• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Algorand kopen? 10X voor ALGO in 2024 mogelijk!
juni 3, 2024

Algorand kopen? Algorand maakt al een tijd een groot onderdeel uit van mijn totale cryptoportfolio. Ik denk dat Algorand namelijk een gigantisch potentieel heeft om dit jaar nog 10X of meer te gaan. Technisch gezien staat deze slapende reus er namelijk heel goed voor en bovendien zijn er veel nieuwe ontwikkelingen en partnerschappen.

Daardoor is het een kwestie van tijd voordat de koers van Algorand gaat exploderen! Wat is Algorand precies en waarom zou je ook Algorand kopen?

Wat is Algorand?

Algorand is inmiddels ongeveer vijf jaar oud. De cryptocurrency werd in de loop van 2019 ontwikkeld en opgericht door professor Silvio Micali, die ook bekend is van het prestigieuze MIT in de Verenigde Staten. Het Algorand-team bestaat verder uit een groot aantal internationaal erkende onderzoekers, wiskundigen, cryptografen en economen, samen met bedrijfsleiders van wereldwijde technologiebedrijven die zich internationaal hebben bewezen.

Blockchaintrilemma opgelost

Algorand is een platform voor slimme contracten, financiële transacties (DeFi) en gedecentraliseerde applicaties (dApps). Algorand en de bijbehorende cryptovaluta (ALGO) richten zich op het oplossen van de problemen waar traditionele blockchains mee te maken krijgen, of ook wel het klassieke blockchaintrilemma van maximale decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid. 

algorand kopen logo

In de praktijk is het namelijk lastig om op al deze drie gebieden uit te blinken. Je gaat of voor maximale veiligheid, maximale schaalbaarheid of decentralisatie. Een blockchain die het beste van al deze gebieden combineert is zeldzaam. En dat is nu juist waar Algorand in uitblinkt. Veelbelovend dus!

Maakt Algorand (ALGO) het onmogelijke mogelijk?

Veel ontwikkelaars zien het als een onmogelijke taak om op alle drie gebieden het beste te zijn. En dat is waar Algorand een groot verschil maakt. Algorand lijkt er namelijk als een van de eerste blockchains in geslaagd te zijn om zowel superveilig, schaalbaar als decentraal te zijn! Daardoor weet Algorand vanaf de start snel uit te breiden en lukt het om veel bedrijven en projecten aan zich te binden.

De adoptie en verdere ontwikkeling van Algorand komt in een stroomversnelling wanneer het vooral in het Latijns-Amerikaanse land El Salvador meerdere commerciële partnerschappen sluit.

Bekijk ook deze video van Corné, waarin hij je alles vertelt over Algorand (ALGO) en waarom hij hier ook een grote positie in heeft!

5 use cases van Algorand: Hoe ALGO de wereld verandert

Algorand is een bijzondere cryptovaluta en blockchain die de manier waarop we met geld omgaan enorm gaat veranderen. Algorand is snel, veilig en goedkoop, en dat maakt het perfect voor allerlei toepassingen. Dit zijn vijf belangrijke use cases van Algorand:

Use case #1: DeFi (Decentralized Finance)

Met DeFi kun je geld lenen, uitlenen en beleggen zonder tussenkomst van een bank. Dit is een stuk goedkoper en sneller dan de traditionele manier, en je hebt meer controle over je eigen geld. Algorand is een perfect platform voor DeFi-toepassingen dankzij de lage transactiekosten en snelle verwerkingssnelheid.

Use case #2: Verzekeringen

Algorand wordt al gebruikt om verzekeringen aan te bieden die eerlijker en transparanter zijn. Door gebruik te maken van smart contracts, kunnen verzekeringsclaims automatisch worden verwerkt, wat zorgt voor snellere uitbetalingen en lagere kosten.

Use case #3: Supply chain management

Algorand wordt ook al ingezet door verschillende bedrijven om de supply chain te beheren, wat betekent dat we precies kunnen zien waar een product zich bevindt en wie ermee heeft gewerkt. Dit maakt de supply chain efficiënter en veiliger, zoals ook Chainlink doet.

Use case #4: Gaming

Algorand is ideaal voor in-game assets en beloningen. Denk aan unieke NFT’s maken of verhandelen, het verdienen van geld door actief te zijn in een bepaalde game. Dit maakt games eerlijker en leuker en het geeft je als speler meer controle over je ingame-items en zelfs de mogelijkheid om geld te verdienen tijdens het gamen.

