• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Market order plaatsen op ByBit? Snel en gemakkelijk traden!
juli 6, 2022

Wil je weten hoe een market order plaatsen op Bybit? Een market order is namelijk de meest eenvoudige manier om crypto te kopen en te verkopen. Via mijn favoriete exchange ByBit is het helemaal gemakkelijk en heb je binnen twee kliks en een paar seconden je crypto gekocht of verkocht.

Maar wat is een market order precies? Wat zijn de voordelen ervan en hoe moet je een market order plaatsen op ByBit?

ByBit is in razend tempo bezig om marktleider in de lijst met grootste crypto exchanges ter wereld te worden. Sinds dit jaar is het ook mijn favoriet en stapte ik over van Binance naar ByBit. Vooral de uitgebreide leveragemogelijkheden, de grote liquiditeit en het gebruiksgemak wat deze beurs biedt is fenomenaal. 

Een van de meest essentiële handelingen is altijd het plaatsen van een order. Dat kan zowel een koop- of verkooporder zijn. Daarbij heb je in de basis twee keuzes: je plaatst een market of een limit order.

market taker market maker

Ik laat je aan de hand van een stappenplan zien hoe je een market order plaatst op ByBit, wat de voordelen ervan zijn en in welke gevallen je beter kiest voor een limit order.

Wat is een market order?

Een market order is een order waarbij je de meest actuele prijs op de markt betaalt. Dat is meestal de gemakkelijkste optie en heeft tegelijkertijd als voordeel dat je jouw crypto bijna direct hebt. Zeker wanneer je op de minuut of zelfs seconde handelt en wilt instappen, dan is een market order daarvoor ideaal.

Orderbook

Een klein nadeel van een market order is dat je van tevoren niet precies weet welke prijs je betaalt. Zodra je op de ‘buy’-knop drukt, wordt je market order gematcht aan het actuele vraag en aanbod, dat je bij ByBit in het order book kunt zien. In deze lijst staan alle orders die van tevoren door andere traders zijn aangemaakt. 

orderbook bybit

Als er heel veel aanbod of heel veel vraag is, dan kan de prijs soms wat verschillen van de prijs die je ziet op het moment dat je de market order plaatst. In de praktijk valt het verschil mee en geeft het plaatsen van een market order vooral vanwege de snelheid van uitvoeren voor daytraders een groot voordeel ten opzichte van een limit order.

Het verschil met een limit order

Een limit order verschilt van een market order. Door een limit order te plaatsen, bepaal je namelijk van tevoren hoeveel en voor welke prijs je jouw crypto wilt kopen. Stel, je wilt 10 Ethereum kopen voor een prijs van 1000 dollar. Op dat moment staat de koers nog op 1050 dollar. Wanneer je jouw order plaatst, komt deze in het orderboek te staan. Pas zodra de koers 1000 dollar aantikt, wordt je order uitgevoerd.

Hetzelfde geldt voor een verkooporder. Stel je hebt dezelfde 10 Ethereum eerder gekocht voor 1000 dollar, dan kun je alvast een limit order aanmaken voor een verkoop op bijvoorbeeld 1100 dollar. Op die manier neem je automatisch winst en hoef je er niet meer naar om te kijken.

limit order op bybit

Het plaatsen van een limit order betekent wel dat je soms wat langer moet wachten op het daadwerkelijk uitvoeren van je order. Wanneer de markt draait op het moment waarop jij je order plaatst, kan het ook zo zijn dat je limiet niet wordt aangetikt en daardoor je order niet wordt uitgevoerd.

Wel is het zo dat je voor het plaatsen van een limit order bij ByBit lagere transactiekosten betaalt.

De kosten van een market order vs. een limit order bij ByBit

Hoewel de transactiekosten bij Bybit heel laag zijn, bestaan er best grote verschillen tussen de prijs van een market order en een limit order.

Een market order op ByBit kost je een percentage van 0,06% over het orderbedrag, zowel bij koop als verkoop. De kosten voor een limit order op ByBit bedragen slechts 0,01% van de orderwaarde. Op de hele order valt een percentage van 0,06% sowieso in het niets, maar toch wel iets om even te vermelden.

Waarom betaal je hogere kosten bij een market order op ByBit?

De kosten voor een market order plaatsen op ByBit zijn hoger, omdat een dergelijke order je ontzettend veel gemak biedt. Je hoeft alleen maar op ‘buy’ te klikken en je hebt je coins bijna direct in bezit.

Daarnaast onttrek je als het ware liquiditeit aan het orderbook: je bent zoals dat heet een ‘market taker’, terwijl iemand die een limit order plaatst juist zorgt voor liquiditeit en daarmee een ‘market maker’ is. Lees meer over het verschil tussen een market maker en market taker.

Market order plaatsen op ByBit

market order plaatsen bybit

Hoe plaats je een market order op ByBit? Volg het onderstaande stappenplan:

Stap 1: Log in op ByBit en ga naar het tradingscherm (afhankelijk van welke coin je wilt kopen)

Stap 2: Kies ‘Market’ bij de opties ‘Limit, Market en Conditional’

Stap 3: Vul het bedrag in waarvoor je wilt kopen

Stap 4: Klik op de groene knop met ‘Buy’.

Stap 5: Wacht tot je order wordt uitgevoerd. Bij een market order op ByBit is dat meestal direct. Je kunt je actuele orders altijd inzien via het scherm links onder in beeld: ‘Current orders, Limit & market orders’

actuele-market-orders-op-bybit

Market order met leverage voor sneller resultaat

In het voorbeeld hierboven handel ik via Spot trading op Bybit. Dat betekent dat je crypto zoals Bitcoin of Ethereum koopt voor de waarde van je tegoed. Wanneer je verkoopt is je winst het verschil in prijs. Ethereum kopen voor 1000 dollar en verkopen voor 1100 levert je dan voor aftrek van handelskosten 100 dollar op.

Via ByBit kun je ook handelen met leverage, met andere woorden: een hefboom. Voor 1000 euro kopen, met een hefboom van 10x, betekent dat je voor 10.000 euro aan Ethereum aanschaft, met je oorspronkelijke inleg van slechts 1000 dollar. Wanneer de koers zoals in het voorbeeld hierboven stijgt naar 1100 dollar, betekent dat geen winst van 100, maar 1000 dollar!

Zelf handel ik alleen nog maar met leverage, wat bij ByBit bijna net zo eenvoudig is als Spot trading. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

Aanmelden bij Bibit? Nu met signup bonus tot 4050 dollar!

Wil je ook traden met hefboom en het gemak van limit orders op ByBit ervaren? Corné heeft bij ByBit geregeld dat je via hem een bonus krijgt bij het aanmelden. ByBit is momenteel by far mijn favoriete exchange.

De kosten zijn hier het laagste, ze hebben veel trading pairs en daarnaast een heel overzichtelijk en makkelijk te gebruiken platform en je kunt er met hoge leverage traden. Als je crypto wil traden en op de meest eenvoudige manier limit orders wilt plaatsen, is dit wat mij betreft absoluut de exchange om te kiezen.

En aanmelden is momenteel extra interessant, want via de onderstaande knop krijg je tot $4050 aan sign-up bonus cadeau! Zeker even checken dus.