• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Top 5 cryptocurrencies om te kopen in 2023
oktober 25, 2022

Op dit moment zitten we in een bearmarkt, of in ieder geval een periode van consolidatie. Oftewel een tijd waarin er niet veel beweging zit in de koersen. Al sinds juni 2022 schommelt de koers van Bitcoin namelijk tussen 23.000 en 19.000 dollar.

Het is een kwestie van tijd voordat er weer meer volatiliteit komt, met een krachtige beweging naar boven of beneden. Gaat de koers hard naar beneden? Dan biedt dat geweldige koopkansen! Bekijk mijn persoonlijke top 5 cryptocurrencies om te kopen in 2023 als de bearmarkt voorbij is.

Top 5 cryptocurrencies 2023

Persoonlijk denk ik dat de bearmarkt nog wel even gaat duren, in ieder geval tot het begin van 2023. Misschien komt er nog een tijdelijke opleving waarin veel mensen denken dat alles weer stijgt, maar komt daarna weer een klap naar beneden. 

Bitcoin naar 12.000 dollar?

Het zou zomaar kunnen dat Bitcoin bodemt rond 12.000 dollar, wat zou betekenen dat er nog een daling van bijna 7.000 dollar aan zit te komen. Wanneer Bitcoin op 12.000 dollar (of lager) staat, is het een perfect moment om op een koersstijging te anticiperen. Maar welke coins koop je dan? En met welke coins zit je sowieso goed, ook al daalt de markt? 

Ik vertel je daarom graag welke vijf cryptocurrencies naar mijn idee in 2023 een goede investering zijn. Van de vijf coins zitten er twee bij die een groter risico hebben, maar die je ook een enorm rendement kunnen opleveren. Kortom, wat zijn de top 5 cryptocurrencies om in 2023 te kopen? Ik zet ze alle vijf voor je op een rij.

#1. Bitcoin

Bitcoin halving

Eerlijk is eerlijk, Bitcoin is al sinds het ontstaan van cryptocurrencies de onbetwiste nummer in. Het lijkt al lang geleden, maar de moeder van alle cryptocurrencies heeft het afgelopen jaar een prachtig nieuw all-time-high van ruim 68.000 dollar neergezet.

Een terugval met 90% is niet iets om van te schrikken, maar iets wat eerder gewoon bij de volatiliteit van cryptocurrencies hoort. De volgende golf naar boven zal nog krachtiger zijn en misschien wel de 100.000 dollar grens passeren. Ook zal Bitcoin niet snel verdwijnen.

Waarom investeren in Bitcoin?

In totaal kunnen er maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan. Het ‘minen’ (delven) hiervan wordt om de vier jaar moeilijker, waardoor de munt steeds schaarser wordt. Dat heeft een positieve uitwerking op de waarde. Je kunt dus verwachten dat de munt met het verstrijken van de jaren alleen daarom al steeds meer waard zal worden.

Er komt steeds meer interesse van professionele en institutionele partijen. Dus Bitcoin is een investering waar je bijna niet fout mee kunt zitten. Alleen over 10 jaar spijt dat je er niet meer van hebt gekocht 😉 

Waarom Bitcoin kopen in 2023?

 • Aantrekkelijke koers
 • De nummer 1 cryptocurrency
 • De grootste en meest bekende cryptocurrency.
 • Perfect als waardeopslag (het digitale goud).
 • Grote investeerders doen steeds meer mee.
 • Too big to fail

Koersverwachting Bitcoin 2023

Bij een volgende uptrend gaat de bitcoin met gemak de magische 100.000 dollar grens aantikken, daar ben ik van overtuigd. En dat is waarschijnlijk al in 2023!

#2. Ethereum

Ethereum kopen

Misschien niet heel verrassend, maar al lange tijd is Ethereum (ETH) de nummer twee op de wereldranglijst van digitale valuta. Naast Bitcoin is het een van de meest vooruitstrevende en vernieuwende technologieën binnen digitale valuta.

Bovendien is Ethereum als een van de eersten met het idee van decentrale apps en smart contracts op de markt gekomen. Ethereum profiteert daarmee van het zogenaamde first mover advantage op het gebied van dApps. Ethereum is de eerste en meest bekende cryptovaluta die gedecentraliseerde apps en smart contracts aanbood.

Daardoor is Ethereum echt een gevestigde naam geworden, ook al zijn er vergelijkbare munten die hetzelfde kunnen.

