• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bybit of Binance? Wat is de allerbeste exchange om te gebruiken?
december 8, 2022

Bybit of Binance? Welke van deze twee crypto exchanges is de beste? Waarom zou je kiezen voor Bybit of juist voor Binance? Beide exchanges behoren tot de beste van de wereld en zijn allebei goede exchanges, maar toch zit er wat mij betreft een duidelijke winnaar bij.

In dit artikel lees je de belangrijkste redenen waarom ik vooral Bybit gebruik, maar ook welke voordelen Binance jou te bieden heeft!

Over Bybit

ByBit is een crypto exchange met uitgebreide mogelijkheden, maar waar vooral de focus ligt op het traden met hefbomen (futures). Bybit bestaat sinds 2018, onder leiding van Ben Zhou met het hoofdkantoor in Singapore. Inmiddels is Bybit sinds 2018 uitgegroeid tot een van de meest populaire en toonaangevende exchanges van de wereld.

bybit-homepage

Bybit staat bekend als een uiterst betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform, ondanks de uitgebreide mogelijkheden die de exchange te bieden heeft. Het zijn (wat mij betreft) vooral het handelen met hefboom die het traden op Bybit zo interessant maakt. Hoewel ik zelf vooral 10X gebruik, kun je je inleg tot maar liefst maximaal 100X ‘leveragen’. 

Dat betekent dat je met een inleg van 1000 euro in feite voor 100.000 euro aan crypto koopt. Dat kan dus snel erg lucratief worden! Nadeel is dat je positie door de hoge leverage wel sneller wordt geliquideerd, maar als de koers in de voor jou juiste richting beweegt, maak je snel mooie winsten!

Over Binance

Binance is de grootste exchange van de wereld en heeft zijn oorsprong in China. Binance is wereldwijd bekend en populair. Niet voor niets, want Binance heeft je als trader veel te bieden en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Desondanks is Binance voor Nederlanders wat minder aantrekkelijk geworden, vooral wanneer je graag met een hefboom (futures) wilt handelen.

bybit-of-binance-homepage

Binance of Bybit?

In 2022 schudde de cryptowereld meerdere keren op zijn grondvesten, onder andere door de problemen met Terra Luna, BlockFi en de recente ondergang van FTX exchange. De effecten daarvan op andere partijen die zich met crypto bezig houden is nog niet in zicht. Vooral een op handen zijnd faillissement van Genesis, een grote crypto lender, zal zorgen voor een domino-effect. Genesis had meer dan 150 miljoen dollar in FTX geïnvesteerd en komt daardoor nu zelf in de problemen.

Hoe dan ook is het steeds belangrijker om te handelen op een liquide, betrouwbare en transparante crypto exchange. Zowel Binance als Bybit voldoen hieraan en zijn een veilig toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar een veilige haven voor hun geld en crypto.

Wanneer je je als Nederlander verdiept in de beste crypto exchanges, kom je meestal uit bij de keuze tussen Binance of Bybit. Het ligt er een beetje aan wat je precies met de exchange wil doen, maar voor de meeste mensen is het juist het handelen met leverage (hefboom) wat een exchange interessant maakt. En dan kom je automatisch uit bij Bybit, omdat Binance deze mogelijkheid in Nederland niet aanbiedt.

Waarom kiezen voor Bybit?

Maar waarom zou je dan kiezen voor Bybit als je tradingplatform? Ik zet de belangrijkste redenen voor je op een rij en vergelijk ze met Binance.

Reden #1: Volledige toegang tot handelen met hefboom voor Nederlanders

Helaas is Binance gestopt met het aanbieden van futurecontracten in Nederland. Dat betekent dat je dus niet meer met een hefboom kunt handelen. Balen, want dat is 

juist datgene wat het traden interessant maakt. Met een hefboom traden betekent dat je met een klein bedrag tot grote trades kunt doen. Bovendien verklein je jouw totale bedrag dat je blootstelt aan de crypto exchange. Mocht er toch iets fout gaan, dan beperk je jouw risico en verlies. Met leverage kun je met 1000 euro voor 10.000 euro crypto kopen. Dat scheelt een hoop!

Hiervoor moet je in 2022, 2023 en later dus echt bij Bybit zijn. Voor mij is dit met stip op nummer 1 de belangrijkste reden om Bybit te gebruiken als mijn primaire crypto exchange.

Reden #2: Geen uitgebreide verificatie nodig

Een ander heel belangrijke factor is dat je bij Binance - als je er serieus wat mee wilt doen - al snel niet ontkomt aan een uitgebreide verificatieprocedure. Dat betekent dus het blootgeven van je identiteit, het uploaden van een bewijs van je adres, een kopie van je paspoort en meer van dat. Niet iets waar je direct op zit te wachten en bovendien weer een extra risico dat jouw persoonsgegevens in beheer zijn van een externe partij.

Bij Bybit ben je daarentegen helemaal niet verplicht om je identiteit te bevestigen. Sterker nog, Je kunt zonder officiële identificatie eenvoudig tot de waarde van 2 BTC per dag opnemen. Zeg zo’n 33.000 euro per dag op basis van een BTC-koers van 16.400 euro. Dat is voor de meeste mensen echt wel voldoende.

bybit-interface

Reden #3: Bybit heeft meer dan 250 trading pairs

Bij Bybit vind je veel trading pairs, waardoor alle grote en jouw favoriete trading pair er hoogstwaarschijnlijk bij zit. Wel is Bybit net wat voorzichtiger met het toevoegen van nieuwe coins en trading pairs, waarschijnlijk om op die manier te voorkomen dat ze ‘shitcoins’ aanbieden. Op die manier weet je dat de trading pairs die er wel staan, door een behoorlijke selectie heen zijn gekomen. Dat biedt vertrouwen en iets meer zekerheid.