5. Predictive markets

Algorand kan gebruikt worden bij online weddenschappen of sites die dit aanbieden en zorgt daarbij voor een transparante en eerlijke verwerking van de weddenschappen. Ook de verdeling en uitbetaling van deze weddenschappen kan door Algorand worden gedaan. Ideaal voor bedrijven die zich met kansspelen bezighouden.

Belangrijkste partners en integraties

Algorand staat bekend om de grote hoeveelheid partnerschappen en integraties die de munt al heeft weten te realiseren, met onder andere de Spaanse bank Bnext, die Algorand gebruikt om internationaal geld overmaken gemakkelijker en veel sneller te maken (Daarmee wordt Algorand in feite een nieuwe grote concurrent voor XRP).

Eerder was Algorand al sterk betrokken bij de FIFA, door officiële NFT’s van het WK voetbal in Qatar te realiseren. Wie weet krijgt deze samenwerking bij het koemden EK of het volgende WK nog een vervolg.

algorand FIFA

Maar de echt belangrijke en grote partnerschappen heeft Algorand met de overheid in El Salvador. Hier werkt Algorand samen met Koibanx, een Latijns-Amerikaans cryptobedrijf, waarmee ze blockchainoplossingen in heel El Salvador realiseren. Dit zijn nog vijf andere belangrijke partners en samenwerkingen:

#1: Circle

Circle is bekend van de stablecoin USDC. Circle gebruikt de Algorand-blockchain om geld snel en goedkoop over de hele wereld te versturen. Circle + Algorand = Snel en goedkoop geld sturen met digitale dollars (USDC).

#2: Republic

Republic is een investeringsplatform waarmee je kunt investeren in beginnende bedrijven. Dit kon vroeger alleen als je veel geld had, maar Republic maakt het mogelijk om al met een kleine investering mee te doen! Algorand zorgt ervoor dat Republic snel en goedkoop kan werken. Investeringen worden hierdoor direct vastgelegd en kun je makkelijk je aandelen verhandelen. Algorand is betrouwbaar en past goed bij de manier waarop Republic wil werken. Met Algorand kan Republic bovendien voldoen aan alle regels en wetten voor dit soort investeringen.

#3: Verady 

Verady is een bedrijf dat helpt met de administratie van cryptovaluta’s in boekhoudingen. Ze vinden dat de huidige boekhoudsystemen niet goed overweg kunnen met crypto. Daarom hebben ze een programma gemaakt, Ledgible, dat speciaal bedoeld is voor accountants en bedrijven die werken met crypto. Verady werkt hiervoor samen met Algorand om blockchainaccounting gemakkelijk te maken.

#4: Marshall Islands

De Marshall Eilanden krijgen hun eigen digitale munt, de SOV. Deze digitale munt zal naast de Amerikaanse dollar gebruikt kunnen worden en moet de economie van de eilanden efficiënter maken. Algorand is gekozen als de technologie achter deze digitale munt. Algorand is snel, veilig en kan goed opschalen. Dit maakt het geschikt om de SOV op een betrouwbare manier uit te geven, te beheren en wereldwijd te gebruiken. Het is echt bijzonder dat Algorand hierbij betrokken is en geeft aan hoe revolutionair Algorand wereldwijd kan zijn.

Hoe veilig is Tether

#5: Tether

Algorand werkt ook samen met Tether USD, een andere stablecoin. Tether is een bedrijf dat digitale munten aanbiedt die gekoppeld zijn aan echte valuta, zoals de dollar of euro. Tether gebruikt hiervoor nu Algorand. Met dit netwerk kunnen ze transacties razendsnel verwerken (meer dan 1000 per seconde!), veilig en decentraal uitvoeren. Algorand is dus ideaal voor Tether om hun stablecoins soepel te laten functioneren. Opnieuw een enorm belangrijke rol voor Algorand.

Algorand koersverwachting

De technologie achter Algorand is uitstekend. Maar ook technisch gezien ligt ALGO er op dit moment heel goed bij. Algorand bevindt zich in een accumulatiefase. Dit betekent dat er steeds meer beleggers interesse tonen in Algorand en de koers stabiel blijft. Ik denk dat Algorand in 2024 gaat exploderen.

algorand-kopen-koersverwachting

De koers staat nu rond de $0,18, maar ik zie potentie voor een stijging naar $2,50, wat een dikke 12X je investering zou zijn. De tijd zal het leren, maar een interessante investering is Algorand zeker! 

Algorand kopen?

Ook Algorand kopen? Wil je jouw portfolio ook uitbreiden met Algorand? Koop je ALGO dan snel en gemakkelijk via iDEAL op Bybit.