• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto kopen op Bitvavo? Een stappenplan
februari 7, 2024

Via Bitvavo is het kopen van cryptovaluta erg eenvoudig. Wanneer je er een tegoed in euro’s hebt gestort, stel je met een druk op de knop een eigen cryptoportfolio samen. Wanneer je jouw eerste cryptovaluta wilt kopen, vind je hier een stappenplan crypto kopen op Bitvavo.

Crypto kopen op Bitvavo in 5 stappen

In het stappenplan hieronder staat stap voor stap beschreven hoe het kopen van cryptovaluta bij Bitvavo in zijn werk gaat.

Stap #1: Log in bij Bitvavo

Heb je al een account op Bitvavo? Log dan in. Nog geen account? Maak een account aan en je bent binnen no-time aan de slag.

Stap #2: Zorg voor een tegoed

Wanneer je bij Bitvavo inlogt, kom je terecht in je dashboard. Hier zie je de totale waarde van alle cryptovaluta's in je portfolio, je verdiende rewards en je eurosaldo.

Je eurosaldo is belangrijk als je crypto op Bitvavo wilt kopen. Alle kooptransacties doe je namelijk vanuit dit tegoed. Staat er al een tegoed op je rekening? Dan ben je klaar voor de volgende stap om crypto op Bitvavo te kopen.

Is je tegoed nog nul, omdat je account nog nieuw is en je niet eerder geld hebt gestort? Ga dan naar geld storten op Bitvavo met iDEAL of bekijk de handleiding crypto naar Bitvavo sturen, om je tegoed aan te vullen.

crypto-kopen-op-bitvavo-crypto-dashboard

Stap #3: Zoek de cryptovaluta die je wilt kopen

Heb je een tegoed (eurosaldo) op Bitvavo staan? Zoek dan naar de cryptocurrency die je wilt kopen. Standaard staat de lijst gesorteerd op de munten die je al in je portfolio hebt.

Tip: Je vindt een cryptovaluta het gemakkelijkste door in het zoekveld te typen. Type de naam of de ticker van de cryptovaluta (Bitcoin is BTC, Ethereum is ETH, etc.) Zo heeft elke cryptocurrency zijn eigen unieke ticker van meestal drie of vier letters. Crypto gevonden? Klik dan op de cryptovaluta die je wilt kopen.

Stap #4: Kies hoeveel je wilt kopen

Je komt nu op het volgende scherm terecht, waarin je de details van de door jou gewenste cryptovaluta ziet. Zoals de koersgrafiek, het laatste nieuws en de waarde van deze crypto in jouw portfolio.

Om deze cryptocurrency ook echt te kopen, kies je in het blokje rechts in beeld voor welke waarde je de crypto wilt kopen. In het voorbeeld hieronder zie je dat ik voor 20 euro XRP ga kopen. Bitvavo rekent in het veld onder het bedrag automatisch uit hoeveel XRP (of andere crypto) je daarvoor krijgt.

crypto-kopen-op-bitvavo-kies-bedrag

Andersom werkt dit trouwens ook. Vul in het veld “Je ontvangt” bijvoorbeeld een aantal in en Bitvavo rekent in het veld erboven automatisch uit hoeveel je dat in euro’s uit je tegoed kost.

Stap #5: Klik op “Kopen”

Wanneer je hebt gekozen voor een bepaald bedrag of aantal munten, klik je op “Kopen”. Daarna verschijnt er nog een scherm om je koop te controleren. Klopt alles? Klik dan op “Bevestigen en betalen”.

crypto-kopen-op-bitvavo-transactieoverzicht

Na het klikken wordt de koop direct uitgevoerd en zie je jouw crypto in je portfolio op het dashboard terug. Je kunt het altijd weer verkopen naar je eurotegoed. Vanuit je eurosaldo kun je altijd eenvoudig een andere cryptovaluta kopen of winsten naar je bankrekening overmaken.

Nog geen account bij Bitvavo? Maak dan direct een account aan en koop je eerste crypto.