Bij Binance hebben ze namelijk net wat meer trading pairs, ook van kleine coins die je op Bybit niet vindt. Kleine en nieuwe coins staan bekend om hun volatiliteit en kunnen in de toekomst met duizenden procenten stijgen. Bij Binance kun je juist inspringen op een nieuwe coin en zo meeliften op het nieuwe succes, maar het risico op het kopen van een shitcoin is daarmee wel wat groter.

Reden #4: De laagste trading fees

De fees op zowel Bybit als Binance behoren tot de laagste in de markt en zijn vergelijkbaar. Wat dat betreft is er dus niet zoveel verschil. Bij Bybit betaal je bij spot trades zelfs helemaal geen fees! Dat betekent dus gratis handelen. Op Binance heb je dat alleen maar op bepaalde BTC trading pairs.

VIP-levels maken het verschil bij Bybit

Het belangrijkste verschil zit hem in de zogenaamde VIP-levels. Bij Bybit hoef je alleen maar een bepaald volume te traden in 30 dagen. By Binance moet je flink wat BNB kopen om hoger op de ladder te komen en te profiteren van lagere trading fees. ByBit is dus eenvoudiger en vereist minder kapitaal. Bovendien stel je jouw vermogen dan niet bloot aan een eventuele scherpe daling van de BNB-koers, wat je bij Binance wel doet.

bybit vip levels

Reden #5: Gebruiksvriendelijke interface

Hoewel Binance en Bybit niet zoveel van elkaar verschillen, zijn het in Bybit de kleine dingen die het plaatje compleet maken. Je raakt snel vertrouwd met de interface, zowel voor beginnende als ervaren traders.

Reden #6: Uitgebreide earn-mogelijkheden en staking

De mogelijkheden om eenvoudig een extra inkomen op je cryptoportfolio te verdienen is bij zowel Binance als Bybit mogelijk. Desondanks vind ik de mogelijkheden via het Bybit Earn-programma heel fijn werken. 

Zo kun je ten eerste copy trading aanzetten, waarbij je een X bedrag investeert en vervolgens de trades van ervaren investeerders (of geavanceerde trading bots) automatisch voor je worden gedaan. Dit rendement kan mooi oplopen. Binance heeft voorlopig nog geen copy trading of bot trading.

Bovendien vind je op Bybit verschillende unieke programma’s om extra inkomen te verdienen. Daarover lees je meer in mijn artikel over Bybit Earn.

Reden #7: De hoogste bonus en kortingen!

Eerlijk is eerlijk, voor nieuwe gebruikers geniet je op Bybit van de grootste aanmeldbonus en aantrekkelijke kortingen. De aanmeldbonus loopt op tot - je leest het goed - tienduizenden dollars, afhankelijk van het kapitaal dat je stort. Je profiteert maximaal van deze bonussen en kortingen wanneer je je via de knop hieronder aanmeldt.

Binance vs. Bybit: video

Meer weten? Bekijk deze video van Corné, waarin hij alles vertelt over de voordelen en nadelen van Bybit vs. Binance. Wat is de beste exchange als je Bybit en Binance naast elkaar legt?

Waarom kiezen voor Binance?

Is er dan geen reden om te kiezen voor Binance? Zeker wel! Ook hier heb ik gewoon een account. Niet voor het traden met hefboom, maar vooral vanwege deze twee redenen:

Reden #1: Binance VISA Card (aanrader!)

Binance biedt een crypto VISA card aan, waarmee je over de hele wereld op alle VISA-punten met crypto kunt betalen.

Tip: Hou ook Bybit in de gaten, want zij gaan waarschijnlijk ook een eigen VISA cryptokaart aanbieden. Meer info volgt waarschijnlijk in de loop van het eerste kwartaal van 2023.

Reden #2: Als eerste de nieuwste coins als trading pair

Op Binance vind je ook trading pairs van de nieuwste veelbelovende coins, zodat je een vroege investeerder bent en misschien mee kan liften op een nieuwe snelle groei, voordat de rest instapt.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar de beste exchange waar je alles kunt doen, dan kom je al snel uit bij Binance en Bybit. Voor Nederlanders valt Binance af, omdat je er geen gebruik kunt maken van hefboomproducten.

ByBit, waar dit wel kan, is daarmee een veel betere keuze omdat je dan met minder geld kunt beginnen, terwijl je toch relatief grote trades doet.

Bovendien hoef je bij Bybit geen uitgebreide identificatieprocedure te voltooien, om toch tot maar liefst 2 BTC per dag te kunnen opnemen. Dat scheelt een hoop gedoe met paspoorten uploaden en is veiliger. 

iDEAL

En last but not least: bij Binance kun je niet met iDEAL storten. Bij Bybit kan dit via een kleine omweg wel.

Op dit moment heeft Binance nog wel een groter aantal gebruikers en volume. Maar ByBit groeit snel. Tel daarbij op dat Binance al een keer is gehackt, Bybit niet. Tenslotte is de klantenservice bij Bybit ook beter. Binance lijkt het volume van de aanvragen niet aan te kunnen.

Kortom, ik gebruik Bybit voor al mijn trades met hefboom, staking en andere earn-mogelijkheden. Bij Binance heb ik eigenlijk alleen de Binance Crypto Card (VISA) om zoveel mogelijk betalingen mee te doen.

De beste crypto exchange

Wil je ook met hefboom traden, profiteren van een mooie bonus en kortingen, een vriendelijke interface en uitgebreide mogelijkheden om een passief inkomen te verdienen? Dan is Bybit echt wat voor jou. ga je geen spijt van krijgen. Meld je via de knop hieronder aan en je krijgt de maximale bonus en kortingen!