• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom stijgt CEL weer met 20%? Celsius Network update!
juli 9, 2022

Waarom stijgt CEL weer? Ondanks de grote problemen bij Celsius Network? Als noodmaatregel zijn tot op de dag van vandaag zelfs alle opnames, het omwisselen en verplaatsen van cryptocurrencies onmogelijk. Dat is uiteraard killing voor het vertrouwen van mensen die Celsius Network gebruikten, of er nog een aanzienlijk bedrag aan cryptocurrencies hebben staan.

Het ziet er nog niet naar uit dat het opnemen van tegoeden binnenkort weer mogelijk wordt. Opvallend genoeg is de koers van CEL, de token van Celsius Network, de laatste twee dagen met bijna 20% gestegen. Is er nog hoop voor investeerders en gebruikers van Celsius Network?

Wat is Celsius Network precies?

Celsius Network (CEL) is een cryptocurrency en gelijknamig platform dat gebruikers een passief inkomen laat verdienen op verschillende cryptovaluta. Bij Celsius Network ontvang je gemiddeld 7 tot 8 procent rente op je geld, maar de rendementen lopen op tot wel 17% per jaar.

Hier gebruiken de meeste mensen het voor, maar je sluit er met hetzelfde gemak ook leningen af, met crypto als onderpand. Eigenlijk is Celsius Network daarmee een soort cryptobank. Alleen is alles gedecentraliseerd (en niet gereguleerd).

Wat ging er fout bij Celsius Network?

Celsius Network liet op 13 juni 2022 via Twitter weten dat ze door de hevige dalingen van onder meer Bitcoin en Ethereum niet meer aan al hun opnameverplichtingen konden voldoen. Ook de eigen munt CEL daalde daardoor in korte tijd met meer dan 80%. 

Het grote probleem is dat Celsius Network het kapitaal dat op zijn platform is gestort, gebruikt om eigen investeringen te financieren en om leningen aan andere gebruikers te dekken.

De crash van de cryptomarkt heeft het rendement dat Celsius op zijn investeringen kan behalen sterk verminderd, waardoor het uitbetalen van de hoge rentes ook problematisch wordt.

Waarom stijgt CEL weer?

Reden voor de mooie koerswinst van CEL is het feit dat Celsius Network een lening heeft afbetaald, waardoor maar liefst 440 miljoen dollar aan onderpand is vrijgekomen.

Celsius Network betaalde namelijk de resterende 41 miljoen dollar van zijn schuld af op het DeFi-platform Maker. Daardoor was het mogelijk om het grote bedrag aan onderpand terug te vorderen. 

Bewijs van de transactie

Dat dit ook daadwerkelijk is gebeurd, blijkt uit de gegevens van een wallet die aan Celsius is gekoppeld. Het betalen van de resterende 41,2 miljoen dollar van de lening in DAI (de stablecoin van het Maker-protocol), bracht het Maker-protocol ertoe om 21.962 WBTC (Wrapped Bitcoin) vrij te geven. WBTC is een bitcoin-equivalent token van de Ethereum-blockchain. 

Liquiditeitsboost

Het beschikbaar komen van dit enorme bedrag, betekent een grote liquiditeitsboost voor de financiën van Celsius Network, dat op 12 juni 2022 stopte met alle opnames en transacties van klanten om zo een run op deposito's te voorkomen. 

Belangrijke mijplaal

De schuldaflossing aan Maker is daarom een belangrijke mijlpaal voor Celsius, die gebruikers en andere investeerders enige hoop zou moeten geven dat het bedrijf kan blijven bestaan.

Wie weet gaat Celsius Network het weer mogelijk maken om opnames van klanten te activeren. Wel blijft het dan oppassen dat niet iedereen massaal zijn geld wil opnemen, omdat Celsius Network dan alsnog niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. 

Conclusie: CEL kopen? 

Inmiddels zijn we bijna een maand verder en is de koers van CEL na een dieptepunt op 13 juni weer behoorlijk hersteld. In ieder geval levert het beschikbaar komen van de 440 miljoen dollar nieuwe hoop en vertrouwen op, wat leidde tot een mooie koersstijging van CEL. Ten opzichte van de dollar steeg de koers de afgelopen 30 dagen al meer dan 70%.

Hoewel je op dit moment niet bij Celsius Network kunt investeren, kan het kopen van de currency CEL dus wel heel interessant zijn!


Gaat Cardano in 2024 een mega stijging tegemoet? Nu kopen?

Gaat Cardano in 2024 een gigantische stijging tegemoet en nieuwe records neerzetten? Cardano (ADA) staat al jaren bekend als een baanbrekende blockchain, maar toch is de koers de afgelopen maanden met bijna 50% gedaald. Is het nu een geweldig koopmoment?In dit artikel duik ik in drie veelbelovende ontwikkelingen die mogelijk aantonen dat er ondanks de daling

Read More

Bitcoin koers eindigt volatiele week in het groen

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week in het groen afgesloten, ondanks de hevige koersdalingen van dinsdag en woensdag. Vanaf donderdag heeft ‘s werelds grootste crypto een mooi pad bewandeld, en veel altcoins zijn zelfs nog een stuk harder gestegen. Het sentiment op de cryptomarkt is flink verbeterd, en dit kwam afgelopen vrijdag tevens naar voren

Read More

Immutable X kopen? Creëer zelf eenvoudig NFT’s en game assets

Immutable X kopen? Immutable X is een cryptocurrency waar nog niet zoveel mensen van hebben gehoord. Toch staat deze coin al een tijdje in de wereldwijde crypto top 100, op plek 25 zelfs. En dat terwijl Immutable X (IMX) een revolutionaire oplossing is om NFT’s te maken en te verhandelen.Vooral voor het creëren van game

Read More

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag sinds lancering

De bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een zwarte dag beleefd. De beursfondsen hebben namelijk hun slechtste handelsdag sinds de lancering in januari neergezet. De fondsen ervaren al geruime tijd moeilijkheden, wat een duidelijke afspiegeling is van het huidige negatieve sentiment op de cryptomarkt.  Table Of Contents 1BTC beursfondsen verliezen honderden miljoenen2Crypto sentiment

Read More

Hoge Amerikaanse rente blijft ongewijzigd, bitcoin koers reageert

Gisteren heeft de Amerikaanse centrale bank (lees: Federal Reserve) besloten om het rentatarief ongewijzigd te laten. Vanwege de tegenvallende inflatiecijfers van de afgelopen tijd hielden de financiële marken al rekening met dit scenario, en werd er meer uitgekeken naar de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. De bitcoin (BTC) koers schoot na het rentebesluit hard de lucht

Read More

Bitcoin koers stort in tot onder $57.000, is de bullmarkt in gevaar?

De afgelopen dagen is bitcoin’s correctie in een hogere versnelling gezet. Al een tijdje hangen er donkere wolken boven de bitcoin (BTC) koers, en na de forse uitglijder van vandaag is deze onder de $57.000 gedoken. De cryptomarkt is omgetoverd tot een heus bloedbad en de angst zit er flink in onder investeerders. Biedt de

Read More