• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dogwifhat kopen? Deze populaire memecoin lijkt een blijvertje!
mei 29, 2024

Dogwifhat kopen? Dogwifhat ($WIF) is een memecoin die snel aan populariteit heeft gewonnen, mede dankzij het succes van zijn voorganger Bonk. Als Solana's tweede memecoin werd Dogwifhat in maart 2024 genoteerd op grote exchanges zoals Binance.

Maar wat is Dogwifhat precies en hoe werkt deze memecoin? En misschien belangrijker nog: waar gaat de koers van WIF naartoe?

Wat is Dogwifhat?

Dogwifhat is een enorm populaire memecoin op het Solana-netwerk. Met een marktkapitalisatie van ongeveer 3,4 miljard dollar eind mei 2024 is Dogwifhat (WIF) nu de derde grootste memecoin, na DOGE en SHIB. Dit is een opmerkelijke prestatie, omdat Dogwifhat nog niet zo lang geleden is gelanceerd.

Hoewel Dogwifhat pas eind november vorig jaar officieel werd gelanceerd, ontstond het idee al in november 2019. Het begon met een ogenschijnlijk onschuldige actie van een Twitter-gebruiker genaamd Issa, die een foto van een Shiba Inu met een hoed als zijn profielfoto gebruikte. Deze foto ging viral en werd erg populair. Hij trok zelfs de aandacht van e-sportorganisaties en verschillende celebrities. Dit zorgde ervoor dat dit beeld heel bekend raakte op internet, zelfs ondanks de schorsing van het oorspronkelijke Twitter-account.

wat-is-dogwifhat-kopen

Volgens de makers: Dogwifhat is simpelweg "just a dog wif a hat"!

Direct Dogwifhat kopen? Klik op de knop hieronder om naar Bybit te gaan.

Slimme zet: gebouwd op basis van Solana

De brede aantrekkingskracht van het plaatje inspireerde de ontwikkeling van een cryptocurrency die de naam Dogwifhat (WIF) kreeg, op basis van Solana, . De coin werd uiteindelijk gelanceerd op 20 november 2023, met een circulerende voorraad van net geen 1 miljard tokens.

Op 4 maart 2024 volgde een airdrop, waarbij alle destijds 400 WIF-houders elk 1.000 $WIF in hun wallet ontvingen. Deze actie zorgde voor een explosieve groei in het aantal houders, van 400 naar bijna 70.000 in slechts twee dagen tijd. De keuze voor Solana als blockchain is erg slim, omdat deze  sowieso veel voordelen biedt en veel investeerders geïnteresseerd zijn en en op zoek zijn naar de beste Solana-memecoins.

Het team achter Dogwifhat

Net als bij veel andere memecoins, blijven de oprichters van Dogwifhat anoniem. Deze anonimiteit kan investeerders misschien zorgen baren, maar dit is bij de meeste memecoins heel normaal. Veel succesvolle projecten hebben anonieme oprichters. Sterker nog, anonimiteit helpt vaak om ongewenste aandacht van toezichthouders en media te vermijden.

dogwifhat-kopen-of-niet

Wat kan je met Dogwifhat?

Dogwifhat is vooral een leuke memecoin (zie de officiële Dogwifhat-website), maar heeft ook praktische toepassingen, zoals:

#1: Betalingen doen

Je kunt Dogwifhat gebruiken voor (online) aankopen en het gebruiken om snel en gemakkelijk geld naar anderen over te maken.

#2: Staking

Als houder van Dogwifhat kun je jouw tokens staken om mooie rewards te verdienen. Door te staken help je bij de ondersteuning van het netwerk en krijg jij in ruil een mooi rendement.

#3: Governance

Governance betekent dat je als tokenhouder mee mag beslissen over de toekomst van het netwerk. Hoe meer tokens, des te zwaarder jouw stem telt.

Wat is $WIF, de token van Dogwifhat?

Net zoals bijvoorbeeld BONK (de voorganger van Dogwifhat) is WIF een SPL-token, wat staat voor Solana Program Library. SPL-tokens zijn de tegenhanger van Ethereum's ERC-20 tokens op de Solana blockchain. En Solana is hot. Het biedt veel voordelen voor het ontwikkelen van dApps en andere toepassingen vergeleken met het Ethereum-netwerk.

Dogwifhat maakt gebruik van de Solana (SOL) blockchain, wat zorgt voor schaalbaarheid en energie-efficiëntie, waardoor het geschikt is voor dagelijkse transacties. Omdat alle tokens al in omloop zijn, komen er geen nieuwe tokens op de markt die mogelijk een koersdrukkend effect hebben. Bij een grote coin zoals XRP is dit bijvoorbeeld wel het geval.

dogwifhat kopen

Dogwifhat kopen of niet?

Het is wel duidelijk dat Dogwifhat (WIF) sinds de lancering enorm snel is gegroeid. En aan die populariteit lijkt nog geen einde te komen. Sterker nog, zelfs als je nu nog WIF koopt, ben je er nog vroeg bij.

Tegenwoordig vormen memecoins een belangrijk onderdeel van een cryptoportfolio, juist omdat ze zo volatiel zijn en heel snel hard kunnen groeien. Nog meer dan je bij gevestigde namen zoals Bitcoin, Ethereum of Solana ziet. Ik zou daarom zeker overwegen om Dogwifhat te kopen, als onderdeel van een compleet portfolio.

Waar gaat de koers van Dogwifhat naartoe in 2024?

De populariteit van Dogwifhat is ook de beheerders van grote exchanges opgevallen. Daarom hebben zowel Binance als Bybit WIF aan hun listings toegevoegd. Eerst volgde Binance en sinds eind april 2024 is Dogwifhat ook op Bybit te koop.

De listings gaven de koers weer een nieuwe impuls en even noteerde de koers van WIF maar liefst 42 dollar op Bybit. Inmiddels is de rust teruggekeerd en staat er een koers van zo’n 3,50 dollar op de borden.

dogwifhat-kopen-koersverwachting

Dogwifhat naar 15 dollar in 2024?

Ik denk dat Dogwifhat een blijvertje is en in de lijst met populairste memecoins zoals Dogecoin ($DOGE) en Shiba Inu ($SHIB) mag worden opgenomen. Het zou me niet verbazen als Dogwifhat zich in 2024 tussen DOGE en SHIB voegt, met een marktkapitalisatie van zo’n 15 tot 20 miljard dollar.

Met die cijfers zou een koers van ongeveer 15 dollar gemakkelijk mogelijk zijn. Dat betekent dat er met een relatief beperkt risico nog een 5X op je investering mogelijk is. Dogwifhat heeft zich inmiddels echt als een gevestigde naam neergezet en zal niet snel meer verdwijnen.

Dogwifhat kopen op Bybit

Ook Dogwifhat kopen? Dat doe je sinds mei 2024 ook gemakkelijk met iDEAL via Bybit. Als je er nog geen account hebt, dan maak je er via de knop hieronder eenvoudig een aan. Bybit is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te koppelen aan je eigen Nederlandse bankrekening. Binnen een paar minuten heb je jouw eerste WIF-coins in je portfolio!

Ook investeren? Klik op de knop hieronder om direct naar Bybit te gaan.