• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto verkopen op Bitvavo? Een stappenplan
februari 10, 2024

Crypto verkopen op Bitvavo is erg gemakkelijk. Wanneer je er al een of meerdere cryptovaluta’s in je portfolio hebt, wil je misschien winstnemen of crypto verkopen om weer een tegoed in euro’s te hebben.

Hiermee koop je vervolgens weer een andere cryptocurrency, of stort je jouw winst eenvoudig terug naar je gekoppelde bankrekening. Wil jij crypto verkopen op Bitvavo? Dan vind je daar hier een handig stappenplan voor.

Crypto verkopen op Bitvavo in 4 stappen

In het stappenplan hieronder staat stap voor stap beschreven hoe het verkopen van cryptovaluta bij Bitvavo in zijn werk gaat.

Stap #1: Log in bij Bitvavo

Als je crypto wilt kopen of verkopen op Bitvavo heb je een account nodig. Omdat je crypto op Bitvavo wilt verkopen, ga ik er vanuit dat je er al een account hebt. Log daarom in op je account en ga naar je dashboard.

Nog geen account? Maak een account aan en je bent binnen no-time aan de slag. Bekijk na het aanmaken van een account ons stappenplan crypto kopen op Bitvavo.


Stap #2: Zoek in je dashboard de cryptovaluta die je wilt verkopen

Wanneer je bij Bitvavo inlogt, kom je terecht in je dashboard. Hier zie je de totale waarde van alle cryptovaluta's in je portfolio, je verdiende rewards en je eurosaldo. Zoek nu naar de cryptocurrency die je wilt verkopen. Standaard staat de lijst gesorteerd op de munten die je al in je portfolio hebt, dus waarschijnlijk is de coin snel gevonden.

crypto-verkopen-op-bitvavo-crypto-zoeken

Heb je veel munten in je portfolio of staat de lijst niet gesorteerd op volgorde van de waarde van jouw crypto? Dan vind je de cryptovaluta die je wilt verkopen het gemakkelijkste door in het zoekveld te typen. Type de naam of de ticker van de cryptovaluta (Bitcoin is BTC, Ethereum is ETH, etc.) Zo heeft elke cryptocurrency zijn eigen unieke ticker van meestal drie of vier letters. Crypto gevonden? Klik dan op de cryptovaluta die je wilt verkopen op Bitvavo

Stap #3: Kies hoeveel je wilt verkopen

Je komt nu op het volgende scherm terecht, waarin je de details van de cryptovaluta ziet die je wilt verkopen. Zoals de koersgrafiek, het laatste nieuws en de waarde van deze crypto in jouw portfolio.

Om deze cryptocurrency te verkopen, kies je in het blokje rechts in beeld eerst op het grijze tabblad “Verkopen”. Standaard staat het blokje namelijk op “Kopen”. Kies nu voor welke waarde je de crypto wilt verkopen. In het voorbeeld hieronder zie je dat ik 1000 XRP ga verkopen. Bitvavo rekent in het veld onder het bedrag automatisch uit hoeveel XRP (of andere crypto) je daarvoor krijgt.

Andersom werkt dit trouwens ook. Vul in het veld bijvoorbeeld niet het aantal, maar een gewenst bedrag in en Bitvavo rekent in het veld erboven automatisch uit hoeveel euro’s je dat oplevert.

Stap #4: Klik op “Verkopen”

Wanneer je hebt gekozen voor een bepaald bedrag of aantal munten, zie je dat de knop van grijs naar blauw verandert en klik je op “Verkopen”. Daarna verschijnt er nog een scherm om je koop te controleren. Klopt alles? Klik dan op “Bevestigen en betalen”.

crypto-verkopen-op-bitvavo-bevestigen

Na het klikken wordt de verkoop direct uitgevoerd en zie je dat je eurosaldo (je tegoed) op je Bitvavo-dashboard is bijgeschreven. Vanuit je eurosaldo kun je vervolgens altijd eenvoudig een andere cryptovaluta kopen of winsten naar je bankrekening overmaken.

Beschikbaar tegoed op Bitvavo overmaken naar je bankrekening?

Wil je een andere cryptovaluta kopen? Volg dan het stappenplan crypto kopen op Bitvavo. Wil je juist graag een (deel van je) tegoed naar je bankrekening overmaken? Kijk dan op je dashboard hoeveel eurosaldo je hebt en vervolgens op de knop “Opnemen”

geld-opnemen-van-bitvavo

Kies het bedrag dat je graag wilt opnemen en vervolgens op "Uitbetalingsoverzicht" om de overboeking te controleren en daarna te bevestigen. Meer informatie en een stappenplan vind je ook in het artikel geld opnemen van Bitvavo naar je bankrekening.

Nog geen account bij Bitvavo? Maak dan direct een account aan en koop je eerste crypto.