• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Heropleving van de memecoins! Nu PEPE en FLOKI kopen?
oktober 31, 2023

Heropleving van memecoins! Hoewel Bitcoin de laatste maand indrukwekkend is gestegen, valt die stijging in het niet bij de heropleving van een aantal bekende memecoins.

Vooral Pepe Coin (PEPE) en FLOKI vallen op, met bijna een verdubbeling van de koers. Waarom stijgen deze memecoins nu zo snel en is het tijd om er een mooi aantal van in je portfolio in op te nemen?

De stijging van PEPE

Vorige week verrasten de ontwikkelaars van Pepe Coin de markt met de aankondiging dat ze besloten hadden om een indrukwekkende 6,9 miljard PEPE-tokens te vernietigen. Dit is een verbluffende 14% van alle circulerende tokens, met een totale waarde van zo'n 6,4 miljoen dollar. De resterende 3,79 miljard tokens zijn gereserveerd voor initiatieven zoals promotie en het aangaan van strategische samenwerkingen. Alleen al hierdoor wist PEPE met meer dan 56% in slechts een week tijd te stijgen.

Maar ook al voordat de token burn werd aangekondigd, zagen we bij PEPE al tekenen van herstel. Zeker toen het team achter PEPE deelde dat er inmiddels meer dan 155.000 wallets zijn. Het geeft aan dat de interesse in Pepe steeds verder stijgt.

pepe kopen

Doorbraak van dalende trendlijn

Op 20 oktober brak PEPE een dalende trend naar boven. Na meer dan 100 dagen van een relatief stabiele koers, werd dit gezien als het begin van een mogelijke koersomslag. Vier dagen na het doorbreken van de dalende trend bereikte PEPE een nieuwe prijspiek en het lijkt erop dat de koers nog veel ruimte naar boven heeft.

Direct PEPE kopen? Maak een account aan op Bybit en koop eenvoudig PEPE met iDEAL.

pepe-koers

Wat is PEPE precies?

Eerst even wat achtergrondinformatie: Pepe Coin maakte zijn debuut op 16 april 2023. Daarmee is het dus nog een erg nieuwe coin. Het interessante is dat de website van het project onthult dat er geen vast team achter de token zit en dat de makers ervoor kiezen om anoniem te blijven. Hoewel dit misschien ongebruikelijk lijkt, is het in de wereld van crypto niet ongewoon dat veel projecten anoniem worden gelanceerd.

De koers van PEPE was in 2023 erg volatiel, maar de laatste token burn heeft het aantal beschikbare coins sterk verminderd. Dat draagt bij aan een hogere koers, omdat de totale market cap over minder coins verdeeld hoeft te worden.

De stijging van Floki Inu

Toch is PEPE niet de enige memecoin die in de schijnwerpers staat, want ook Floki (FLOKI) zag zijn waarde vorige week verdubbelen na de introductie van TokenFi (TOKEN), een platform gericht op het tokeniseren van fysieke assets.

Floki

Al eerder schreef ik over de tokenisatie van producten of vastgoed in de ‘echte wereld’. Dit worden ook wel real-world assets (RWA) genoemd. De ontwikkelaars van Floki zien een rooskleurige toekomst voor de RWA-sector en schatten in dat deze in de komende 10 jaar enorm veel waard zal worden.

valhalla floki inu

Nieuw platform

Floki's nieuwe platform heet TokenFi (TOKEN). Via dit platform kunnen gebruikers tokens aanmaken die gelinkt zijn aan diverse real-world assets, oftewel dingen in de echte wereld. Deze tokenisatie van RWA betekent dat je bijvoorbeeld een huis omzet naar een digitale vorm. Zo zou je samen met een groep andere mensen op een eenvoudige manier kunnen investeren in een pand, wat voorheen erg lastig zou zijn als je het hele bedrag zou moeten investeren.

Dankzij het TokenFi-platform is altijd en overal transparant inzichtelijk wie welk deel van dit onroerend goed bezit. Bovendien is het overdraagbaar (te verkopen) aan een andere investeerder. Veel analisten en institutionele partijen zien deze ontwikkeling binnen crypto als de toekomst voor de sector.

Floki nu een stuk serieuzer en met meer potentieel

Waar Floki Inu eerst bekendstond als pure memecoin, is de stap naar de RWA-markt een serieuze verandering. En dat waarderen investeerders: het nieuws over de lancering heeft gezorgd voor een stijging van de koers met een indrukwekkende 100%. Een verdubbeling dus!

Direct FLOKI kopen? Maak een account aan op Bybit en koop eenvoudig FLOKI met iDEAL.

Wat is Floki precies?

Floki Inu is een cryptocurrency die in eerste instantie bekend is geworden als meme-coin. De coin borduurt voort op het succes van Dogecoin en Shiba Inu. Floki Inu is gebaseerd op de Shiba Inu-puppy van Elon Musk.

Floki Inu is alleen wel meer dan alleen een grap. Het project richt zich namelijk op drie belangrijke punten: memestatus, bruikbaarheid en liefdadigheid. Daardoor valt Floki Inu op tussen alle andere memecoins in de cryptomarkt.

floki inu logo

De FLOKI-token, die bij het project hoort, is een multi-chain token dat op zowel de Ethereum als de Binance Smart Chain (BSC) blockchains werkt (zowel ERC-20 als BEP-20). Dat maakt het uitwisselen tussen deze twee blockchains heel eenvoudig.

Blijf op de hoogte van het laatste crypto nieuws bij coinliners.nl.

Conclusie

Het lijkt erop dat de hernieuwde interesse in memecoins meer is dan een kortstondige trend. Je ziet nu dat zowel PEPE als FLOKI bezig zijn met serieuze stappen om in de toekomst echt waarde te bieden.

En het mooie: na de recente stijgingen van bijna 100%, zijn zowel PEPE als FLOKI wat gecorrigeerd. Daarmee is het nu misschien wel het beste moment om te investeren en op de volgende koersstijging mee te liften.

Direct FLOKI of PEPE kopen? Maak een account aan op Bybit en koop eenvoudig met iDEAL.