• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Bitsgap review: traden en winst maken met een trading bot terwijl je slaapt!
november 21, 2021

Ben je een actieve handelaar en houd je alle cryptokoersen voortdurend in de gaten? Of ben je juist een beginnende cryptotrader zonder ervaring met traden en wil je een vliegende start maken? In beide gevallen is Bitsgap een geweldige tool om je trades te automatiseren, meer overzicht te creëren en via één platform op tot wel 25 exchanges te handelen.

Zelf ben ik vooral enthousiast over Bitsgap’s trading bot, waarmee je helemaal op de automatische piloot handelt, zelfs als je slaapt! Klinkt te mooi om waard te zijn? In deze Bitsgap review lees je er alles over. 

Wat is Bitsgap en wat kun je ermee?

Bitsgap is een ‘all-in-one trading automation platform’ voor cryptocurrencies. Ik zet de belangrijkste functies voor je op een rij.

Bitsgap website

Automatisch traden met een trading bot

In het kort houdt traden met een trading bot in dat je jouw koop- en verkooporders niet meer handmatig plaatst, maar dat je dit werk aan een robot (‘bot’) overlaat. Deze bot houdt namelijk voortdurend alle grafieken aan de hand van technische analyse bij en laat algoritmes op de koersen van crypto los.

Aan de hand daarvan ‘weet’ de bot wat het beste koop- of verkoopmoment is voor bepaalde cryptovaluta’s. Dat scheelt jou als handelaar heel veel tijd, want je hoeft niet urenlang achter je laptop tientallen verschillende grafieken te bestuderen.

Bovendien heb je geen last meer van emotionele beslissingen. Je handelt namelijk niet meer op gevoel, maar laat een bot het werk voor je doen. Dit gaat natuurlijk wel op jouw voorwaarden: hoeveel verlies accepteer je? Wanneer wil je dat de bot winstneemt? Alles is in te stellen.

Wil je liever niet dat een bot ook daadwerkelijk de aan- en verkopen doet? Dan gebruik je hem net zo makkelijk om simpelweg signalen te geven, waarna jij alsnog koopt of verkoopt. Ideaal!

trading bot

Veel meer overzicht

Een andere belangrijke functie van Bitsgap is dat je er jouw accounts van maar liefst 25 grote crypto exchanges kunt koppelen. Binance, Kraken, FTX, KuCoin en Coinbase bijvoorbeeld, om er maar een paar te noemen.

Dat betekent dat je niet per exchange meer in hoeft te loggen om te traden of je portfolio te bekijken. Bitsgap neemt je daarmee heel veel gedoe uit handen en laat al je online accounts en je tegoeden overzichtelijk zien. Perfect voor als je meerdere accounts op verschillende exchanges hebt.

Winst maken via arbitrage

En dat brengt me meteen bij een derde functie, die dankzij de koppeling van de 25 grote exchanges mogelijk is: arbitrage. Arbitrage is eigenlijk het maken van winst op basis van de koersverschillen bij exchanges.

Tussen de koers van bitcoin zit op de ene exchange namelijk een verschil ten opzichte van de andere exchange. Van dat koersverschil kun je met Bitsgap profiteren! Bitsgap vergelijkt de koersen van dezelfde soorten crypto’s voortdurend en wijst je op koersverschillen.

Zo kun je een bitcoin bijvoorbeeld verkopen op de ene exchange en hem direct voor een lagere prijs terugkopen op de andere exchange. Dankzij Bitsgap worden die koersverschillen heel inzichtelijk.

Alles vanuit één dashboard

Bitgsap is dus een alles-in-één platform waarmee je jouw cryptotrading naar het volgende niveau tilt. De trading bots, arbitragemogelijkheden, koop- en verkoopsignalen en overzicht in je totale portfolio maken het tot een geweldige totaaloplossing.

Daar komt bij dat beginners (en gevorderden) alle functies kunnen testen via een demoversie. Je kunt er al je ideeën en strategieën testen en kijken welke trading bot-instellingen het beste bij je passen. 

Wie zitten er achter Bitsgap?

Bitsgap is een relatief klein bedrijf dat nu bijna vier jaar bestaat. Het kantoor van Bitsgap Holding OU is gevestigd in Estland en werkt met een team van enkele tientallen mensen met programmeurs, securityspecialisten aan het verbeteren van algoritmes en trading bots.

Ondanks dat het begon als een kleine startup uit Estland, is Bitsgap revolutionair in de cryptowereld. Vooral het feit dat ze zo snel zoveel grote beurzen en namen aan zich wisten te binden geeft al aan dat Bitsgap een echte behoefte vervult.

De functionaliteit om alles via één platform te beheren en je handel tegelijkertijd te kunnen automatiseren via een eenvoudig dashboard is uniek. Daardoor wordt Bitsgap beschouwd als een platform van de volgende generatie.

Hoe werkt de trading bot van Bitsgap?

Zodra je je hebt aangemeld bij Bitsgap, zie je een rij met tabbladen in de bovenste balk. Eén daarvan is ‘bots’. Zodra je erop klikt, krijg je een overzicht van de verschillende soorten trading bots en hun instellingen.