In 2002 is Ethereum bovendien overgegaan van Proof of Work naar Proof of Stake. Een grote verandering, die Ethereum in één klap 99% energiezuiniger maakt en zorgt voor snelheidswinst. Ethereum is nu een coin die klaar is voor de toekomst en het is een kwestie van tijd voordat zich dat vertaalt naar een hogere koers. 

Waarom Ethereum kopen in 2023?

Dit zijn 5 redenen waarom je Ethereum naar mijn mening zeker in je portfolio zou moeten hebben:

 • Het is een van de meest krachtige en bekendste blockchains ter wereld.
 • Ethereum biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor programmeurs en dApps.
 • Het wordt ondersteund door grote internationale bedrijven en financiële instellingen.
 • Het heeft meer toepassingsmogelijkheden dan Bitcoin.
 • Snel en efficiënt netwerk.
 • Bij een koers rond of onder de 1000 dollar is het echt een koopje!

Koersverwachting Ethereum 2023

De afstand met nummer één bitcoin is groot, maar zal steeds kleiner worden. Ethereum heeft het in zich om nog minimaal vijf keer zoveel waard te worden. Veel analisten noemen zelfs een koersdoel van minimaal 8.000 tot 10.000 dollar voor 2023. Daarmee zou je jouw investering zelfs tien keer zoveel waard zien worden, als je nu investeert! In mijn portfolio is Ethereum een van de grootste posities.

#3. Polkadot

Polkadot kopen

Polkadot is nog een relatief nieuwe cryptocurrency, die sinds augustus 2020 op de verschillende crypto exchanges. Na zijn introductie kwam deze nieuwe coin meteen in de top 10 terecht. Niet zonder reden, want de verwachtingen van Polkadot zijn groot.

De koers van Polkadot is sinds de introductie enorm gestegen, maar nu net zoals de andere altcoins ook weer teruggezakt. Polkadot heeft nog ontzettend veel ruimte om opnieuw naar nieuwe records en daarboven te stijgen.

Waarom investeren in Polkadot in 2023?

Polkadot (DOT) is een cryptomunt die is afgeleid van het bekende Ethereum (ETH). Dat is geen toeval, want Polkadot werd deels ontwikkeld door Gavin Wood, medeoprichter van Ethereum. Polkadot maakt het mogelijk om meerdere blockchains op één netwerk onafhankelijk van elkaar te laten werken. Technisch verhaal misschien, maar daardoor verlopen de transacties razendsnel en veel soepeler. Ook wisselen de verschillende blockchains onderling informatie uit.

Er komen steeds meer nieuwe toepassingen en worden er andere blockchains aan het systeem toegevoegd. Het komt erop neer dat Polkadot nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat.

Er is nog zoveel groei mogelijk, die zich ook in de prijs zal laten zien! Ik verwacht zelfs dat Polkadot het in zich heeft om naar de top 3 van cryptomunten te stijgen.

Een passief inkomen met Polkadot

Wat Polkadot ook heel interessant maakt, is dat je op de totale waarde van je Polkadot coins maar liefst 12 procent rendement maakt. Zelfs zonder met de munt te handelen!

Dus als je 2500 euro in Polkadot investeert en er niet mee handelt, dan heb je na een jaar toch sowieso 300 euro aan passief inkomen verdiend. Nog los van mooie koerswinsten.

Voordelen van Polkadot

 • Enorme winstkansen door het unieke idee achter Polkadot.
 • Schaalbaar.
 • Goedkope en razendsnelle transacties.
 • Hoge staking reward van 12% per jaar.
 • Transparant en veilig netwerk.

Koersverwachting Polkadot in 2023

Polkadot wordt steeds populairder. Er komen steeds meer toepassingen en meer bedrijven gebruiken het netwerk voor verschillende toepassingen.

Ook Polkadot zelf heeft grote plannen voor 2021 en de jaren daarna om het netwerk verder uit te breiden. De grotere vraag en innovatieve oplossingen beloven een gouden toekomst voor Polkadot!

Ik denk daarom dat de koers van Polkadot in 2021 met gemak tot 100 dollar zou kunnen stijgen.

#4. XRP

Goedkoop XRP kopen

XRP is een geweldige verbetering ten opzichte van het dure en omslachtige SWIFT-betalingssysteem, waardoor internationale overboekingen veel geld en tijd kosten. Alleen daarom al is XRP op de lange termijn sowieso een winnaar.

