• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cardano kopen? 6 redenen waarom ADA in 2022 weer gaat knallen!
maart 13, 2022

Cardano kopen? Cardano (ADA) heeft in 2021 een spectaculaire stijging laten zien. Van $0,20 in januari naar een all time high van maar liefst $3,09 in september 2021. Inmiddels is de koers tijdens de correctie in het eerste kwartaal van 2022 wat teruggezakt. 

Is het tijd om Cardano te kopen? Ik laat je zien waarom ADA het komende jaar het potentieel heeft om alle records te breken en misschien wel Ethereum voorbij te streven.

Cardano kopen? Het beste van alle grote coins in één

De stijging van Cardano (ADA) leek vorig jaar vanuit het niets te komen. Hoewel de coin altijd al redelijk bekend was, had niemand durven voorspellen dat hij zo snel in de top 5 van grootste cryptocurrencies van de wereld zou staan.

De groei van Cardano werkt aanstekelijk en heeft meer mensen over de streep getrokken om te kopen. Toch is het niet alleen hype die verantwoordelijk was voor deze geweldige stijgingen.

Het potentieel en de mogelijke toepassingen van Cardano maken het namelijk tot het beste van alle grote coins in één.

Schaalbaar, snel en goedkoop

Het netwerk is verder volledig schaalbaar, snel, kent lage transactiekosten en biedt de mogelijkheid voor smart contracts. Cardano is te gebruiken voor betalingen, kredieten, identiteitscontrole en juridische of financiële contracten. Er is op DeFi-gebied ontzettend veel mogelijk.

Extreem veilig

En niet onbelangrijk: het ontwikkelteam van Cardano vindt vooral veiligheid heel belangrijk. Ze hebben zelfs tot doel gesteld het meest veilige cryptoplatform van de wereld te willen zijn en daar alles voor te doen.

cardano

Het team achter Cardano

Cardano onderscheidt zich ook doordat er een ijzersterk team van ervaren mensen achter zit. De coin werd opgericht door het IOHK, een bedrijf van Charles Hoskinson. Deze man was eerder al CEO van Ethereum. Met de ervaring zit het dus wel goed.

Het unieke van Cardano is dat het team wordt gesteund door de visies en papers van wetenschappers en wiskundigen. Alle papers van Cardano zijn kritisch gecontroleerd door experts in het vakgebied. Verschillende universiteiten, professoren en wetenschappers buigen zich erover, geven hun mening en dragen mogelijke kansen voor verbeteringen aan.

Hierdoor blijft Cardano altijd up to date op het gebied van blockchain en de laatste veiligheidsstandaarden. 

Waarom gaat Cardano stijgen in 2022?

En dan nu de hamvraag: waarom denk ik dat Cardano in 2022 weer een enorme stijging zal laten zien?

De daling die in het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2021 werd ingezet, biedt mooie instapkansen om Cardano voordelig in je portfolio op te nemen.

cardano koersverwachting 2022

Reden #1: Cardano kopen betekent investeren in de nieuwste generatie cryptocurrency

Cardano kun je eigenlijk zien als de nieuwste generatie cryptocurrency. Zoals je eerst Bitcoin had, kwamen er daarna de altcoins. Alle voordelen van zowel bitcoin als de meest functionele altcoins zijn in Cardano samengevoegd. 

Reden #2: De voordelen van Cardano worden door steeds meer mensen ontdekt

Cardano heeft ten opzichte van andere coins ontzettend veel voordelen, die ook steeds meer mensen ontdekken. Cardano kopen betekent namelijk:

  • Maximale schaalbaarheid.
  • Razendsnelle transacties.
  • Zeer lage transactiekosten.
  • Geweldig toekomstperspectief.
  • Enorme winstkansen na de recente correctie.

Reden #3: Whales kopen voor miljarden aan Cardano

Een belangrijke reden die aangeeft dat er nog meer vertrouwen in Cardano (ADA) komt, is het feit dat zogenaamde whales, oftewel investeerders met een grote hoeveelheid Cardano in hun portfolio, weer fors Cardano bijkopen.

Analysebedrijf IntoTheBlock geeft aan dat whales in het eerste kwartaal van 2022 al voor meer dan 4 miljard dollar Cardano hebben bijgekocht. In totaal betekent dat een toename van maar liefst 33%, omdat de totale hoeveelheid die deze whales bezitten is gestegen van 8 naar meer dan 12 miljard dollar aan Cardano.

Dat is een aanzienlijk deel van alle beschikbare ADA’s, want de totale market cap van Cardano bedraagt net geen 26 miljard dollar.

Crypto staking

Reden #4: DeFi komt nu op stoom bij Cardano

De decentralized finance markt op de Cardano blockchain begint hard te groeien. De afgelopen maand verdubbelde de activiteit op dat gebied bijna.

Dit is vooral te danken aan de groeiende populariteit van de mogelijkheid om smart contracts op Cardano te gebruiken. 

Reden #5: Mensen ontdekken de mogelijkheden na de Alonzo hardfork afgelopen zomer

Een hardfork is simpel gezegd een update van het blockchainnetwerk. Een grote reden waarom Cardano (ADA) hard kan stijgen, is de zogenaamde Alonzo hardfork. Sinds deze verandering komt Cardano in een nieuw tijdperk terecht, waarin de mogelijkheden van smart contracts volledig worden uitgerold.

Daardoor nemen de mogelijkheden met Cardano nog verder toe en wordt het een nog beter alternatief voor zelfs de beste andere smart contracts coins.

Veel ontwikkelaars zullen in 2022 overstappen naar het ecosysteem van Cardano. En dat zorgt op zijn beurt voor voor meer interactie op de blockchain, wat vervolgens tot een waardetoename leidt.

Reden #6: Nieuwe hype!

Het is een kwestie van tijd voordat de massa weer in Cardano instapt. Er is nog veel ‘FUD’ (fear, uncertainty and doubt) in de markt en de Fear & Greed index staat op een laag niveau.

Maar toch is de Cardano-koers op dit moment heel interessant. Zodra de grootste spanningen rond de oorlog in Oekraïne wat afnemen, zal er een gigantische relief rally plaatsvinden. In dat geval zal Cardano zich snel herstellen en binnen no-time nieuwe all time highs laten zien.

Cardano (ADA) prijsverwachting 2022

Bekijk deze video van Corné Marchand waarin hij vooral de aankoop van whales aanstipt en een uitgebreide technische analyse van Cardano met je deelt.

Op welke punten zit weerstand, support en waar koop en verkoop je? Als de weerstand van 1 dollar wordt gebroken, gaat dat de stijging versnellen?

Cardano kopen: van 80 cent naar 5 dollar en meer?

De toekomst van Cardano is zelfs na de aanzienlijk daling veelbelovender dan ooit. Het einde van de stijging is volgens mij nog lang niet in zicht.

Doordat Cardano eigenlijk een van de meest veilige, snelle, schaalbare en multifunctionele coin is, is het een kwestie van tijd voordat de grote massa Cardano herontdekt en naar grote hoogten doorstuwt.

Conclusie

Cardano is een munt met veel potentie. Smart Contracts worden bovendien steeds populairder, er is steeds meer vraag naar transparantie en betrouwbare financiële producten. En vooral de veiligheid van digitale valuta staat enorm onder de aandacht.

Cardano combineert alle voordelen, maar blinkt daarbij echt uit in veiligheid. Dat maakt dat Cardano een veelbelovende toekomst tegemoet gaat!