De bot stel je binnen een paar muisklikken in. Na het starten wordt je gegenereerde winst nauwkeurig bijgehouden in je dashboard. En het mooie is dat je de trading bot ook eerst als demo kunt draaien, zodat je voor jezelf kunt checken of hij ook echt winst draait, voordat je jouw geld op het spel zet.

Een test van 2 tot 3 dagen geeft vaak een mooi beeld, waarna je met echt geld gaat werken.

Voordelen van een trading bot

 • Spaart veel tijd
 • Geen handel op emotie meer
 • Consistente winsten met stop profits
 • Automatische bescherming van je investering met stoploss
 • Grotere frequentie trades, zelfs als je slaapt

Handelen via Bitsgap

Via het tabblad ‘Handel’ beheer je via één scherm al je trades op verschillende exchanges. Naast de trading bot is deze functie de meest waardevolle optie binnen het platform. Het spaart veel tijd en geeft je een mooi overzicht van je portfolio.

Wanneer je een nieuw account aanmaakt bij Bitsgap, koppel je de exchanges waar je een account hebt heel eenvoudig via een zogenaamde API-key. Deze keys zijn op elke aangesloten beurs beschikbaar

Exchange aansluiten via API

Hoe vindt Bitsgap de beste kansen?

Bitsgap analyseert de prijsbewegingen van meer dan 10.000 crypto-handelsparen voortdurend. Wanneer de algoritmes en indicatoren ergens een kans zien, bijvoorbeeld een opwaartse trend of duidelijke koersvorming op basis van technische analyse, geeft de bot een koop- of verkoopsignaal.

Dit kan helemaal automatisch, maar het is ook mogelijk om een alert te krijgen, waarna je de trade zelf uitvoert.

Aan de slag met Bitsgap

Registreren op Bitsgap is heel eenvoudig. Als je eenmaal ingelogd bent, dan koppel je de exchanges waar je geld hebt staan. 

Als je dat hebt gedaan, kun je Bitsgap volledig gebruiken. Het proces in drie eenvoudige stappen:

 1. Aanmelden
  Open een gratis Bitsgap-account.
 2. Verbind exchanges
  (je geld blijft op de exchanges staan en Bitsgap heeft er geen toegang toe).
 3. Begin met handelen in cryptovaluta.
  Je geeft je aan- en verkoopopdrachten via Bitsgap. Deze worden dankzij de API-keys op de door jou gekoppelde exchanges uitgevoerd.

  Alle orders die je via Bitsgap uitvoert, zijn beveiligd met hoogwaardige 2048-bits encryptie.

Bitsgap ondersteunde exchanges

Bitsgap integreert maar liefst 25 grote exchanges. Dat is veel meer dan concurrenten Cryptohopper en 3Commas. 

Bitsgap ondersteunde exchanges

Bitsgap prijzen

Bij Bitsgap heb je de keuze uit een Basic, Advanced en Pro-account. Prijzen beginnen vanaf 20 euro per maand wanneer je een half jaar abonnee blijft. Daarvoor krijg je de beschikking over 2 trading bots die automatisch geld voor jou gaan verdienen.

Die twee tientjes per maand verdien je er binnen no-time mee terug! Wanneer alles je goed bevalt, bieden het Advanced en Pro-account nog meer opties, waaronder meer trading bots.

Vooral de mogelijkheid om ook geautomatiseerd met futures te handelen is dan heel interessant.

Bitsgap prijzen

Gratis Bitsgap trial van 7 dagen 

Verder is het goed om te weten dat je altijd een trial van 7 dagen kunt nemen, zonder creditcard. Zo test je alles en zie je hoe eenvoudig het werkt. Binnen deze 7 dagen heb je zelfs genoeg tijd om een trading bot in te stellen en te zien dat deze veel geld voor jou kan verdienen. Zeker even proberen dus!

Je account kun je trouwens altijd omzetten naar een DEMO-versie. Daarmee test je alle instellingen en doe je gesimuleerde trades. Op die manier kun je jouw handelsstrategieën testen zonder risico. 

Goed om te weten: met een demo-account heb je toegang tot alle belangrijke functies van het Bitsgap-platform: je kunt Arbitrage, Signals en Trading Bots uitproberen.

Bitsgap review: conclusie

Bitsgap is nog relatief nieuw, maar al hard op weg om de markt te verstoren. De grote exchanges nemen Bitsgap serieus en zien alle mogelijkheden die het voor hen kan bieden. Het maakt exchanges toegankelijker en het handelen eenvoudiger. 

De interface is heel overzichtelijk en handig in gebruik. Zelfs als beginner wen je snel aan de interface en heb je binnen no-time een vroeger lastig onderwerp als trading bots onder de knie.

Traden via Bitsgap levert je veel tijdwinst op, doordat je niet meer voortdurend achter je scherm naar grafieken hoeft te turen. Verder zie je precies waar je aan toe bent en beheer je al jouw crypto accounts onder één dak. Ik vind het ideaal!

Ook proberen? Meld je aan voor de gratis 7-daagse trial, of kies direct voor een betaald account.