Na de all-time-high van ruim 3 dollar begin 2018 is de trend de afgelopen jaren vooral down geweest. Zelfs toen Bitcoin en andere altcoins nieuwe records braken, bleef XRP achter. Uit angst voor rechtszaken besloten veel Amerikaanse exchanges XRP zelfs te verwijderen, waardoor het tot op dit moment voor Amerikanen lastig is om XRP te traden.

Signalen die wijzen op winst voor XRP

Inmiddels ziet de situatie er voor XRP een stuk rooskleuriger uit. Veel signalen wijzen op winst in de rechtszaak. Wanneer de uitspraak in het voordeel van XRP uitvalt, heeft dat een gigantisch positieve  invloed op de koers.

Wanneer daarbij de koersen op de cryptomarkt in 2023 ook weer aantrekken en XRP weer voor Amerikaanse investeerders op exchanges beschikbaar komt, hebben we een perfect storm die zal leiden naar nieuwe hoogten. De all-time-high van zo’n 3 dollar gaat er dan gegarandeerd aan. Bovendien is XRP samen met Bitcoin en Ethereum een echte blue chip cryptocurrency. En dat geeft vertrouwen.

Zeker een mandje met XRP in je portfolio opnemen dus!

#5. Luna Classic (LUNC)

terra luna kopen

De ooit zo succesvolle coin is na een complete meltdown in 2022 bezig met een comeback. Wel in een andere vorm, maar dat neemt niet weg dat het project opnieuw succesvol kan zijn.

Nieuwe ontwikkelingen

Er zijn namelijk een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen, die het uiteindelijk mogelijk kunnen maken dat LUNC misschien wel de kaap van 1 dollar zal bereiken! En met een huidige koers van nog geen honderdste van een cent is dat een ambitieus doel en een echte ‘miljonair maker’ als LUNC dit koersdoel bereikt.

Van LUNA naar LUNC

LUNC is de munt die ten grondslag ligt aan het Terra 1.0-netwerk. Voordat het netwerk instortte, heette het LUNA. In een hard fork werd LUNA omgedoopt tot LUNC, terwijl LUNA verder ging op een Terra 2.0-netwerk. LUNC is dus de munt met alle prijsgeschiedenis van het originele Terra-netwerk.

Van 100 dollar naar 1 cent…

Ooit stond LUNC op een prijs van ruim boven de 100 dollar. Tegenwoordig moeten we het doen met minder dan 1 cent. Toch lijkt het erop dat LUNC met alle nieuwe veranderingen een grote groep mensen aanspreekt. 

Sterker nog, het lijkt erop dat veel cryptofans de huidige prijs als een extreem koopje zien. Zelfs als LUNC zelfs maar een fractie van de prijs kan terugclaimen die het ooit had, dan levert je dat letterlijk duizenden procenten rendement op. Bekijk vijf redenen waarom LUNC kan gaan knallen in 2023.

macd indicator

High risk, high reward!

Een investering in LUNC oftewel Luna Classic is er een met een hoog risico, maar met wel de grootste reward kansen van deze hele top 5. Wanneer investeerders LUNC opnieuw massaal ontdekken, kan het weleens heel hard gaan. Een 100X zit er misschien zelfs wel in! Reden genoeg om er in ieder geval een relatief klein deel van je portfolio aan te besteden.

Klinkt een koers van een dollar je als onwaarschijnlijk in de oren? Bekijk deze video van Corné en think again. Ook hij was aanvankelijk sceptisch, maar ziet nu reële mogelijkheden!

Waarom LUNC kopen in 2023?

 • Er is overeenstemming over het burnen van Luna Classis
 • Binance doet nu ook mee met de LUNC burn
 • Gerucht dat de Lithosphere Blockchain 2,5 biljoen LUNC gaat verbranden
 • Massale oproep voor opname van LUNC op Coinbase
 • Technische indicatoren zien er goed uit
 • Gigantische kans op mooi rendement

Conclusie

Met Bitcoin, Ethereum, XRP en Polkadot doorsta je de bearmarkt. De kans is namelijk klein dat een van deze coins ten onder zal gaan, omdat het met de kern goed zit. Het zijn gevestigde namen die hun status in de afgelopen jaren dik hebben verdiend. 

Met Luna Classic (LUNC) loop je wel meer risico en het blijft een gok, maar de risk-reward ratio maakt dat bij deze coin volledig de moeite waard! Een gokje wagen hoort erbij en naar mijn mening is LUNC op dit moment een koopje.

Je koopt alle vijf coins uit mijn top 5 in 2023 eenvoudig en snel via iDEAL op Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland.