• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • ApeCoin kopen? Klaar voor nieuwe hype! Gaat deze memecoin DOGE en SHIB verslaan?
juni 11, 2022

ApeCoin kopen? Sinds ApeCoin door Yuga Labs werd aangekondigd, is er veel hype rondom deze coin ontstaan. ApeCoin is namelijk de cryptocurrency die door de meest exclusieve en populaire Bored Ape Yacht Club NFT's wordt gebruikt.

Inmiddels is de rust weer teruggekeerd, maar laat deze stilte voor de storm je niet bedriegen. Ik denk namelijk dat ApeCoin op het punt staat om een mooie stijging te laten zien, waarbij ApeCoin zomaar eens zowel Dogecoin als Shiba Inu voorbij zou kunnen schieten. Wordt ApeCoin daarmee de nieuwe Dogecoin?

Wat is ApeCoin precies?

ApeCoin (APE) is een token op het netwerk van Ethereum en onderdeel van het APE-ecosysteem. Dit ecosysteem is bekend van de populaire Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s, dat in april 2021 werd opgericht. De Bored Ape Yacht Club (BAYC) bestaat in toaal uit een collectie van 10,000 NFT’s met daarop een unieke cartoon van een aap.

Meest succesvolle NFT project van de wereld

Het is een van de meest succesvolle NFT-projecten, waarvan er al een cartoon van een aap werd verkocht voor meer dan 3,5 miljoen dollar. Veel bekende sterren zoals Eminem en Snoop Dogg investeren erin. Ook Justin Bieber heeft er een gekocht, ter waarde van 1,3 miljoen dollar. Tennister Serena Williams bezit ook een eigen BAYC NFT.

apecoin justin bieber

De BAYC aap van Justin Bieber

Exclusieve toegang

ApeCoin werd bedacht als de munt voor het groeiende APE-ecosysteem. De coins geven exclusieve toegang tot de Bored Ape Yacht Club, merchandise, evenementen, diensten en games. 

Het gebruik ervan is niet alleen voor leden van de BAYC, maar ook derde partijen mogen ApeCoin in hun applicaties gebruiken. Zo vind je ApeCoin bijvoorbeeld terug in Benji Bananas, waarmee je tijdens het spelen punten verdient, die je vervolgens eenvoudig omwisselt naar ApeCoin.

Bored Ape Serena Williams

De Bored Ape van beroemde tennister Serena Williams

Het APE-ecosysteem

Maar wat heeft ApeCoin nu te maken met bovengenoemde NFT’s van Bored Apes? De link is dat het APE-ecosysteem bestaat onder ondere uit alle mensen die NFTs van de Bored Ape Yacht Club of ApeCoins in hun bezit hebben.

Naast de Bored Apes zijn er nog twee andere, maar iets minder bekende NFT-collecties binnen het APE-ecosysteem:

Mutant Ape Yacht Club (MAYC)

De populariteit van de apen in de Bored Ape Yacht Club, was de aanleiding om de Mutant Ape Yacht Club (MAYC) op te richten. Dat is een collectie van maar liefst 20.000 cartoon apen, gebaseerd op de apen uit de Bored Ape NFT’s.

Alle oorspronkelijke houders van een NFT uit de Bored Ape Yacht Club kregen een mutantenserum, waarmee hun BAYC-aap een nieuwe ‘Mutant Ape’ creëerde. Dat leverde al 10.000 nieuwe apen op.

Daarnaast werden er in augustus 2021 ook 10.000 aanvullende Mutant Apes gemaakt, om daarmee nog meer nieuwe leden in het APE-ecosysteem te introduceren.

Bored Ape Kennel Club (BAKC)

Tot slot is de Bored Ape Yacht Club uitgebreid met een NFT-collectie van honden, de BAKC oftewel de Bored Ape Kennel Club. Elke Bored Ape uit de Bored Ape Yacht Club kon een Bored Dog adopteren. Ook de Bored Dogs zijn uniek.

