• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • OKEx exchange review: de exchange die alles biedt!
september 12, 2021

OKEx exchange review

Zoek je een crypto exchange waar bijna alles mogelijk is wat je maar met crypto zou kunnen doen? Niet voor niets luidt de slogan van OKEx daarom: “The cryptocurrency exchange with the most options”. En terecht. OKEx hoort inmiddels tot het lijstje van grootste cryptocurrency exchanges van de wereld. 

In deze OKEx exchange review lees je over de uitgebreide mogelijkheden die OKEx je biedt. Van eenvoudige trades tot geavanceerde hefboomproducten om je winst te maximaliseren!

Ik behandel onder meer:

 • Hoe gaat het kopen van cryptovaluta en leverage crypto producten bij OKEx?
 • Hoe veilig en betrouwbaar is OKEx eigenlijk?
 • Waarom zou je een account moeten aanmaken bij OKEx?
 • Wat betaal je voor je trades en heeft OKEx een goede support? 

Op deze en andere vragen vind je in deze OKEx review het antwoord.

Wat voor crypto exchange is OKEx?

OKEx is een crypto exchange op het eiland Malta en is ontstaan uit de behoefte aan meer geavanceerde en internationale mogelijkheden die het zusterbedrijf OKCoin niet kon bieden.

Vergeleken met andere exchanges is OKEx in 2021 een echte gevestigde naam, aangezien de beurs al in 2014 werd opgericht. Destijds begon OKEx vanuit Hong Kong en breidde later zijn activiteiten uit naar Malta. Dit Europese eiland staat namelijk vriendelijk en positief tegenover de handel en investeringen in cryptocurrency.

OKEx logo

Wereldwijde snelle groei

Dankzij toonaangevende durfkapitalisten en investeringsmaatschappijen maakte OKEx een snelle groei door. Inmiddels bedient OKEx meer dan 20 miljoen gebruikers in bijna alle landen ter wereld en staat de exchange wat betreft handelsvolume zelfs op de 4e plaats wereldwijd. 

Een groot handelsvolume betekent dat je er snel koopt en verkoopt, doordat er altijd wel iemand is die jouw coins of hefboomproducten wil kopen of verkopen.

Naast het handelen in cryptocurrencies, biedt OKEx ook uitgebreide mogelijkheden voor de handel in futures en andere hefboomproducten om nog meer te verdienen.

OKB token

OKEx lanceerde in 2018 zijn eigen 'utility token' OKB. Het token kan worden gebruikt om handelsvergoedingen op het OKEx-platform te betalen, of om te betalen voor exclusieve services.

Daarnaast kun je door in OKB te investeren en te handelen ook mooie winsten realiseren. Zo snijdt het mes dan aan twee kanten.

Hefboomfunctie

Een van de belangrijkste dingen die OKEx zo interessant maken, is het feit dat je er werkelijk alles kunt doen. Als beginner heb je er een fijn trading platform aan, maar ook (of misschien wel juist) als ervaren trader die met hefboomproducten wil werken biedt OKEx alles wat je je maar zou kunnen wensen.

Wanneer je dus bij OKEx een account hebt, heb je bij wijze van spreken geen andere accounts meer nodig. 

Handelen bij FTX

Kosten bij OKEx

Een van de punten waar OKEx in uitblinkt, zijn de lage kosten. Er bestaan veel verschillende fees, maar in welke situatie dan ook betaal je bijna nooit meer dan slechts 0,10% van de totaalwaarde van je trade.

Tier 1 tot en met 5

In de meeste gevallen ligt het tarief zelfs lager, afhankelijk van je ‘Tier’ (op een schaal van 1 tot 5). Je ‘Tier’ wordt bepaald op basis van het aantal OKB-tokens dat je hebt (van minder dan 500 (= level 1)  tot meer dan 2000 (= level 5)). 

VIP-level

Daarnaast kent OKEx ook een ‘VIP-level’. Je VIP-level wordt bepaald op basis van je totale handelsvolume in de afgelopen 30 dagen. Je totale handelsvolume is een optelsom van de waarde van al je trades in een maand. Hoe meer, hoe minder je betaalt. Bekijk een overzicht van alle tarieven en kosten bij OKEx.

