• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Bybit exchange review: je winst x100? Met leveraged trading op Bybit kan het!
september 5, 2021

Op zoek naar een goede crypto exchange om aan je lijstje toe te voegen? In deze Bybit exchange review lees je alles over deze relatief nieuwe exchange. Voral geschikt voor de meer ervaren cryptotrader, maar ook ideaal voor beginnende traders die met leverage (hefboom) nog meer aan hun trades willen verdienen. 

Uniek ook is dat je jezelf voor de verandering eens niet hoeft te identificeren! Bybit kent namelijk geen uitgebreid KYC (Know Your Customer)-beleid.

In deze Bybit exchange review lees je over de belangrijkste mogelijkheden die deze beurs je biedt en waarom je hier eigenlijk vandaag nog een account zou moeten aanmaken.

Ik behandel onder meer:

 • Hoe gaat het kopen van cryptovaluta en leverage crypto producten in de praktijk? 
 • Hoe veilig en betrouwbaar is Bybit eigenlijk?
 • Waarom zou je echt een account moeten aanmaken bij Bybit? Voor wie is Bybit geschikt?
 • Wat betaal je voor je trades en hebben ze een goede support? 

Op deze en andere vragen vind je in deze Bybit review het antwoord. 

Wat voor crypto exchange is Bybit?

Bybit is een exchange met de focus op de handel in geavanceerde cryptoproducten, zoals derivaten, ook wel leveraged trading genoemd.

De hemel voor ervaren traders

De nadruk ligt op het bieden van een platform voor ervaren traders, zonder dat de interface nodeloos ingewikkeld wordt. Alles ziet er heel gebruiksvriendelijk uit en is echt ontworpen om alles zo eenvoudig mogelijk te maken.

Intuïtieve interface

Ondanks alle uitgebreide en soms complexe mogelijkheden, is het design erg intuïtief. Bybit is een van de snelst groeiende crypto exchanges. Wanneer je een account aanmaakt bij Bybit zie je direct waarom.

bybit website

Extreem hoge snelheid

Een van de punten waarop Bybit zich van de concurrentie onderscheidt, is de extreem hoge transactiesnelheid. Gemiddeld tien keer sneller dan andere crypto exchanges!

Hefboomfunctie

Een van de belangrijkste dingen die Bybit zo interessant maken, is de mogelijkheid om bij het traden met een hefboom te werken. Nu is zo’n hefboomfunctie niet uniek (lees ook mijn FTX exchange review), maar bij Bybit gaat dit nog een stapje verder.

Een hefboom van factor 30 is in de cryptowereld namelijk gebruikelijk, maar bij Bybit is een factor van 100 mogelijk! De factor 100 is overigens alleen beschikbaar voor bitcoin. De hefboomfactor op andere cryptovaluta loopt bij Bybit tot maximaal 50, wat nog steeds aanzienlijk groter is dan bij andere exchanges.

Zo werkt de hefboomfunctie in de praktijk

Klinkt interessant, vind je niet? Maar wat houdt het in de praktijk in? Kort samengevat betekent de hefboomfunctie dat je jouw winst op een trade kunt maximaliseren door een hefboom in te stellen. Deze werkt twee kanten op, dus maakt zowel een grote winst als een verlies mogelijk. 

Voordelen van leveraged trading

Het voordeel van leveraged trading is dat je ook bij kleine koersverschillen van de onderliggende waarde als goed kunt verdienen. Dat geldt bovendien zowel bij koersstijgingen als koersdalingen. 

Kies je factor

De hefboomfactor (en daarmee hoeveel risico je neemt) bepaal je zelf. Kies je bijvoorbeeld voor een hefboomfactor van 30? Dan levert je dat je winst x30 op. 

Bij een snelle trade met 20 euro winst op basis van je aan- en verkoopprijs, betekent dat dus een uitkering van maar liefst 600 euro! Dat schiet dus lekker op!

bybit exchange review hefboom

Wat is de catch?

De catch is dat het de andere kant op ook zo werkt. Om de mogelijke verliezen te dekken, moet je een zogenaamde ‘margin’ aanhouden, oftewel een tegoed in cryptovaluta dat jouw mogelijke verliezen dekt.

Dit maakt bybit heel geschikt voor ervaren traders, of traders die meer risico durven te nemen. Met een relatief kleine inleg is het mogelijk om heel veel geld te verdienen. 

Kosten bij Bybit

Bybit werkt zoals de meeste crypto exchanges met fees en tarieven wanneer je een aan- of verkoop doet. Gemiddeld betaal je 0,05% tot 0,075% van het totaalbedrag per trade aan transactiekosten. Daarmee is Bybit een van de partijen met de laagste tarieven. 

