iets sterker overeind te houden dan bitcoin met een prijsdaling van 1,95%. Ook toncoin (TON) verslaat bitcoin en staat ondanks alles zelfs nog met 4,52% in de plus.

De andere top 10 cryptomunten hebben het opvallend zwaar. Zo is solana (SOL) met 4,54% gedaald, dogecoin (DOGE) met 5,56% en cardano (ADA) met 4,88%.

Binnen de bredere top 100 zijn er slechts een handjevol munten die groen kleuren. De dalingen blijven echter beperkt tot maximaal 10%.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.