Daarnaast brengt OKEx kosten in rekening wanneer je crypto vanaf OKEx opneemt. De kosten hangen af van de tarieven op het netwerk van de over te maken cryptocurrency en het totaalbedrag.

okex-website

Handels- en opnamelimieten

Om volledig met OKEx aan de slag te gaan, ontkom je niet aan een korte identificatieprocedure. Bij OKEx volstaat het opgeven van een aantal persoonlijke gegevens, waaronder je paspoort- of rijbewijsnummer.

Heb je deze 'Know Your Customer'-check doorlopen? Dan mag je per dag tot maar liefst 200 BTC van OKEx opnemen. In dit geval ben je Tier Level 1.

Nog meer opnemen?

In het onwaarschijnlijke geval dat je meer dan de waarde van 200 BTC wilt overmaken, dan moet je een kopie van je paspoort of rijbewijs uploaden. Je limiet wordt dan gelijk aan de waarde van 500 BTC. 

Voor iedereen voldoet het in de praktijk waarschijnlijk om alleen de eenvoudige en snelle Level 1-procedure te doorlopen. Wil je helemaal geen persoonlijke gegevens doorgeven? Lees dan mijn uitgebreide ByBit-review.

Ondersteunt OKEx iDEAL?

Als een van de grootste crypto exchanges ondersteunt OKEx iDEAL, ook al is het bedrijf op Malta gevestigd. Via iDEAL maak je eenvoudig geld in euro’s over naar je tegoed bij OKEx.

Wel worden je euro’s tijdens het betalen per iDEAL direct omgezet naar een cryptocurrency, zoals USDT, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETC), XRP, Litecoin (LTC), de native OKEx coin OKB, of zelfs Dogecoin en AAVE. Je geeft zelf aan welke cryptocurrency jouw voorkeur heeft.

Alternatieve betaalvormen ook aanwezig

Naast iDEAL is het natuurlijk ook mogelijk om een normale bankoverschrijving te doen, via credit card te betalen of Google Pay te gebruiken om geld te storten.

OKEx betaalmogelijkheden

Hoe betrouwbaar en veilig is OKEx?

Het feit dat OKEx een van de grootste exchanges ter wereld is, betekent ook dat ze een grote verantwoordelijkheid voor de bescherming van tegoeden dragen. OKEx investeert daarom voortdurend in de laatste technieken om het platform voor elke gebruiker zo veilig mogelijk te maken.

Eenmalige tijdelijke opnamestop

OKEx is nog nooit gehackt, maar kreeg in oktober 2020 wel te maken met een tijdelijke opnamestop toen de beveiliging van het platform sterk werd verbeterd.

Opslag veilig op cold wallets (offline storage)

OKEx maakt gebruik van een combinatie van hot en cold wallets, waardoor er in het onwaarschijnlijke geval van een hack in verhouding niet veel gestolen kan worden.

Het team achter OKEx geeft bovendien vaak updates via e-mail en alle grote social media-kanalen.

Eenvoudige verificatieprocedure

OKEx is een grote speler in de wereld van cryptocurrencies. Alleen hoef je er in tegenstelling tot andere grote exchanges geen uitgebreid verificatie- en identificatieproces te doorlopen om er aan de slag te gaan, zonder noemenswaardige limieten.

Account aanmaken bij OKEx

Een account aanmaken bij OKEx is letterlijk binnen twee minuten geregeld. Ga naar ‘sign up’, vul je voor- en achternaam in en je paspoort- of rijbewijsnummer. 

Klik op aanmelden en je ontvangt een 6-cijferige code waarmee je jouw e-mailadres verifieert. Nadat je dit hebt gedaan, kun je direct aan de slag en is je opnamelimiet maar liefst 200 BTC per 24 uur (het equivalent van bijna 10 miljoen dollar). In de praktijk is dat dus geen enkel probleem.

Support bij OKEx

Als je vragen of een probleem hebt met het traden, overmaken, opnemen van je tegoeden of andere issues hebt, dan wil je graag snel een goed antwoord. Bij OKEx heb je op zo’n moment het meeste aan de live-chatfunctie, die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. In de praktijk geeft dat het snelste antwoord op je vraag. 

