• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • BlockFi review: verdien tot wel 8% passief inkomen op stablecoins!
september 26, 2021

In deze BlockFi review lees je hoe gemakkelijk het is om tot wel 8 procent rendement te maken op stabiele cryptocurrencies, zoals USDT, USDC en BUSD. Bij BlockFi is het mogelijk! Maar is het allemaal wel veilig, legitiem en de moeite waard?

Wat is BlockFi?

BlockFi biedt een geweldige oplossing voor iedereen die een mooi rendement op zijn inleg wil verdienen. En daar hoef je niet eens grote bedragen voor te bezitten. Bij BlockFi investeer je al vanaf enkele tientjes en krijg je jouw rente maandelijks bijgeschreven! 

Daarnaast kun je bij BlockFi ook een aantal grote cryptocurrencies kopen en verkopen, of zelfs geld lenen tegen aantrekkelijke rentepercentages. 

Geweldig alternatief voor de lage rente op spaarrekeningen

Met de rente op spaarrekeningen is het namelijk niet meer interessant om daar nog veel geld op te laten staan. Je moet vaak al tevreden zijn met een half procent per jaar als je je geld voor langere tijd vastzet.

Sommige banken rekenen zelfs een negatieve rente, wat betekent dat je simpelweg geld betaalt om je spaarcenten überhaupt op een rekening te laten staan.

Daarmee is BlockFi op dit moment een van de meest populaire en ook een van de beste renterekeningen voor cryptocurrency. Zeker wanneer je kiest voor een stablecoin zoals USDT of USDC.

Daarmee loop je namelijk bijna geen risico op koersdalingen en weet je zeker dat je na een jaar in ieder geval 8 procent op je inleg hebt verdiend.

Blockfi website

Hoe werkt BlockFi?

BlockFi is in principe een normale crypto exchange, waar je de bekendste cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum verhandelt. Waar BlockFi zich wel onderscheidt, is het aanbod aan leningen en renterekeningen.

8% rendement op je investering

Het zijn vooral de rentetarieven waardoor BlockFi zo interessant is. Stel, je hebt 10.000 euro op je spaarrekening staan en wilt daar graag wat mee verdienen. BlockFi is daarvoor een uitstekend kanaal. Deze 10.000 euro levert je dan bijna 70 euro per maand aan passief inkomen op.

Het maakt trouwens niet uit voor welk bedrag je investeert, bij BlockFi is iedereen welkom, van kleine tot grote bedragen. 

Je inleg altijd beschikbaar voor opname

Bovendien blijft je 10.000 euro altijd beschikbaar voor opname wanneer je het nodig hebt. Dat is bij traditionele investeringen vaak wel anders, waar je je geld gemiddeld 5 tot 7 jaar vastzet.

De rente begint op te lopen op de dag nadat je hebt gestort of crypto via BlockFi hebt gekocht en wordt elke maand uitbetaald in dollars of de cryptovaluta die je hebt gekocht.

In juni 2021 passeerde BlockFi de grens van 10 miljard totaal geïnvesteerde dollars. Daamee is BlockFi een van de grootste, bekendste en veiligste partijen om een mooie rente op je geld te verdienen.

Hoe kan BlockFi eigenlijk zoveel rente uitbetalen?

BlockFi betaalt rente door activa uit te lenen aan institutionele en zakelijke kredietnemers, waarbij ze een hoge zekerheid op terugbetaling hebben. Ook staan extra tegoeden om rente uit te keren bij derde partijen, waaronder Gemini, BitGo en Coinbase.

Daarnaast koopt BlockFi investeringen die door de Amerikaanse overheid zijn gereguleerd. Bovendien wordt BlockFi ondersteund door gerenommeerde investeerders, waaronder de grote namen Valar Ventures, Morgan Creek Capital Management en Coinbase Ventures.

Het team achter BlockFi

Het managementteam van BlockFi heeft veel ervaring in financiële dienstverlening en het bankwezen. BlockFi werd opgericht door Zac Prince en Flori Marquez, die hun leidinggevende ervaring bij verschillende succesvolle technologiebedrijven combineren.

De specialisatie van mede-oprichter en CEO Flori Marquez ligt vooral op het gebied van alternatieve leenproducten, waar je bij BlockFi ook mogelijkheden voor hebt.

Populair bij investeerders

In totaal wist BlockFi bij investeerders meer dan een half miljard dollar binnen te halen. In de tussentijd is de omzet van BlockFi met meer dan 10 keer gestegen. BlockFi heeft dus veel vertrouwen bij zowel investeerders als klanten en groeit snel. BlockFi is hard op weg een van de grootste spelers te worden.

BlockFi tarieven

BlockFi brengt geen transactiekosten in rekening. Alleen wanneer je vaker dan twee keer per maand een tegoed van je rekening opneemt, betaal je daarvoor een kleine vergoeding. 

