• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld opnemen van Bitvavo naar je bankrekening? Een stappenplan
januari 28, 2024

Heb je jouw crypto op Bitvavo met winst verkocht en wil je jouw tegoed of een deel daarvan opnemen naar je bankrekening? Dan is het handig om te weten hoe geld opnemen van Bitvavo naar je bankrekening werkt.

In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het opnemen van euro’s uit je Bitvavo-tegoed, inclusief een handig stappenplan.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de grootste in Nederland gevestigde cryptocurrency exchange en bestaat al sinds 2018. Het platform is zo succesvol vanwege de gebruiksvriendelijke opzet, lage transactiekosten en het gemak om gewoon je eigen Nederlandse bankrekening te koppelen om snel geld te storten of op te nemen. Bij veel andere exchanges is dit niet mogelijk en moet je een creditcard of langzame bankoverschrijving gebruiken.

Tip: Lees de Bitvavo review voor meer informatie over deze exchange en bekijk onze Bitvavo praktijkgids voor hulp bij de meestvoorkomende handelingen. op het platform

De voordelen van geld opnemen op Bitvavo

Als je jouw tegoed of een deel daarvan bij Bitvavo wilt opnemen en naar je bankrekening laat storten, dan staat het geld dezelfde dag nog of in ieder geval de eerstvolgende werkdag weer vrij beschikbaar op je rekening. Het is op Bitvavo zelfs nog eenvoudiger dan via internetbankieren geld overmaken naar een andere rekening.

Bovendien is het altijd veilig, omdat je alleen naar een gekoppelde en geverifieerde bankrekening kunt overboeken, die alleen op jouw naam mag staan. Dat betekent dat zelfs als iemand ongewenst toegang krijgt tot jouw account, hij of zij jouw geld niet naar een andere bankrekening kan overmaken. Zelfs het overboeken naar een andere crypto exchange is beveiligd, omdat je een nieuw extern wallet-adres altijd moet verifiëren.

Stappenplan geld opnemen van Bitvavo naar bankrekening

In dit stappenplan gaan we geld opnemen van Bitvavo en overboeken naar een gekoppelde bankrekening. Volg de stappen en binnen no-time staat het geld van je Bitvavo-tegoed weer op je eigen bankrekening..

Belangrijk uitgangspunt is dat je al een account bij Bitvavo hebt. Heb je dat nog niet? Klik dan op de knop hieronder om direct een account bij Bitvavo aan te maken.

Stap #1: Controleer of je bankrekening geverifieerd is

We gaan er vanuit dat je een actief en geverifieerd account bij Bitvavo hebt. Het enige wat je dan nog moet doen voordat je geld bij Bitvavo kunt opnemen naar je bankrekening, is het toevoegen en verifiëren van je Nederlandse bankrekening. Dat controleer je eenvoudig via het dashboard van Bitvavo:

Klik op je naam rechtsboven in beeld, ga naar “Instellingen” en klik daarna op “Verificatie”. Kijk of de knop bij “bankverificatie” groen is. Zo niet, dan moet je jouw bankrekening nog even koppelen. Dat kan gewoon met de knop erachter. Het koppelen van je bankrekening aan je Bitvavo-account is een eenvoudig en snel proces. Dit doe je door een kleine eurostorting te doen vanaf de bankrekening die je wilt koppelen

Let op dat deze bankrekening op dezelfde naam staat als je persoonsgegevens bij Bitvavo. Is je bankrekening (al) gekoppeld? Ga dan door naar de volgende stap.

Stap #2: Controleer of je een beschikbaar tegoed hebt

Je ziet je actuele tegoed onder “Eurosaldo” op je dashboard. Misschien een overbodige vermelding, maar zorg ervoor dat je een tegoed op je Bitvavo-account hebt staan.

Wanneer je bijvoorbeeld cryptocurrency’s van een andere exchange of je hardware wallet naar Bitvavo hebt gestuurd, moet je (een deel van) die crypto in ieder geval verkopen.

Bekijk hiervoor ook het stappenplan crypto verkopen op Bitvavo. Staat er een tegoed op je account? Ga dan door naar de volgende stap.

Stap #3: Kies ‘Opnemen’ in je dashboard

Klik in je Bitvavo-dashboard op de blauwe knop ‘Opnemen’.

geld-opnemen-bankrekening-bitvavo

Stap #4: Kies het bedrag dat je van Bitvavo naar je bankrekening wilt opnemen

Kies het bedrag dat je naar je bankrekening wilt opnemen. Klik na het invullen op de blauwe knop “Betalingsoverzicht” om de transactie te controleren en te verifiëren.

bedrag-opnemen-van-bitvavo-naar-bankrekening

Stap #5: Verifieer het bedrag

Kijk of alles klopt (je bedrag en tegenrekening). Vul daarna je gebruikersnaam en wachtwoord in. Wanneer je ook 2FA (2-factor authenticatie) hebt ingesteld, vul je hier ook je 6-cijferige Google Authenticator-code in. Na het invullen wordt de knop donkerblauw. Klik vervolgens op “Bevestigen en opnemen”

uitbetalingsoverzicht

Stap #6: Controleer je e-mail

In je mail krijg je een bevestiging van de ingeplande overboeking. Meestal heb je het geld de volgende dag al op je rekening.

Tips voor geld opnemen bij Bitvavo

  • Bij Bitvavo mag je per dag 25.000 euro opnemen.
  • Bij grote(re) bedragen kan het zijn dat je een mail krijgt van het complianceteam van Bitvavo om de herkomst van je geld te controleren.
  • Doe eerst een testoverboeking met een klein bedrag om te testen of alles werkt.