Bewust geen telefonische support, wel betere alternatieven

OKEx is niet telefonisch bereikbaar, maar werkt alleen met een ticketsysteem, livechat en Telegram. Hoewel telefonische bereikbaarheid voor sommige mensen misschien belangrijk is, bieden de andere opties een sneller en beter antwoord.

Uitgebreide supportpagina

Daarnaast vind je bij OKEx een zeer uitgebreide supportpagina met how-to’s en antwoorden op veelgestelde vragen. 

Passief inkomen verdienen bij OKEx

Naast het traden in cryptocurrencies en hefboomproducten, verdien je bij OKEx ook eenvoudig een mooi rendement over je portfolio. Hiervoor hoef je jouw tegoed alleen maar voor een bepaalde periode vast te zetten (staken), of leen je het zelfs uit via een zogenaamde OKEx C2C Loan.

Crypto staken bij OKEx

Een van de functies waar ik persoonlijk heel enthousiast over ben, is de ‘earn’-functie. Via dit menu stel je eenvoudig in welke tegoeden je wilt staken. Zelfs op de stablecoin USDT is een rendement van meer dan 17,6% per jaar mogelijk als je jouw tegoed voor 90 dagen vastzet. Absoluut proberen dus!

Wil je wat meer risico lopen, dan krijg je met de coin VELO maar liefst 120% rendement per jaar, oftewel een verdubbeling van je inleg in een jaar! Leuk om met een deel van je beschikbare tegoed te doen.

Rentepercentages op staken bij OKEx

Benieuwd naar alle rentepercentages voor het staken bij OKEx? Je vindt de lijst met alle rentepercentages op https://www.okex.com/earn/home

Staking OKEx

Lending pools

Ook kun je bij OKEx extra rendement maken door mee te doen aan zogenaamde lending pools, waarbij je gemiddeld tot wel 33% rente over je portfolio krijgt.

Om alle mogelijkheden te zien, kun je het beste een account aanmaken bij OKEx. Ga na het inloggen naar het kopje ‘Finance’ en bekijk alle opties onder ‘Earn’. 

OKEx app voor iOS en Android

OKEx heeft een app waarmee je al je trades en de koersen goed in de gaten houdt. Handig voor onderweg of thuis op de bank. De app is zowel voor iOS en Android beschikbaar. 

Voordelen van OKEx

 • Extreem veel mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden
 • Geen uitgebreide verificatieprocedure (binnen 2 minuten aan de slag)
 • Tegoed storten doe je eenvoudig via iDEAL
 • Enorm aanbod cryptocurrencies en trading pairs
 • Lage kosten
 • Ideaal om een passief inkomen te verdienen
 • Overzichtelijke interface en dashboard

Nadelen van OKEx

 • Geen Nederlandse support
 • Met hefboomconstructies ook grote verliezen mogelijk

Conclusie: is OKEx geschikt voor jou?

OKEx is een van de meest veelzijdige crypto exchanges die er bestaan. Er is ontzettend veel mogelijk, terwijl de interface tegelijkertijd goed overzichtelijk blijft. Het is slechts een kwestie van tijd voordat OKEx in de top 10 van grootste exchanges terechtkomt, wat de populariteit alleen nog maar verder zal versterken. 

Het aanbod van trading pairs en aantal verschillende cryptocurrencies is enorm. Ook de kleinere munten zijn er vertegenwoordigd. Verder is het platform heel gebruiksvriendelijk en doet het team achter OKEx er alles aan om de beveiliging op orde te houden.

Voor alle mogelijkheden die OKEx biedt, zijn uitgebreide handleidingen en tutorials beschikbaar. Zeker wanneer je in de wereld van crypto futures en margin trading wilt stappen, is dat een groot voordeel. In combinatie met de lage kosten (maximaal 0,1% per trade, maar meestal minder) 

Wanneer je op zoek bent naar een crypto exchange waar werkelijk alles mogelijk is, dan ben je bij OKEx aan het juiste adres. Kortom, gewoon die eerste 100 of 1000 euro met iDEAL overmaken en laat jezelf verrassen door de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en lage kosten van dit platform. Ik ben in ieder geval overtuigd!

Ook proberen?