BlockFi staat één gratis crypto-opname en een gratis opname van een stablecoin per maand toe. Dan betaal je een vergoeding per opname, afhankelijk van de gekozen valuta. In principe betaal je dus geen transactiekosten, zelfs niet als je jouw rente elke maand laat uitkeren naar een andere rekening.

Natuurlijk kun je jouw saldo ook laten staan, waardoor je extra profiteert van het rente-op-rente-effect.

BlockFi renterekening

Op je renterekening staan de munten die je hebt gestort. Het is daarmee nog het beste te vergelijken met een traditionele spaar- of beleggingsrekening.

Is er dan helemaal geen risico?

Een groot verschil met een traditionele bank- of spaarrekening, is dat tegoeden op deze rekeningen in Europa tot 100.000 euro zijn gegarandeerd. Zelfs als je bank failliet gaat, krijg je bedragen tot 100.000 euro dus terug.

Dit wordt ook wel het Europese depositogarantiestelstel genoemd. Het vergroot onder spaarders het vertrouwen dat hun geld tot 100.000 euro per persoon en per bank is gegarandeerd.

Geen depositogarantiestelsel

Je (spaar)geld bij BlockFi valt niet onder die bescherming. Wanneer BlockFi failliet gaat, kan je je geïnvesteerde geld dus kwijt zijn. Wel is het zo dat BlockFi in Amerika en daarbuiten een gerenommeerde naam is en de kans op een faillissement daarmee erg klein. 

Regulering

Een ander risico is dat stablecoins in de toekomst gereguleerd worden, of last krijgen van overheidsingrijpen. In dat geval heb je waarschijnlijk nog wel tijd genoeg om daarop te anticiperen en je tegoeden te verkopen.

Beveiliging van je account bij BlockFi

BlockFi past verschillende beveiligingsmaatregelen toe om jouw geld te beschermen. Ten eerste is het mogelijk om tweefactorauthenticatie (2FA) aan te zetten, waarbij je jezelf als extra stap eenvoudig via je mobiele telefoon identificeert.

2fa blockfi review

Allowlisting

Daarnaast is het bij BlockFi mogelijk om een aantal adressen in te stellen van waaraf en waar naartoe je tegoeden mogen worden overgemaakt. Zo voorkom je dat iemand bij een hack van jouw account je geld naar zijn eigen adres stuurt. Bij BlockFi heet deze optie ‘Allowlisting’.

Is BlockFi geschikt voor mij?

In het kort is BlockFi geschikt voor jou als je over een deel van jouw cryptoportfolio geen grot risico wilt lopen. Normale cryptocurrencies kunnen namelijk zomaar met tientallen procenten stijgen of dalen. Bekijk ook mijn Crypto.com review, waar je ook een mooie rente op stablecoins ontvangt. Zo zorg je voor een mooie spreiding bij verschillende partijen. 

Bescherming tegen verliezen op je totale cryptoportfolio

Via BlockFi koop je zogenaamde ‘stablecoins’, zoals USDT (Tether) die standaard 1 dollar waard zijn en blijven, zelfs als de cryptomarkt crasht. Op zo’n moment maak jij nog steeds een mooi rendement op je investering bij BlockFi.

 • Je bent bereid om wat meer risico te lopen dan met een traditionele spaarrekening
 • Ideaal voor zowel beginnende als gevorderde cryptocurrency-investeerders.
 • Je wilt over een deel van je portfolio graag een gegarandeerd rendement van 8% verdienen, zonder groot risico op koersdalingen.
 • Je wilt een passief inkomen genereren.
 • Je zoekt een mogelijkheid om verliezen op je cryptoportfolio te beperken

Voordelen van BlockFi

 • Gegarandeerd een mooi rendement van 8% op stablecoins
 • Geen transactiekosten
 • In de VS gevestigd en gereguleerd
 • Geen maandelijkse kosten of minimale stortingen vereist
 • Wereldwijd beschikbaar (ook voor Nederland en België)
 • Ideaal voor het creëren van een passief inkomen
 • Bescherm je cryptoportfolio tegen 8% verliezen

Conclusie

Ik kan er kort over zijn: voor mij is BlockFi een geweldige manier om een deel van mijn spaargeld aan het werk te zetten. De rente op spaartegoeden bij banken is namelijk bedroevend laag.

Via BlockFi ontvang ik momenteel 8 procent rente op mijn investering. Daarmee concurreert het rendement bij BlockFi met dat van traditionele investeringen in aandelen of dividend en verslaat wat rendement betreft zelfs het verhuren van vastgoed.

Kortom, al stop je er maar 1000 euro in, het is een nieuwe mogelijkheid en leuke bron van passieve inkomsten. Alle kleine stroompjes samen, maken een grote rivier van inkomsten, waardoor je uiteindelijk minder of helemaal niet meer hoeft te werken. Een mooi doel!

Meld je aan en ontvang 10 euro aan BTC gratis bij het storten van 100 euro!