• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ethereum ETF-lancering onverhoopt uitgesteld tot later deze maand
juli 1, 2024

Weken na de historische goedkeuring van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) leek het waarschijnlijk dat deze week het debuut op de Amerikaanse beurzen zou plaatsvinden. Het geduld van ETF-uitgevers en de crypto-gemeenschap wordt echter nog iets meer op de proef gesteld, aangezien de lancering nu is uitgesteld tot hoogstwaarschijnlijk later deze maand.


Tegenvaller voor lancering ethereum ETF’s

Meer dan vijf weken geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle ethereum 19b-4 spot ETF-aanvragen goed. Dit is slechts de eerste stap naar notering aangezien tevens overeenstemming bereikt moet worden over de S-1 registratieformulieren. Tot op de dag van vandaag zijn deze S-1 formulieren de laatste struikelblok die de fondsen nog moeten overwinnen.

Een week na de goedkeuring van de 19b-4 aanvragen dienden alle ETF-uitgevers aangepaste versies van hun S-1 formulieren in. Een tijdje terug had de SEC lichte feedback verschaft, waardoor de verwachting was dat de fondsen ergens deze week de beurzen konden betreden.

Echter liet Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas vorige week weten dat de SEC tegen de verwachting in nog altijd niet helemaal tevreden blijkt te zijn met de nieuwe versies van de S-1 formulieren. De financiële waakhond heeft wederom commentaar geleverd, en een deadline van 8 juli vastgesteld voor herindiening van het papierwerk.

Nieuwe tijdlijn voor ETH-fondsen

Aangezien er aanvankelijk rekening werd gehouden met 4 juli als de dag waarop de definitieve goedkeuringen zouden komen, komt het nieuws als een teleurstelling voor de crypto-gemeenschap.

Ondanks het feit dat de SEC slechts kleine aanpassingen vereist van de ingediende S-1 formulieren, zal een lancering nu nog een tijdje op zich laten wachten. De ETF-uitgevers zullen namelijk opnieuw aanpassingen door moeten voeren, waarna de bal in de handen van de SEC komt te liggen. Balchunas denkt dat dat de fondsen ‘’kort na’’ 8 juli in het leven zullen worden geroepen.

Gary Gensler, voorzitter van de SEC, had een tijdje geleden al aangegeven dat de lancering ‘’ergens deze zomer’’ plaats zal vinden. In principe kan de toezichthouder zoveel tijd nemen als nodig is om de S-1 formulieren goed te keuren, maar de kans lijkt klein dat dit proces nog lang gaat duren

Ondanks de kleine tegenvaller bevinden we ons dus nog altijd akelig dicht bij de lancering van de Amerikaanse spot ETF’s. Ethereum zal hierdoor in een illuster rijtje met bitcoin worden geplaatst, als de enige twee crypto met eigen op spot gebaseerde beursfondsen in de Verenigde Staten.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.