• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld verdienen als de koersen dalen? Zo doe je dat
juli 4, 2024

Kun je geld verdienen als de koersen dalen? Zeker! Sterker nog, wanneer de prijzen van crypto rood kleuren, is dat zelfs een mooie kans om juist mooie winsten te maken of je verliezen op je vaste portfolio te beperken. Maar hoe doe je dat precies en waar kun je het beste geld verdienen als de koersen dalen?

Geld verdienen als de koersen dalen

In de tweede helft van 2024 zien we veel rood in de lijsten met cryptocurrency’s. Bitcoin en Ethereum dalen binnen een paar weken met meer dan 15 procent en bij de meeste altcoins lopen de verliezen nog harder op. Hoewel dit er natuurlijk gewoon bij hoort en heel normaal is, blijft het natuurlijk zonde om de waarde van je portfolio met tientallen procenten te zien dalen.

Golven omhoog en omlaag

De koersen van cryptocurrency’s bewegen vaak in golven, zowel omhoog als omlaag. Dit betekent dat de waarde van coins zoals Bitcoin en Ethereum regelmatig stijgt, maar ook weer daalt. Deze fluctuaties zijn normaal in de cryptomarkt.

Daarnaast zie je ook dat crypto steeds volwassener wordt en daardoor meer en meer reageert op economische ontwikkelingen, monetair beleid (renteverhogingen, regelgeving) en geopolitieke gebeurtenissen (oorlog en onrust).

Bitcoin koers crasht plots naar $60.000 - ‘’terug in de gevarenzone’’

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

In de meeste gevallen handelen mensen vooral op de golven omhoog. Je koopt bijvoorbeeld gewoon Bitcoin, Ethereum of andere altcoins en wacht tot de waarde simpelweg hoger is. Je koopt laag in en hoopt later hoog te verkopen (buy low, sell high). Maar wat doe je tijdens de golven omlaag? Deze neerwaartse bewegingen kunnen soms dagen, weken of zelfs maanden duren in een echte bearmarkt.

Dalende koersen? Geen probleem

Maar wist je dat je dus ook aan dalende koersen geld kunt verdienen? Dit doe je door short te gaan op Bybit of een andere crypto exchange. Als trader kun je op deze manier je verlies beperken of zelfs veel geld verdienen aan dalende koersen.

Sterker nog, juist de perioden met grote volatiliteit van de koersen (waarin de koersen hard op en neer gaan) bieden geweldige kansen om extreme winsten te behalen, zeker wanneer je short gaat met een hefboom (leverage).

De oplossing: margin trading op Bybit

Tot aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 kon dat op Bybit met de “Derivatives”-optie. Alleen is deze zogenaamde derivatenhandel door de wetgever in Europa verboden. Bybit voldoet aan alle eisen die de overheid en De Nederlandsche Bank aan crypto exchanges stelt en biedt nog steeds de mogelijkheid om op een koersdaling te speculeren.

Tegenwoordig kun je met margin trading long of short gaan. Long gaan betekent dat je een stijging van de koers verwacht, terwijl short gaan inhoudt dat je een daling verwacht en daaraan kunt verdienen. Bybit biedt margin trading aan met een maximale hefboom van 10X, waardoor je met een beperkt risico toch mooie winsten kunt behalen als de koersen dalen.

Wat is short gaan bij margin trading?

Short gaan bij margin trading is een strategie waarbij je crypto op een exchange leent en deze direct verkoopt. Omdat je denkt dat de koers daalt, geeft je dat de mogelijkheid om dezelfde coin op een later moment tegen een lagere koers weer terug te kopen. Het koersverschil is dan je winst. Op die manier verdien je geld in een markt waarin alle koersen dalen.

margin-trading-10x-bybit

Voorbeeld geld verdienen aan een koersdaling

Stel je gaat voor 2000 euro short op Bitcoin. Met een hefboom van 10 betekent dit dat je voor 20.000 euro aan Bitcoin handelt. Daalt de koers van Bitcoin vervolgens met 5%? Dan betekent dit dat jouw rendement ook x10 gaat. Op die manier verdien je 50% op je inleg. Je 2000 euro is dan 3000 euro waard. En wanneer je nagaat dat de koers de afgelopen maand met meer dan 15% daalde, heb je het over een winst van 150%.

Hoe werkt margin trading op Bybit precies? Een stappenplan

Benieuwd hoe het werkt en zelf een keer proberen om geld te verdienen als de koersen dalen? In de video hieronder laat Corné je precies zien hoe margin trading op Bybit werkt. Je hoeft alleen maar een account op Bybit aan te maken, met iDEAL een tegoed te storten en je kunt al aan de slag.

Tip: in ons artikel over margin trading op Bybit vind je ook een uitgebreid stappenplan.

Kosten van margin trading op Bybit

Stel: je legt zelf 50 dollar in en kiest voor een hefboom van 10X, dan leent Bybit jou 450 dollar. Over deze lening van 450 dollar betaal je een dagelijkse rentevergoeding. Deze rentetarieven variëren per coin en bedragen bijvoorbeeld 1,56% per jaar voor Bitcoin, 7,63% voor XRP en 27,15% voor USDT. Per dag betaal je dus 1/365e deel van dit percentage.

Hoe hoger je VIP-level op Bybit, des te lager de rente die je betaalt. Hoe meer je trade, hoe minder je dus betaalt.

Aanmelden bij Bybit

Wil jij ook geld verdienen als de koersen dalen? Dan is Bybit.nl de beste crypto exchange om dit te doen. De interface is heel overzichtelijk en aanmelden gaat snel en eenvoudig. Daarnaast behoren de transactiekosten tot de laagste in de markt en bovendien profiteer je van een mooie welkomstbonus als je je via deze site aanmeldt.