Bored Ape kennel club

ApeCoin is een kansrijke memecoin

Door de populariteit van de Bored Ape Yacht Club en NFT’s, is ApeCoin een echte memecoin geworden. ApeCoin voegt zich daarmee in het lijstje van de andere twee grootste memecoins Dogecoin en Shiba Inu

En dat maakt hem wat mij betreft ook interessant. Investeerders zijn namelijk altijd op zoek naar een coin die de volgende grote stijger kan zijn, tot wel een 10x op de waarde van je investering. ApeCoin heeft de hype en kans om dat te doen. Het is wachten tot iedereen erop duikt, om het zomaar te zeggen.

ApeCoin website

ApeCoin en Elon Musk

Net zoals bij Dogecoin, staat de prijs van ApeCoin sterk onder invloed van activiteit op social media. Dat zag je vooral toen Elon Musk zijn Twitterprofielfoto tijdelijk veranderde naar een verzameling Bored Ape avatars.

Dat trok direct de aandacht en zorgde ervoor dat mensen massaal in ApeCoin investeerden, wat op zijn beurt leidde tot een koersstijging van meer dan 20 procent. Bij Dogecoin gebeurde eerder hetzelfde, toen Elon Musk meerdere keren aangaf dat hij wel wat in Dogecoin als betaalmiddel zag.

Waarom zijn de Bored Ape NFT’s zoveel waard?

Het zijn vooral de humoristische Bored Ape NFT’s die ApeCoin zo in de belangstelling hebben gesteld. Bekende rappers, sporters en zangers identificeren zichzelf met hun Bored Ape avatar. Het is echt een sensatie geworden. 

Status en cool-factor

En juist die populariteit draagt bij aan de stijgende prijzen van de NFT’s. Een eigen Bored Ape-avatar die je voor een paar miljoen dollar hebt gekocht, geeft je natuurlijk een bepaalde status. Bovendien is de Bored Ape Yacht Club simpelweg cool.

bored ape yacht club

Bored Ape NFT kopen

En heb je aardig wat te besteden? Overweeg dan niet alleen ApeCoin te kopen, maar ook eens de aanschaf van een echte Bored Ape NFT. 'Al' vanaf zo’n 75 ETH (120.000 dollar) heb je er een. 

Mutant Ape of Kennel Club goedkoper alternatief

Vind je dat iets teveel van het goede? Dan is een Mutant Ape misschien wat voor je. Die koop je voor zo’n 20 ETH. Een Bored Ape hond uit de BAYC kennel club kost je iets meer dan 6 ETH, of net iets minder dan 10.000 dollar in juni 2022.

Gouden kans?

Het lijkt misschien veel geld, maar als investering kan het weleens een gouden kans zijn! NFT’s van de Bored Ape Yacht Club zijn namelijk de meest exclusieve NFT’s die je op dit moment kunt kopen. Op NFT marktplaats Opensea vind je alle Bored Apes die te koop worden aangeboden. 

opensea bored ape nft kopen

Wat gaat de ApeCoin koers doen?

Natuurlijk weet niemand precies waar de koers van ApeCoin in de toekomst naartoe gaat, maar zodra de algehele bearmarkt ten einde komt, denk ik dat ApeCoin weleens een grote kanshebber kan zijn om een grote stijging te laten zien.

Nieuwe hype in aantocht

Het feit dat er veel hype rondom de munt bestaat, de prijs door de recente dalingen heel interessant is en ApeCoin al een redelijke market cap heeft, dragen daaraan bij. Zodra de markt aantrekt, lijkt een nieuwe hype en stijging me bijna onvermijdelijk. Tijd om voor die tijd te zorgen dat je een mooi aantal ApeCoins in je portfolio hebt.

ApeCoin x5 in 2022?

Op het moment van schrijven (juni 2022) staat ApeCoin op ongeveer $5,50. Eind april 2022 bedroeg de koers nog ruim 26 dollar. Bij een nieuwe bullmarket en hype rondom ApeCoin en de Bored Ape NFT’s komt de all time high binnen no-time weer in zicht. Bij een koers van 25 dollar heb je jouw inleg dan al bijna vervijfvoudigd!

ApeCoin kopen? Op Bitvavo koop je eenvoudig via iDEAL ApeCoin en heb je ze binnen een paar minuten op je account staan.