• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • XRP wint rechtszaak tegen SEC! XRP naar 50 dollar?
juli 14, 2023

XRP naar 50 dollar? Ripple Labs, het Amerikaanse bedrijf achter XRP, heeft een grote overwinning behaald in de rechtszaak die de SEC tegen ze had aangespannen. De koers van XRP spuit na dit goede nieuws omhoog en het einde is nog lang niet in zicht.

Gaat XRP op korte termijn alvast zijn nieuwe all-time-high boven 4 of misschien wel 5 dollar neerzetten? Ik denk dat dit nog maar het begin is, op naar de 50 dollar! 

Waar ging de XRP-rechtszaak precies over?

De zaak draait om de vraag of XRP als een ‘security’ moet worden beschouwd en in dat geval onder de toezichtsbevoegdheid van de SEC zou moeten vallen. De Amerikaanse SEC beweert dat XRP dat inderdaad is en daardoor de Amerikaanse wet heeft overtreden, omdat zij hun uitgifte van XRP-tokens niet bij de SEC hebben aangevraagd en geregistreerd. Volgens de SEC hebben ze dus zonder toestemming XRP-coins verkocht. 

Ripple is van mening dat XRP helemaal geen security is, maar een valuta. En valuta’s vallen niet onder de toezichtsbevoegdheid van de SEC.

XRP is geen effect

In de al in 2020 door de SEC aangespannen zaak, heeft rechter Analisa Torres in het voordeel van Ripple Labs besloten, waardoor het Ripple (XRP) token niet als een effect wordt beschouwd. De SEC probeerde Ripple te verplichten om de verspreiding en verkoop van XRP te stoppen, onder het voorwendsel dat XRP volgens de Amerikaanse wetgeving een effect was. In dat geval zou Ripple moeten voldoen aan aanvullende regelgeving. Dat is nu dus niet meer het geval.

xrp naar de beurs

XRP spuit omhoog na het goede nieuws

De koers van XRP staat inmiddels bijna 80% hoger. Naar verwachting zal de koers de komende tijd verder kunnen stijgen, aangezien het nog veel terrein goed te maken heeft. Tijdens de laatste crypto bullrun bleef de koersstijging van XRP behoorlijk beperkt door de onzekerheid die de rechtszaak met zich meebracht. 

Nu deze zorgen zijn weggenomen, verwacht ik dat investeerders massaal terug zullen keren naar deze voorheen zeer geliefde cryptocurrency. Ik kan me nog herinneren dat XRP een tijdje zelfs op nummer twee stond. Dus net onder Bitcoin en boven Ethereum.

Als we terug gaan naar de nummer twee positie, dan betekent dat een market cap van zo’n 250 miljard dollar of een 6X vanaf het huidige prijspunt. En die kans is dit jaar zeker aanwezig!

Ook opluchting voor andere altcoins

Niet alleen XRP had veel last van de rechtszaak die tegen hen was aangespannen. Ook andere coins werden door de SEC bedreigd met vervolging voor het onterecht uitgeven van effecten. Zelfs grote exchanges hebben coins gedelist, omdat ze geen gedoe met de SEC wilden hebben. Al deze zorgen kunnen nu van tafel en crypto exchanges kunnen XRP en andere coins weer gewoon gaan verhandelen. Dat zorgt voor opluchting en nieuw geld dat weer op de exchanges binnenkomt. Het kan dus bijna niet anders dat de overwinning van XRP een groot positief effect op de totale cryptomarkt zal hebben.

Je ziet dus niet alleen de koers van XRP reageren op het goede nieuws, maar ook Cardano (ADA), Solana (SOL), Polkadot (DOT) en Stellar (XLM) staan meer dan 30 procent in de plus.

Koersdoelen en verwachting XRP voor de toekomst

Alle licht voor XRP staan weer op groen. De komende weken en maanden zit een nieuwe all-time-high rond 3,80 dollar er zeker in! Daarna begint het eigenlijk nog maar, want the sky is the limit voor XRP. Denk aan een mogelijke beursnotering, nieuwe partnerschappen met banken en adoptie door andere grote institutionele partijen. Lees meer over de belangrijke mijlpalen en waarom een koersdoel van 40 tot 50 dollar helemaal niet zo gek is.

Goedkoop XRP kopen

Let wel op: voorlopige overwinning voor XRP

Ripple heeft de rechtszaak voorlopig dus gewonnen, maar nog niet helemaal voorbij. De seinen staan op groen, maar we zijn er nog niet 100% definitief tot de zaak helemaal is afgesloten. Meer weten over hoe dat nou precies zit? Corné legt de actuele situatie in deze video haarfijn voor je uit:

Over XRP

Nog even wat achtergrondinformatie: XRP is een cryptocurrency die is opgericht door het Amerikaanse bedrijf Ripple. Het idee achter de digitale munt is het ontketenen van een ware revolutie in de nog steeds vrij conservatieve bankenwereld. Het meest bijzondere daaraan is dat XRP niet alleen wil werken, maar juist actief de samenwerking met bestaande grote banken opzoekt. En dat doen ze heel succesvol.

Revolutie voor internationale betalingen

Het belangrijkste doel van Ripple’s XRP is het sneller en bijna kosteloos maken van  internationale bankbetalingen. Op dit moment duurt een internationale overschrijving binnen Europa vaak nog langer dan een of twee dagen en bij een intercontinentale overboeking ben je tot zelfs wel een week bezig voordat het geld op de tegenrekening staat. 

En dan heb ik het nog niet eens over alle gegevens die je moet invullen en de bankkosten die je voor die overschrijving betaalt. Met XRP staat je geld letterlijk binnen enkele seconden op welke bankrekening dan ook. Het maakt niet uit op welke locatie. En dat is echt revolutionair!

Nu XRP kopen

XRP een van mijn favoriete cryptocurrency’s

XRP is ondanks de op de koers drukkende rechtszaak al sinds 2017 een van mijn echte favorieten. Het idee achter de XRP-token en de grensoverschrijdende betalingen die het mogelijk maakt, is echt revolutionair en kan VISA en trage internationale overboekingen volledig vervangen. 

Conclusie, XRP kopen?

Absoluut! Ook na de koersstijging van 70% in één dag is XRP kopen nog steeds heel interessant. Dit is namelijk nog maar het begin. Er gaat een enorme relief rally komen voor XRP en de totale cryptomarkt. Ik verwacht dat XRP op niet al te lange termijn de 5 dollar zal breken. 

Ook de populariteit van andere altcoins zit sinds gisteren weer enorm in de lift. De dominantie van Bitcoin daalt behoorlijk. De uitspraak van de rechter is echt historisch en daarmee misschien wel de aanleiding voor een nieuw altseason en een bullmarkt!