Interessante bonussen

Daarnaast brengt Bybit kosten in rekening wanneer je crypto vanaf Bybit overmaakt naar je eigen wallet of een andere exchange. Voor de rest is het gebruik van Bybit helemaal gratis. Sterker nog: Bybit werkt veel met bonussen, die je op veel verschillende manieren kunt verzilveren en het gebruik van Bybit nog goedkoper maken. Denk aan een tradingtegoed of interessante kortingen op de handelstarieven.

Bybit logo

Hoe betrouwbaar en veilig is Bybit?

Bybit is een geavanceerd tradingplatform, dat wereldwijd veel bekendheid geniet. In tegenstelling tot veel andere crypto exchanges kent Bybit geen verificatieproces. Dat wil niet zeggen dat er minder goed met de veiligheid wordt omgesprongen.

Grote naam in de cryptowereld

Integendeel, Bybit is binnen een paar jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in de cryptowereld. Het team achter Bybit doet er alles aan om de accounts en tegoeden van hun klanten zo veilig mogelijk te houden. Dat doen ze door altijd up-to-date te blijven.

Het inloggen lijkt nog het meest op het inloggen bij je eigen bank. Bovendien is de exchange nog nooit gehackt of is er op een andere manier afbreuk gedaan aan de veiligheid.

Bybit exchange review: support

ByBit biedt uitgebreide ondersteuning en een klantenservice, voornamelijk in het Engels. De support is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Vooral de enorme knowledge base en FAQ met antwoord op alle mogelijke vragen is heel waardevol.

24/7 online support

Daardoor heb je contact met de klantenservice waarschijnlijk nooit nodig. En heb je om wat voor reden dan ook wel een probleem? Dan is directe online support via de Zendesk Live Chat altijd in de buurt.

Mail voor minder urgente zaken

Bij een vraag of probleem heb je op die manier snel antwoord of de oplossing. Je praat dan met een echte medewerker, dus geen irritante bot. Niet direct antwoord nodig? Dan kun je altijd mailen naar support@bybit.com

Eerst proberen? Bekijk de Bybit demo-omgeving

Omdat Bybit zich vooral richt op de meer ervaren trader die wil profiteren van extra rendement door hefboomproducten te gebruiken, is er een speciale demo-omgeving ingericht. Daarmee kijk je voordat je daadwerkelijk investeert op je gemak rond en maak je kennis met alle mogelijkheden. Maak een Bybit-account aan voor de demo-omgeving.

Op die manier krijg je een indruk van het dashboard, de verschillende opties en ontdek je snel genoeg dat je met Bybit echt alle kanten op kunt. De interface is duidelijk en vergeleken met concurrent Bitmex zelfs veel gemakkelijker.

Bybit app voor iOS en Android

Bybit heeft een app, waarmee je al je trades en de koersen goed in de gaten houdt. Handig voor onderweg of thuis op de bank. De app is zowel voor iOS en Android beschikbaar. 

Bybit app

Voordelen van Bybit

 • De beste leveraged trading crypto exchange met tot 100x hefboom
 • Zeer snel!
 • Zo veilig als een bank en met two-factor authentication 
 • Uitgebreide testomgeving beschikbaar voordat je echt begint
 • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface
 • 24/7 klantenservice
 • Heel goedkoop

Nadelen van Bybit

 • Met hefboomconstructies ook grote verliezen mogelijk
 • Geen Nederlandse support
 • Grotendeels ongereguleerd platform

Conclusie: is Bybit geschikt voor jou?

Kort samengevat kun je zeggen dat Bybit voor jou geschikt is wanneer je met relatief weinig geld een grote winst wilt maken en bereid bent het extra risico daarvoor te lopen. Hoewel Bybit zich vooral richt op de meer ervaren traders, is het ook voor beginners een prima tradingplatform.

Wanneer je de basis onder de knie hebt en de interface goed leert kennen, neem je je eerste stappen op het gebied van ‘leveraged trading’, met andere woorden: het handelen met een hefboom die oploopt tot wel 100x je winst.

Haal het maximale uit je trades!

Kortom, met Bybit kun je echt het maximale uit je trades halen. Zelfs in perioden waarin de koers van bitcoin of andere cryptovaluta niet heel sterk beweegt, maak je met Bybit dankzij de hefboom een mooie winst. Daar komt bij dat je ook kunt speculeren op een koersdaling, wat bij bitcoin geen uitzondering is. 

Onbeperkt oefenen met het demo-account

Dankzij het gratis demo-account kun je bovendien rustig rondkijken en alles testen, voordat je met je echte portfolio aan de slag gaat.

Bybit exchange review: gewoon de beste optie voor hefboomproducten

Bybit wordt voortdurend geoptimaliseerd en groeit sinds de oprichting in 2018 nog steeds hard. Wanneer je op zoek bent naar een crypto exchange waarop je veilig in hefboomproducten wilt handelen, dan is Bybit daarvoor wat mij betreft de beste optie!