• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • OriginTrail kopen? Waarom TRAC in 2024 weleens 10X kan gaan!
juni 25, 2024

Origintrail kopen? Data is overal, soms zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet en vaak ook niet meer weet wat nu de waarheid is en wat niet. OriginTrail ($TRAC) heeft een Decentralized Knowledge Graph (DKG) ontwikkeld, waarmee betrouwbare data over producten en processen gedeeld kan worden.

Maar wat is OriginTrail precies? En wat maakt het zo uniek? En belangrijker nog: waarom zou je Origintrail kopen?

Wat is OriginTrail?

Stel je voor dat je precies weet waar je nieuwe smartphone vandaan komt. Van welke grondstoffen is hij gemaakt en in welke fabrieken hij exact is geassembleerd? Maar ook langs welke routes hij naar jou is toegebracht? Met OriginTrail is dit geen sciencefiction meer.

Gedecentraliseerde database

Het platform van OriginTrail maakt gebruik van een gedecentraliseerde database, waarin organisaties op een transparante en onveranderlijke manier data opslaan over hun producten en processen. Denk hierbij aan informatie over de herkomst van materialen, welke stappen er van ontwerp tot eindproduct nodig zijn en de reis van een product vanaf het magazijn tot aan jouw voordeur. Nu denk je al snel aan producten, maar dit werkt net zo goed voor medicijnen. Zo weet je precies wat er met een bepaalde pil gebeurd is.

Ultieme transparantie

Deze data is niet alleen toegankelijk voor de producenten zelf, maar voor iedereen die er belang bij heeft. Dit zorgt voor een ongekende mate van transparantie. Bedrijven kunnen hun verantwoordelijkheid aantonen, jij als consument kunt bewuste keuzes maken en tegelijkertijd wordt fraude of namaak veel moeilijker. Je weet dus zeker dat jouw product ook echt is.

origintrail kopen website

Hoe werkt OriginTrail precies?

De kracht van OriginTrail zit in de combinatie van twee belangrijke onderdelen:

Verifiable Credentials

Dit zijn digitale certificaten die de echtheid en betrouwbaarheid van data bevestigen. Denk hierbij aan een digitaal keurmerk afkomstig van een onafhankelijke instantie.

Decentralized Knowledge Graph (DKG)

Dit is de gedecentraliseerde database waar alle Verifiable Credentials worden opgeslagen. Zoals een gigantische digitale bibliotheek waar iedereen toegang toe heeft.

Bedrijven kunnen “Verifiable Credentials” aanvragen voor hun data. Deze credentials worden vervolgens gecontroleerd door onafhankelijke partijen, zoals instanties of overheidsinstellingen. Zodra een credential is goedgekeurd, wordt deze veilig opgeslagen in de DKG.

Andere belanghebbenden kunnen de data in de DKG vervolgens inzien. Hiervoor heeft OriginTrail een gebruiksvriendelijke interface ontwikkeld.

Het team achter OriginTrail

OriginTrail werd opgericht als een platform voor de traceerbaarheid van voedselproducten. De oprichters zagen dat er een gebrek aan vertrouwen en samenwerking was in de gegevens van de toeleveringsketen. Daarom ontwikkelden ze een gedecentraliseerde oplossing.

Opgericht in 2017

OriginTrail werd al in 2017 opgericht door Žiga Drolc, de CEO van het bedrijf, met een sterke achtergrond in blockchaintechnologie. Naast Drolc bestaat het team uit experts in supply chain management, data science en software development. In 2018 volgde een succesvolle Initial Coin Offering (ICO), waarmee meer dan 9 miljoen dollar werd opgehaald om de ontwikkeling van het platform te financieren.

Lancering in 2019

In 2019 werd het platform gelanceerd en al snel begonnen gerenommeerde bedrijven zoals Coca-Cola, Nestlé en Unilever de diensten van het platform te gebruiken. OriginTrail DKG is nu ook geïntegreerd in het ecosysteem van Polkadot (DOT). OriginTrail mag zich dus al van aardig wat grote namen partner noemen.

Echt gebruikt in de praktijk

OriginTrail wordt dus al in verschillende sectoren gebruikt, bijvoorbeeld bij het controleren van de naleving van arbeidsnormen door leveranciers en het voorkomen van fraude. Het protocol zorgt voor transparante en traceerbare gegevensuitwisseling tussen voedselproducenten, certificeerders, retailers en consumenten.

origintrail usecase praktijk

OriginTrail in de praktijk

Het idee lijkt in die zin veel op VeChain. Vechain richt zich vooral op het verifiëren van producten, terwijl OriginTrail een database met gedetailleerde informatie over producten en processen creëert.

TRAC token

Het TRAC-token wordt vooral gebruikt om te betalen voor de verwerking en opslag van gegevens op het netwerk.TRAC staat voor “Traceability Recording and Assertion Coin” en is de kern van het OriginTrail-ecosysteem. Gebruikers betalen met TRAC-tokens voor het opslaan, verifiëren en delen van data op het OriginTrail-netwerk. Dit stimuleert de decentrale werking van het platform en zorgt voor een eerlijke verdeling van de kosten.

Voeg je waardevolle data toe of verleen je diensten op het netwerk? Dan stimuleert OriginTrail dit door je te belonen met TRAC-tokens. Hoe meer waardevolle en betrouwbare data er namelijk op het platform staat, hoe beter en hoe meer mensen er gebruik van zullen maken.

OriginTrail ($TRAC) kopen

Maar natuurlijk is het ook heel interessant om de TRAC-token zelf te kopen, zonder dat je wat met OriginTrail doet. TRAC is namelijk gewoon verhandelbaar op verschillende crypto exchanges. Zo kun je meeprofiteren van de groei en ontwikkeling van het OriginTrail-ecosysteem. De waarde van de token is de afgelopen jaren behoorlijk gestegen, maar net zoals andere altcoins de afgelopen weken behoorlijk gecorrigeerd. Dat biedt een mooie koopkans!

Prijsvoorspelling TRAC

TRAC is al een wat grotere coin en staat op dit moment op plek 177 in de wereldwijde cryptoranglijst, met een koers rond de 68 dollarcent. En dit is al na een opleving van de koers die sinds 2022 rond de 20 dollarcent schommelde.

trac kopen koersgrafiek

Sinds begin 2024 is OriginTrail bezig met een gestage, maar stabiele opmars en is de koers de laatste weken gecorrigeerd. Dat betekent dat er op dit een geweldige instapkans voor je ligt. Ik denk dat de koers nog gemakkelijk 10X kan gaan, met een koersdoel van 6 dollar of meer bij een market cap van meer dan 2 miljard dollar. Het is een DePIN project dat het naar mijn mening echt goed zal gaan doen.

Technische analyse TRAC

In de video hieronder deelt Corné zijn visie en prijsvoorspelling over TRAC. Waar ligt de bodem en wat is het koersdoel? Check de video.


ortom, de toekomst van OriginTrail ziet er sterk uit. De technologie erachter heeft de potentie om in bijna alle sectoren een groot verschil te maken, van voeding en landbouw tot farmacie en elektronica.

Origintrail kopen

Je portfolio uitbreiden met OriginTrail? Je koopt TRAC snel en gemakkelijk via Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Klik op de knop hieronder om direct naar Bybit te gaan en je profiteert bij het aanmaken van een nieuw account meteen van een mooie welkomstbonus.